• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404042414546
  • خبرنگار : 71129

دبیرکل ناتو مدعی شد: چین شاید به تایوان حمله و روسیه را به حمله به ناتو مجبور کند

دبیرکل ناتو مدعی شد: چین شاید به تایوان حمله و روسیه را به حمله به ناتو مجبور کند

دبیرکل ناتو مدعی شد چین شاید به تایوان حمله کند و روسیه را هم مجبور نماید تا به کشورهای عضو ناتو حمله کند.

به گزارش ایسنا، «مارک روته» دبیرکل ناتو در گفت‌وگویی با شبکه خبری فاکس نیوز مدعی شد چین شاید به تایوان حمله کند و در عین حال روسیه را نیز مجبور به حمله به کشورهای عضو ناتو کند.

وی در ادامه مدعی شد کره شمالی، چین و ایران با یکدیگر با روس‌ها همکاری دارند.

دبیرکل ناتو همچنین اذعان داشت که تعهد این ائتلاف نظامی برای افزایش هزینه‌های دفاعی به افزایش اشتغال‌زایی در آمریکا منجر می‌شود.

مارک روته گفت: «اگر من در آمریکا زندگی می‌کردم، تاثیر مستقیم چنین افزایش هزینه‌های دفاعی را بر ایجاد مشاغل بیشتر برای طبقه متوسط شاهد بودم، زیرا این به معنای خطوط تولید بیشتر و تغییرات بیشتر در پایگاه بزرگ صنایع دفاعی اینجا در ایالات متحده خواهد بود.»

دبیرکل ناتو افزود که افزایش هزینه‌های نظامی برای اروپا نیز مفید است، اما تاکید کرد که تعهد اعضای ناتو برای افزایش بودجه دفاعی خود به حداقل پنج درصد از تولید ناخالص داخلی، «بزرگترین موفقیت سیاست خارجی» دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکاست.

در عین حال، این مقام مسؤول ناتو خاطرنشان کرد که تا اوایل سال ۲۰۲۵، هفت تا هشت عضو ناتو هنوز نتوانسته‌اند به سطح قبلی هزینه‌های دو درصد از تولید ناخالص داخلی برسند.

به گفته روته، اسپانیا «هرگز قادر نخواهد بود» بودجه دفاعی خود را به سطح مورد نیاز افزایش دهد.

دبیرکل ناتو ادامه داد از بابت افزایش هزینه‌های دفاعی کشورهای عضو این ائتلاف نظامی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بارها بر آن تاکید داشته، خرسند است.

وی همچنین گفت که ترامپ یک مرد بزرگ است و به شدت قابل احترام.

اجلاس ناتو که در ۲۴ و ۲۵ ژوئن در لاهه برگزار شد، سقف تعیین‌شده برای هزینه‌های دفاعی اعضای این ائتلاف را به پنج درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش داد که انتظار می‌رود کشورهای عضو این ائتلاف نظامی تا سال ۲۰۳۵ به آن دست یابند.

پس از این نشست «تمی بروس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این افزایش در هزینه‌های دفاعی ناتو به درستی که باعث رنجش روسیه می‌شود چون این سیگنالی در بازگشت ائتلاف به قانون «بازدارندگی» است.

دبیرکل ناتو همچنین در این مصاحبه فاش کرد که دونالد ترامپ، این ائتلاف را از تصمیم خود برای افزایش قابل توجه حمایت نظامی از اوکراین مطلع کرده است.

روته به فاکس نیوز گفت: «پنجشنبه گذشته از رئیس جمهور (دونالد) ترامپ تماسی دریافت کردم. او گفت: سلام مارک، ما واقعاً می‌خواهیم حمایت خود را از اوکراین در زمینه تسلیحات افزایش دهیم. سپس امروز صبح در کاخ سفید بودم و برای ملاقات با او آماده می‌شدم.»

دبیرکل اشاره کرد که شرکای تجاری مسکو در چین، هند و برزیل ممکن است بخواهند پس از اظهارات ترامپ مبنی بر درخواست توافق صلح برای حل و فصل درگیری در اوکراین، با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، تماس بگیرند.

وی گفت: «این واقعاً مهم است و رئیس جمهور (ترامپ) آن را بسیار هوشمندانه برنامه‌ریزی کرده است.»

روته در پاسخ به این سوال که چرا تجهیزات نظامی مستقیماً از ایالات متحده به اوکراین نمی‌رسند، گفت: «سوال این است که چه کسی هزینه را پرداخت می‌کند... اروپایی‌ها مسؤولیت پرداخت هزینه این سلاح‌ها را بر عهده گرفته‌اند.»

روته گفت که ناتو تأمین لجستیک این تجهیزات نظامی را تضمین خواهد کرد تا بتوان از آنها به حداکثر مزیت خود استفاده کرد.

او ادامه داد ائتلاف ناتو «تجربه گسترده‌ای در زمینه لجستیک دارد. بنابراین، سلاح‌ها به گونه‌ای به اوکراین تحویل داده خواهند شد که حداکثر اثربخشی آنها را تضمین کند. آنها در بسته‌های واقعاً مفید و کارآمد قرار می‌گیرند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha