وحدت عیدی در همایش «پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب خودکشی» که با حضور مسئولان ارشد قضائی، اجتماعی، بهداشتی و آموزشی شرق استان کرمان در بم برگزار شد، با بیان اینکه ما میخواهیم روی مباحث خودکشی و آسیبهای اجتماعی تمرکز کنیم، افزود: باید عوامل و ریشههای وقوع خودکشی را بهدرستی شناسایی و سپس برای آن برنامهریزی کنیم.
وی گفت: موضوعاتی که منجر به اقدام به خودکشی میشوند، ناشی از لایههای مختلف اجتماعی، خانوادگی، روانی و فرهنگی هستند و باید بهطور تخصصی و ریشهای بررسی شوند. نگاه دستوری، نظامیوار یا از بالا به پایین در حل این مسائل پاسخگو نیست.
عیدی با اشاره به تحولات شتابان در عرصه اطلاعات و ارتباطات، گفت: جهان هر روز در حال تغییر است و اطلاعات به صورت لحظهای منتقل میشوند. همین موضوع، ذهن نوجوانان و جوانان ما را که مانند یک لوح سفید هستند، به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
وی افزود: سخنرانیها و محتواهایی که از طریق رسانهها و فضای مجازی منتقل میشوند، ذهن و باور نسل جوان را شکل میدهند. اگر ما محتوا و الگوی درستی به فرزندانمان ارائه ندهیم، دیگران این کار را برایشان انجام خواهند داد. ما باید آگاه باشیم که در حال رقابت با جریانهای فرهنگی بسیار گسترده و بعضاً مخرب هستیم.
فرماندار بم تأکید کرد: این وظیفه ماست که با تولید محتوای مفید، گفتوگوی مؤثر و آموزش مستمر، آینده جوانان این سرزمین را از مسیر آسیب و انحراف دور کنیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست سرحدی، مدیر گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی بم نیز، با اشاره به آخرین وضعیت اقدام به خودکشی در این شهرستان، گفت: علل اصلی اقدام به خودکشی اختلافات خانوادگی، شکستهای عاطفی، اختلالات روانی، ازدواج اجباری و اعتیاد بودهاند و در موارد منجر به فوت، نقش شکست عاطفی، اختلالات روانی و درگیریهای خانوادگی، پررنگ بوده است.
امیر برجی، فرماندار گنبکی نیز در این همایش، اقدام به خودکشی را مهمترین آسیب اجتماعی این منطقه خواند و افزود: اختلافات خانوادگی و افسردگی از جمله عوامل اصلی خودکشی در این شهرستان است که باید با آگاهسازی و آموزش بهویژه در مدارس، به دانشآموزان کمک کنیم تا بتوانند با مشکلات روحی و روانی خود مقابله کنند.
برجی خواستار راهاندازی یک مرکز مداخله اجتماعی در شهرستان گنبکی شد تا با ارائه خدمات مشاورهای و روانشناختی، به افراد در معرض خطر کمک شود.
انتهای پیام
نظرات