سید محمدرضا موالیزاده شنبه ۲۱ تیر در نشست بررسی تنش آبی مناطق دشت آزادگان و هویزه که در حاشیه بازدید از این شهرستانها برگزار شد، اظهار کرد: محیط زیست، بحث بسیار مهمی است؛ چند ماه پیش بازدید هوایی از وضعیت تالاب هورالعظیم داشتین و دیدیم خوداشتعالیها از درون خاک عراق رخ میدهد و در این باره با استاندار میسان صحبت و مکاتبه شده است.
وی افزود: با سازمان مدیریت بحران، وزارت کشور و وزارت امور خارجه و بخشهای مختلف نیز در این خصوص صحبت شد و در حال پیگیری این مساله هستیم. اکنون نیز منشاء عمده آتشسوزیها در خاک عراق رخ داده است.
استاندار خوزستان گفت: سدسازی روی دجله و فرات توسط ترکیه و کمحجم شدن آب دجله و ورودی آن به دریاچهها و تالاب هورالعظیم موجب ایجاد این وضعیت شده است.
وی بیان کرد: روز دوشنبه جلسهای با حضور وزرای کشورمان و وزرای دو سه کشور همسایه از جمله عراق خواهیم داشت و این مساله مطرح و پیگیری خواهد شد؛ باید موارد منطقهای و بینالمللی دنبال شود.
موالیزاده گفت: مسائلی باید در این زمینه مطرح شود؛ نخست آتشسوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم و مساله بعدی ریزگردها است که شهرهای مختلف بویژه شهرهای مرزی را در برمیگیرد.
وی ادامه داد: بعد از سیل سال ۹۸، ریزگردها با منشأ داخلی کاهش یافت و خیزش گرد و غبار از هفت کانون کمتر شد و اکنون بیش از ۷۰ درصد گرد و خاکها با منشأ خارج از کشور و از کشورهای عراق، عربستان، اردن و سوریه است که بیشتر آن به ترتیب از عربستان، کویت و عراق است و باید تمهیدات فرامنطقهای در این زمینه اندیشیده شود.
استاندار خوزستان گفت: کشورهای همسایه باید پای کار بیایند تا مشکل کاهش یابد بنابراین بخشی از کار فرامرزی است. در داخل کشور نیز باید میزان آورد رودخانهها افزایش یابد و حقابه تالابها داده شود.
وی افزود: با توجه به شرایط خشکسالی و شوری آب، امسال الگوی کشت تغییر کرده است و همه کشاورزان باید الگوی کشت را رعایت کنند. در برخی جاها نمیتوانیم کشت بزرگمقیاس شلتوک داشته باشیم و اگر این موضوع رعایت نشود، به ناچار از قوه قهریه استفاده میشود. قابل قبول نیست فردی برای منافع شخصی، کشت شلتوک در مقیاس بزرگ انجام دهد اما جای دیگری آب شرب نداشته باشند بنابراین کشت بزرگمقیاس شلتوک باید محدود و کشتهای معیشتی انجام شود.
موالیزاده با اشاره به شوری آب در برخی مناطق اضافه کرد: از فردا تانکر آب به سمت روستاهای آبادان اعزام میشود.
وی بیان کرد: برخی از دامهای سنگین شرایط مساعدی ندارند و اگر تلف شوند خسارت سنگینی رخ میدهد بنابراین باید به تأمین آب شرب، آب نخیلات، کشت متعارف و آب مورد نیاز دامها توجه شود.
استاندار خوزستان درباره اشتغال در منطقه گفت: با وزیر نفت، رئیس جمهوری و دیگر مسئولان در این زمینه صحبت کردم. اولویت با استخدام نیروهای بومی است و باید مشکل اشتغال جوانان تا حد امکان حل شود. این جوانان باید از طریق مهارتآموزی توانمند شوند و از ظرفیت آنها استفاده شود.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد شرایط مناسب در شهرهای مرزی افزود: این منطقه باید احیا شود. همچنین باید مدارس مهارتآموزی در مجاورت مناطق نفتی ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات