• سه‌شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404040301628
  • خبرنگار : 71129

نشست ناتو در لاهه با هدف دستیابی به ۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع

نشست ناتو در لاهه با هدف دستیابی به ۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع

انتظار می‌رود که شرکت کنندگان در افتتاحیه نشست دو روزه ناتو در لاهه، سطح هدف جدیدی را برای هزینه‌های دفاعی کشورهای عضو به میزان ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی ملی که تا سال ۲۰۳۵ محقق می‌شود، تایید کنند.

به گزارش ایسنا، در این نشست همچنین به تحویل تسلیحات به اوکراین نیز رسیدگی خواهد شد.

به نقل از خبرگزاری تاس، نشست ناتو در لاهه قرار است یکی از کوتاه‌ترین گردهمایی‌های سران کشورهای عضو این ائتلاف در ربع قرن گذشته باشد.

روز اول این نشست به دیدارهای دوجانبه و پذیرایی از سوی پادشاه هلند اختصاص دارد. دستور کار شامل یک جلسه عمومی در ۲۵ ژوئن است که تقریبا سه ساعت و نیم طول می‌کشد. در نتیجه، به هر یک از ۳۲ عضو ناتو بیش از ۶ دقیقه برای سخنرانی اختصاص داده خواهد شد.

به گفته «مارک روته»، دبیر کل ناتو که در یک کنفرانس مطبوعاتی پیش از اجلاس صحبت کرد، رهبران ائتلاف نظامی مذکور یک استراتژی سرمایه‌گذاری نظامی بر اساس اختصاص پنج درصد از تولید ناخالص داخلی برای هزینه‌های دفاعی را اتخاذ خواهند کرد.

بر اساس این طرح، ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی باید به هزینه‌های دفاعی مستقیم اختصاص یابد، در حالی که ۱.۵ درصد باقیمانده به پروژه‌های اقتصادی و زیرساختی، مانند نوسازی بنادر و شبکه‌های حمل و نقل ضروری برای قابلیت‌های دفاعی ناتو کمک مالی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha