• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404042112779
  • خبرنگار : 71567

آیت‌الله رشاد مطرح کرد

تدوین ۴ هزار پایان‌نامه در حوزه علمیه خواهران

تدوین ۴ هزار پایان‌نامه در حوزه علمیه خواهران

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه تهران گفت: تدوین نزدیک به ۴ هزار پایان‌نامه با اثر کیفی بالا در حوزه علمیه خواهران استان تهران یک پیشرفت تحسین برانگیز است.

به گزارش ایسنا،‌ آیت‌الله رشاد در مراسم آیین افتتاحیه سال تحصیلی حوزه علمیه استان تهران که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: طلبگی سمت و عنوان نیست؛ بلکه یک صفت است.

وی در ادامه به آسیب های موجود در حوزه های علمیه اشاره کرد و ادامه داد: امروز یکی از آسیب های موجود در حوزه های علمیه مربوط به هویت طلبگی می شود؛ هویت طلاب نباید گم شود و از هر حیث و زاویه ای که به طلبه نگاه می شود، باید هویت طلبگی او آشکار باشد.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه طلبه می تواند دیگر علوم را فرا بگیرد؛ اما نباید با فراگیری آن علوم دست از طلبگی بردارد، اظهار داشت: طلبه باید به فقه، اصول، کلام، تفسیر و غیره اهتمام ویژه داشته باشد و اشکالی ندارد از دیگر علوم هم مطلع باشد اما کفایت کردن به دیگر علوم و کم گذاشتن از علوم حوزوی یک آسیب برای طلبه به شمار می رود.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: طلاب باید سایر علوم را فرا بگیرند و از آن به نفع علوم حوزوی بهره ببرند.

وی ادامه داد: امروز برخی طلاب با راهیابی به دانشگاه و با فراگیری علوم کلاسیک تصور می کنند فراگیری همین علوم کفایت می کند و دیگر به درس طلبگی اهمیت نمی دهند و تصورشان این است که با گرفتن مدرک دکترا به نهایت سقف علمی دست یافته اند این افراد از نظر هویت طلبه نیستند.

آیت‌الله رشاد ادامه داد: طلبه باید هویت معنوی داشته باشد و زمانی که سخن می گوید و جملاتی از او صادر می شود حس شود که در وجود او قدسیتی وجود دارد و این جز با برنامه ریزی عمیق و منظم و اتصال به خداوند و اهل بیت(ع) امکان پذیر نیست.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران با تاکید بر اینکه طلبه باید با آیات و روایات و سیره اهل بیت(ع) انس نزدیک داشته باشد، عنوان کرد: این تاسف انگیز است اگر طلبه ای نسبت به کتاب خدا و سنت اهل بیت(ع) کم توجهی کند؛ یکی از نیازهای امروز آن است که هر دو سال یک کتاب تفسیر نوشته شود.

وی با اشاره به اینکه هویت طلبگی با ارتباط و توسل آنان با ساحت قدسی باری تعالی و اهل بیت(ع)  مشخص می شود، گفت: لباس نپوشیدن و یا اینکه برخی لباس طلبگی را همانند لباس اصناف یونیفرم تلقی کنند این یک آفت برای هویت طلبگی به شمار می رود. رفتار و سکنات طلبه باید به گونه ای باشد که مردم با دیدن او بدانند طلبه است.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران درباره رابطه طلبگی و انقلابی گری، عنوان کرد: انقلابی گری هویت طلبگی است و طلبه باید انقلابی فکر کند، انقلابی عمل کند و انقلابی سخن بگوید. کسانی که انقلابی نیستند موظف به تقیه در جامعه اسلامی هستند نه اینکه طلبه بیاید و انقلابی گری خود را پنهان کند.

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) با اشاره به اینکه طلاب امروز در شرایط جنگی به سر می برند و نه در شرایط صلح، اظهار داشت: در شرایط جنگ باید هرلحظه مراقب و در عرصه نبرد حضور داشته باشیم و در یک محور خاص مسؤولیت بپذیریم و دست از ماشه برنداریم. امروز برای حوزه شرایط جنگ است چرا که همه عالم و تمام کفر در برابر دین و مکتب اهل بیت(ع) و انقلاب قامت راست کردند تا بتوانند اسلام را نابود کنند؛ بی حرمتی هایی که امسال در فضای مجازی به ساحت مقدس اهل بیت(ع) شد خود گویای این سخن است.

وی افزود: سرباز باید چشمش به فرمانده باشد امروز دشمنان درباره امامان معصوم شبهات فراوانی ایجاد می کنند.

به گزارش روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، این استاد اخلاق اضافه کرد: هیچ عقیده و گزاره دینی حتی در مسلمات باقی نمانده که خالی از هجمه شبهات و حملات دشمنان باشد؛ لذا طلبه نباید در این اوضاع حساس احساس آرامش کند از این رو طلبه شدن یعنی وارد میدان نبرد شدن برای دفاع از دین و اعتقاداتی دینی.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha