رضا بیگدلی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: وبا بیماریای گوارشی با منشاء باکتریایی است که عمدتاً از طریق آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسانی منتقل میشود و معمولاً در فصول گرم سال شیوع بیشتری دارد.
وی با بیان آمار ابتلا به این بیماری در سالهای گذشته، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۷۲ بیش از ۱۹۷ مورد ابتلا به وبا در استان شناسایی شد که این رقم در سال ۱۳۷۷ به ۷۱۸ مورد افزایش یافت، خوشبختانه از سال ۱۳۸۴ به بعد، با بهبود شرایط بهداشتی و عملکرد مطلوب مراکز درمانی، روند ابتلا به طور قابل توجهی کاهش یافته است، بهطوریکه در سالهای اخیر تعداد مبتلایان به کمتر از ۱۰ مورد رسیده است.
بیگدلی ضمن اشاره به راههای اصلی انتقال وبا، تصریح کرد: در این راستا میتوان به مصرف سبزیجات و میوههای آغشته به آب آلوده، استفاده از آب آشامیدنی و مواد غذایی ناسالم و همچنین یخ تولیدشده از منابع آب غیر بهداشتی اشاره کرد. البته در استان همدان تولید یخ کاملاً بهداشتی انجام میشود و نگرانی از بابت آلوده بودن آن وجود ندارد.
این کارشناس تاکید کرد: باکتری وبا میتواند در دمای پایین بین یک تا ۳۵ روز زنده بماند، اما جوشاندن آب به مدت حداقل ۱۲ ثانیه در دمای ۶۵ درجه سانتیگراد به طور کامل آن را از بین میبرد. به همین دلیل در صورت عدم دسترسی به آب سالم توصیه میشود آب به خوبی جوشانده شود.
بیگدلی درباره موارد طغیان بیماری با بیان اینکه مشکلات شبکه آبرسانی از جمله ترکیدگی لولهها و تجمعات انسانی میتواند موجب افزایش انتقال وبا شود، افزود: ۸۰ تا ۸۵ درصد افراد مبتلا به وبا علائم بیماری را نشان نمیدهند، اما میتوانند ناقل بیماری باشند.
وی بر اهمیت مصرف مایعات سالم و رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی به ویژه در فصول گرم تأکید و خاطرنشان کرد: جای هیچ نگرانی نیست و با رعایت نکات ایمنی، امکان کنترل این بیماری کاملاً فراهم است.
انتهای پیام
نظرات