به گزارش ایسنا، حسن جلیلیاننسب، امروز (۲۳ تیر) در جمع خبرنگاران با اشاره به تک رقمی شدن نرخ بیکاری کرمانشاه در فصل بهار امسال، گفت: برای اولین بار طی بیش از ۴۰ سال اخیر که نرخ بیکاری اعلام میشود، نرخ بیکاری کرمانشاه در فصل بهار امسال تک رقمی شد و به ۹.۵ درصد رسید.
وی از کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه در فصل بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: نرخ بیکاری کرمانشاه در فصل بهار سال گذشته ۱۲ درصد بود که بهار امسال به ۹.۵ درصد کاهش یافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه هنوز نرخ بیکاری کرمانشاه تا حدودی از میانگین کشور بالاتر است، میانگین نرخ بیکاری در کشور را ۷.۳ درصد اعلام کرد و افزود: البته نباید فراموش کنیم که اواسط دهه ۹۰، نرخ بیکاری کرمانشاه تا ۲۵ درصد هم بالا رفت.
جلیلیاننسب از جایگاه کرمانشاه در زمینه نرخ بیکاری کشور نیز یاد کرد و با بیان اینکه با بیان اینکه در گذشته کرمانشاه بارها جزو استانهای اول کشور در زمینه نرخ بیکاری بوده، ادامه داد: در بهار امسال کرمانشاه مشترکا با استان چهارمحال و بختیاری رتبه ششم بیکاری کشور را دارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه درباره اهم دلایل کاهش نرخ بیکاری در کرمانشاه نیز اظهار کرد: پیگیریهای جدی مجموعه مدیریتی و خصوصا تیم اقتصادی استان در این خصوص بسیار اثرگذار بوده است.
وی توسعه طرح تجارت مرزنشینی با توجه به نرخ بالای بیکاری در شهرستانهای مرزی استان، منطقه آزاد تجاری قصرشیرین و منطقه ویژه اقتصادی اسلامآبادغرب، احیاء واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و ... را از دیگر عوامل کاهش نرخ بیکاری در کرمانشاه برشمرد.
به گفته این مسئول، پرداخت تسهیلات مختلف در زمینه مشاغل خانگی، تبصره ۱۸ و... نیز در کاهش نرخ بیکاری استان بیتاثیر نبوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به اختصاص ۶۴ هزار میلیارد تومان منابع عمرانی و تسهیلات در سفر امسال رئیس جمهور به استان کرمانشاه، گفت: قطعا تخصیص کامل این منابع تاثیر بسزایی در تداوم کاهش نرخ بیکاری استان خواهد داشت.
جلیلیاننسب اشارهای هم به آمار اشتغال ایجاد شده در استان در سال گذشته بر اساس اطلاعات سامانه «رصد» داشت و عنوان کرد: سال گذشته تعهد ایجاد اشتغال در استان ۲۶ هزار و ۲۴۷ نفر بود که خوشبختانه با همراهی خوب ۲۸ دستگاههای اجرایی توانستیم بیش از این تعداد یعنی ۳۱ هزار و ۴۹۰ فرصت شغلی را در استان به ثبت برسانیم.
وی اظهار کرد: برای سال جاری نیز ایجاد ۲۶ هزار فرصت شغلی در استان با همکاری دستگاههای مربوطه هدفگذاری شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۲ درصد نیروی شاغل در استان در حوزه خدمات، ۲۴ درصد در حوزه صنعت و معدن و ۲۴ درصد در بخش کشاورزی مشغول کار هستند.
وی درباره وضعیت بیکاران استان نیز اظهار کرد: عدد دقیقی از جمعیت بیکار استان در اختیار نیست، اما تعداد مراجعین به مراکز کاریابی استان در سال گذشته هفت هزار نفر بوده است. همچنین از ابتدای راهاندازی سامانه جست و جوی شغلی (سال ۱۳۹۹) تاکنون نیز هشت هزار نفر در این سامانه جویای کار بودهاند.
جلیلیاننسب با بیان اینکه ۴۰ درصد جویندگان کار کرمانشاه فارغالتحصیل دانشگاهی بودهاند، یادآور شد: براساس اطلاعات موجود ۶۲ درصد جویندگان کار نیز فاقد مهارت بودهاند.
وی افزود: نداشتن مهارت در کنار عوامل دیگری از جمله فرهنگ نامناسب کار، تمایل برای مشاغل اداری و... همگی از عوامل موثر بر بالا بودن نرخ بیکاری کرمانشاه است.
در جنگ ۱۲ روزه تعدیل جدی نیروی کار نداشتیم
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اشارهای هم به تعداد افرادی که اکنون در استان از بیمه بیکاری استفاده میکنند داشت و تعداد آنها را ۳۱۵۶ نفر اعلام کرد.
جلیلیاننسب یادآور شد: جمعیت افرادی که بیمه بیکاری دریافت میکنند متغییر است، زیرا تعدادی از آنها دوباره به کار برمیگردند و گاهی نیز افراد بیکار جدید به این تعداد اضافه میشود.
وی تاکید کرد: خوشبختانه در جنگ تحمیلی۱۲ روزه، شاهد تعدیل جدی نیروی کار در سطح بنگاههای استان و تغییر قابل توجه در تعداد درخواستهای بیمه بیکاری نبودیم.
انتهای پیام
نظرات