• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404042112793
  • خبرنگار : 50187

یک متخصص طب ایرانی مطرح کرد

از باورهای غلط درباره مصرف عرقیجات تا فعالیت ۴ سلامتکده طب سنتی در کرمان

از باورهای غلط درباره مصرف عرقیجات تا فعالیت ۴ سلامتکده طب سنتی در کرمان

ایسنا/کرمان مدیر اداره تعالی و توسعه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در حال حاضر چهار «سلامتکده تخصصی طب سنتی» در شهر کرمان فعالیت می کنند که یک مورد دولتی و وابسته به دانشگاه و سه مورد دیگر خصوصی است.

دکترحسین کارگر امروز ۲۱ تیر در نشست خبری با اشاره به این که ۲۵ تیر روز طب سنتی است اظهار کرد: فعالیت ما همسو با سیاست دانشکده‌ها در معرفی و شناساندن طب سنتی اصیل ایرانی است و تلاشمان برای تفکیک خدمات با وجاهت علمی و قانونی از خدماتی که در جامعه باب شده، است.

وی تصریح کرد: مشارکت و راه‌اندازی دوره‌های آموزشی به ویژه برای همکاران، پزشکان عمومی، کارکنان بهداشتی و مردم از دیگر فعالیت‌های ما است.

کارگر بیان کرد: توسعه و راه‌اندازی مراکز تخصصی ارائه خدمات طب سنتی در استان کرمان نیز از دیگر فعالیت‌هاست و در حال حاضر چهار «سلامتکده تخصصی طب سنتی» در شهر کرمان داریم که یک مورد دولتی و وابسته به دانشگاه و سه مورد دیگر خصوصی است.

مدیر اداره تعالی و توسعه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به فعالیت دو مطب متخصص طب سنتی در مرکز استان اظهار کرد: ۱۲ پزشک عمومی که دوره‌های طولانی طب سنتی را گذرانده و مدرک معتبر وزارتخانه را برای ارائه خدمت در زمینه طب سنتی دارند، در کرمان مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به نظارت بر مراکز طب سنتی تصریح کرد: با افرادی که در امر درمان دخالت دارند، برخورد می‎کنیم اما متاسفانه حوزه کاری ما تحت تاثیر فضای مجازی قرار گرفته و رصد و برخورد با همه موارد امکانپذیر نیست.

کارگر اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ عطاری در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان فعالیت دارند که حداقل ۲۰۰ مورد از اینها در حوزه طب سنتی دخالت می‌کنند.

وی با اشاره به عدم رعایت بهداشت در مراکز زیرزمینی و انجام کارهای طب سنتی توسط شیادان، گفت: کسانی می‌توانند وارد طب سنتی بشوند که پزشکی عمومی را گذرانده و با فیزیولوژی بدن و دوز آشنا باشند و بعد در طب سنتی طبابت کنند.

این متخصص طب سنتی افزود: حجامت برای هر کسی لازم نیست انجام شود و پزشکان حرفه‌ای این را به متقاضیان اعلام می‌کنند اما ممکن است فرد به مرکز غیرمجاز برای انجام این کار مراجعه کند.

از باورهای غلط درباره مصرف عرقیجات تا فعالیت ۴ سلامتکده طب سنتی در کرمان

وی تصریح کرد: مردم باید آگاه شوند و خودشان موراد غیر اصولی را گزارش کنند. همچنین کسانی که به وسیله افراد سودجو آسیب می‌بینند، بایستی به ما اطلاع بدهند که اطلاعات آنها محفوظ خواهد ماند.

کارگر درباره باورهای غلط رایج درباره طب سنتی و گیاهان دارویی اظهار کرد: برخی می‌گویند داروهای گیاهی عارضه ندارند، در حالی که برخی از داروهای گیاهی می‌تواند عارضه‌ای بدهد که خیلی از داروهای شیمیایی ندارند.

وی گفت: افرادی که کم خونی دارند، نباید حجامت انجام بدهند و متاسفانه شاهد هستیم کسانی با این مشکل، بارها حجامت انجام داده و کسی آنها را منع نکرده است.

کارگر در پایان درباره مصرف بیش از حد عرقیجات گیاهی نیز هشدار داد و افزود: مداومت در مصرف عیرقیجات می‌تواند تاثیر معکوس گذاشته و باعث ایجاد مشکلات کبدی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha