• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404042213337
  • خبرنگار : 50975

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری بیان کرد

توسعه سامانه‌های هوشمند، راهی برای جلوگیری از فرار مالیاتی

توسعه سامانه‌های هوشمند، راهی برای جلوگیری از فرار مالیاتی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ثبت‌نام بیش از ۲۲۰ هزار مودّی در سامانه‌های هوشمند مالیاتی افزود: توسعه این سامانه‌ها موجب افزایش شفافیت، کاهش مراجعه حضوری و جلوگیری از فرار مالیاتی شده و به سمت ایجاد یک نظام مالیاتی هوشمند و کارآمد در حال حرکت هستیم.

عزیزالله گنجی امروز ۲۲ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه نظام مالیاتی را یکی از ارکان اصلی اداره کشور دانست و اظهار کرد: تحقق توسعه پایدار بدون اتکا به درآمدهای سالم و پایدار مانند مالیات ممکن نیست.

وی ضمن تأکید بر ضرورت شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی و حمایت از تولید، افزود: در سال گذشته بیش از ۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در استان تحقق یافته که ۹۸.۵ درصد درآمدهای استانی را تشکیل می‌دهد. این عملکرد نشان‌دهنده رشد چشمگیر نسبت به سال‌های گذشته است.

گنجی با اشاره به افزایش سهم مالیات در بودجه عمومی کشور خاطرنشان کرد: این سهم از ۵.۷ درصد در سه سال گذشته به ۸.۳ درصد رسیده که بیانگر موفقیت در کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی است.

وی با اشاره به توزیع ۹۶۷ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده در سه‌ماهه نخست سال جاری به شهرداری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد رشد داشته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۸۴۵ میلیارد تومان برسد که نسبت به سال ۱۴۰۲ بیش از ۶۰ درصد افزایش دارد.

مدیرکل امور مالیاتی استان ادامه داد: ۷۷ درصد درآمدهای مشمول مالیات در سال گذشته از معافیت‌های قانونی بهره‌مند بودند، اما همچنان فعالیت‌های تولیدی و معدنی سهمی بیش از ۴۳ درصد از کل درآمدهای مالیاتی استان را به خود اختصاص داده‌اند.

گنجی یکی از اقدامات مهم اداره کل را ساده‌سازی فرآیندهای مالیاتی دانست و گفت: اجرای سیستم حسابرسی هوشمند و حذف اظهارنامه و دفاتر سنتی از جمله اقدامات مؤثر در کاهش دغدغه مودیان و افزایش بهره‌وری بوده است.

وی همچنین به امکان انتخاب محل مصرف مالیات توسط مودیان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته این امکان فراهم شده تا مالیات‌ها به پروژه‌های عمومی در حوزه‌های آب، محیط‌زیست، آموزش و پرورش، کشاورزی و سایر بخش‌ها تخصیص یابد که اقدامی در راستای افزایش عدالت و شفافیت در مصرف منابع مالیاتی خواهد بود.

وی یکی از تجربیات موفق نظام مالیاتی را اجرای سامانه حسابرسی معادن از سال ۱۳۸۷ عنوان کرد و افزود: در این سامانه، اطلاعات مودیان به‌صورت سیستمی ثبت و بررسی می‌شود و مودیان می‌توانند اعتراض خود را نیز به‌صورت آنلاین ثبت کنند. این روند باعث اعتمادسازی، کاهش هزینه‌های مراجعات حضوری و تقویت فرآیندهای نظارتی شده است.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری در پایان از مشوق‌های مالیاتی برای مشارکت خیرین در پروژه‌های عمومی خبر داد و توضیح داد: در صورت تأمین ۵۰ درصد هزینه پروژه توسط خیرین، ۲۵ درصد آن به عنوان اعتبار مالیاتی منظور خواهد شد. این اقدام ضمن ایجاد انگیزه مالی، در مسیر مشارکت مردمی در توسعه استان نیز مؤثر خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha