سعید یوسفپور ۲۳ تیر در همایش راههای مقابله با کانونهای گرد و غبار در سمنان بر لزوم صرفهجویی حداکثری در منابع آبی موجود تاکید و اظهار کرد: باید از منابع آبی در اختیار و از جمله آب های خاکستری و پساب شهری حداکثر استفاده را در جهت کمک به محیطزیست کرد.
وی با بیان اینکه پسابها نباید صرف صنایع آببر شوند ادامه داد: نباید اجازه دهیم هیچ صنعت با نیاز آبی بالا در استان مستقر شود.
مدیرکل محیطزیست استان سوق دادن ظرفیت پساب به سمت صنایع را نادرست ارزیابی و خاطرنشان کرد: پساب بهویژه در شهرهای بزرگ میتواند به عنوان یک ظرفیت کمنظیر، به حل مشکلات زیست محیطی و کانونهای گرد و غبار، درختکاری، توسعه کمربندهای سبز مواردی از این دست در استان کمک کند. نه اینکه این ظرفیت نیز دوباره صرف صنایع شود.
وی بر لزوم بهرهگیری از پساب شهرهایی نظیر سمنان و شاهرود با هدف ایجاد کمربند سبز پیرامونی این شهرها تاکید و خاطرنشان کرد: خوشبختانه تجربههای خوبی در زمینه مقابله با کانونهای فرسایش بادی و بیابانزدایی از طریق تاغکاری در استان وجود دارد که میتواند این روند ادامه بیابد.
سهم ۷۵ درصدی عوامل طبیعی در انتشار گرد و غبار
یوسفپور از کشورمان به عنوان یکی از استانهای پیشرو در مقابله با بیابانزایی یاد کرد و گفت: اگرچه طرحهای خوبی چه قبل و چه بعد از انقلاب در این زمینه اجرایی شده اما شدت تغییرات اقلیمی و خشکسالیها آنقدر زیاد بوده که علیرغم این اقدامات همچنان با چالشهای جدی در حوزه بیابانزائی و بروز پدیده گردوغبار مواجهایم.
مدیرکل محیطزیست استان با بیان اینکه ۷۵ درصد انتشار گرد و غبار منشاء طبیعی دارد اضافه کرد: براساس آمارهای رسمی تنها ۲۵ درصد عامل انسانی در انتشار کانونهای گردوغبار موثر است.
وی از وجود ۱۳ کانون بحرانی گردوغبار در سطح کشور خبر داد و گفت: بخش عمده این کانونها در مرکز و شرق کشور واقع هستند که استان سمنان نیز در همین محدوده جغرافیایی واقع شده است.
یوسفپور از وجود سه میلیون هکتار کانون فرسایش بادی در استان سمنان خبر داد و افزود: ۲۲درصد از این کانونها با شدت زیاد، ۳۶ درصد با شدت متوسط و ۴۱ درصد نیز با شدت کم ارزیابی شدند.
وجود سه میلیون هکتار کانون فرسایش بادی در استان سمنان
مدیرکل محیطزیست استان با بیان اینکه کانونهای گرد و غبار دارای آثار چندوجهی هستند ادامه داد: این کانونها نه تنها در حوزه محیطزیست بلکه در حوزههایی نظیر سلامت مردم، پوشش گیاهی، تشدید بیابانزایی، اخلال در کشاورزی و دامداری، رشد بیماریها و از جمله بیماریهای چشمی و...نیز بسیار اثرگذار هستند.
وی بر لزوم همکاری و تعامل همه دستگاهها با محیطزیست با هدف کمک به بهبود محیط زیست تاکید و اظهار کرد: محیط زیست استان در همین راستا با مراجع دانشگاهی و پژوهشی همکاری خواهد کرد.
وی بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد تاکید و خاطرنشان کرد: همکاری عموم مردم و خصوصا جوامع محلی میتواند به حل معضل پدیده گردوغبار در کشور و استان کمک کند.
مدیرکل محیطزیست استان بر پایش مستمر کانونهای گرد و غبار با بهرهگیری از فناوریهای نوین تاکید و تصریح کرد: تثبت شنهای روان از طریق توسعه جنگلهای دستکاشت ، افزایش تاغزارها، مالچپاشی، ایجاد بادشکن و...نیز که با تلاش همکاران ما در منابع طبیعی و آبخیزداری استان در حال پیگیری است نیز میتواند به مقابله با کانونهای گردوغبار و پیشگیری از توسعه آنها کمک کند.
انتهای پیام
نظرات