محمد انصاری در گفت و گو با ایسنا، گفت: استان البرز از نظر صنعتی در جایگاه قابلتوجهی قرار دارد. به لحاظ تعداد واحدهای صنعتی، ششمین استان کشور هستیم؛ از نظر سرمایهگذاری نیز رتبه ششم را داریم و از منظر میزان اشتغال صنعتی، رتبه پنجم کشور را در اختیار داریم. به عبارتی، رتبههای چهارم تا ششم کشور در شاخصهای صنعتی در اختیار البرز است.
این مسئول توضیح داد: با این وجود، عملکرد صنعت، معدن و تجارت البرز در سال گذشته بهگونهای بود که در حوزه صنعت، رتبه سوم کشوری را به دست آورد؛ یعنی عملکرد ما فراتر از جایگاه آماریمان است و این موفقیت در حالی به دست آمد که زیرساختهای تأمین انرژی با چالش مواجه بودند.
مدیرکل صمت البرز با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی در کشور گفت: در ایام اوج مصرف، بهویژه در تابستان، نزدیک به یکسوم برق مورد نیاز کشور تأمین نمیشود. یعنی ما توان تولید تنها دو سوم برق مصرفی را داریم و این کمبود در ماههایی مثل مرداد بهطور محسوس حس میشود. چنین شرایطی مستقیماً بر صنعت اثر منفی میگذارد.
انصاری با بیان اینکه از سال گذشته اقدامات متعددی برای جبران این کمبود در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: با همکاری وزارت نیرو، استفاده از ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر و نیروگاههای خورشیدی در اولویت قرار گرفت. در کنار آن، اداره کل صمت البرز نیز با مشارکت سایر دستگاهها، چند پیشنهاد عملیاتی را اجرایی کرده است.
وی افزود: در سطح استان، بیش از ۵۰ مگاوات ظرفیت تولید برق با استفاده از مولدهای گازسوز CHP وجود داشت که پیشتر از تمام ظرفیت آنها استفاده نمیشد. اما طی سال گذشته این ظرفیتها فعال شدند و وارد مدار بهرهبرداری قرار گرفتند. تأمین گاز این واحدها نیز توسط شرکت گاز استان انجام میشود.
انصاری از طرح توسعهای دیگر در حوزه انرژی خبر داد و گفت: واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی برای استفاده از ظرفیت پشتبام سولهها جهت نصب پنلهای خورشیدی ترغیب شدهاند. تاکنون بیش از ۱۲۰ واحد صنعتی برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کردهاند. فرآیند اداری و اجرایی این طرح تحت نظارت سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و با همکاری شرکت توزیع برق استان در حال انجام است.
به گفته وی، تعدادی از این پروژهها به بهرهبرداری رسیدهاند و برق تولیدی آنها وارد شبکه شده است. اما در جریان حملات اخیر رژیم صهیونیستی، برخی از این تأسیسات آسیب دیدند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز تأکید کرد: تعداد زیادی پنل و سلولهای خورشیدی نیز وارد استان و در انبارها جانمایی شده است. در صورت نبود شرایط جنگی و محدودیتهای ناشی از آن، این تجهیزات سریعتر نصب و به بهرهبرداری میرسید. با این حال، برآورد ما این است که در صورت ثبات شرایط منطقه، امکان تولید حدود ۱۵۰ مگاوات برق جدید در بخش صنعت استان وجود دارد.
وی در پایان گفت: امیدواریم با تداوم حمایتها، همافزایی بین دستگاههای اجرایی و بهکارگیری ظرفیتهای نوین تولید انرژی، بخشی از چالشهای برق صنعت در استان مرتفع و مسیر برای تحقق اهداف تولیدی و سرمایهگذاری هموارتر شود.
انتهای پیام
نظرات