به گزارش ایسنا، سرویس مبارزه با تروریسم اقلیم کردستان صبح چهارشنبه گزارش داد که حملهای با چهار پهپاد انفجاری به سه میدان نفتی در منطقه خودمختار زاخو و استان دهوک انجام گرفت.
به نقل از شفق نیوز، این سرویس در بیانیهای اعلام کرد که ساعت ۶:۰۰ صبح و ۶:۱۵ صبح، دو پهپاد انفجاری به میدان نفتی DNO در پیشخابور، واقع در منطقه خودمختار زاخو، حمله کردند.
طبق بیانیه این سرویس، ساعت ۷:۰۰ صبح، یک پهپاد انفجاری دیگر به میدان نفتی DNO در تاوکه، واقع در استان زاخو، حمله کرد که هیچ تلفات جانی نداشت.
در بیانیه دوم، این سرویس اعلام کرد که ساعت ۷:۱۴ صبح، یک پهپاد انفجاری نیز به میدان نفتی «هاند اویلی» متعلق به آمریکا در منطقه باعدری در شهرستان شیخان استان دهوک حمله کرده و تاکید کرد که این حمله هیچ تلفات جانی یا خسارت مادی نداشته است.
رویترز نیز با اشاره به حمله پهپادی به میادین نفتی تحت کنترل DNO در زاخو، کردستان عراق تایید کرد: حمله پهپادی به یک میدان نفتی انجام شده که توسط یک شرکت آمریکایی در استان دهوک اداره میشود.
این حملات موجب خشم آمریکا شده است به طوریکه سفارت آمریکا در بغداد روز سهشنبه با صدور بیانیهای حملات اخیر را محکوم کرد و پای گروههای مسلح در عراق را به میان کشید.
در این بیانیه آمده است که ایالات متحده «حملات پهپادی اخیر در سراسر عراق، از جمله حملات ۱۴ و ۱۵ ژوئیه به زیرساختهای حیاتی در میدانهای نفتی خورمله و سرسینک در منطقه کردستان عراق را محکوم میکند» و از دولت عراق میخواهد که «از اختیارات خود برای جلوگیری از این حملات از جمله حملات به مواضعی که شرکتهای عراقی و بینالمللی برای حمایت از آینده عراق در آنها سرمایهگذاری کردهاند، استفاده کند».
در ادامه این بیانیه آمده است: «این حملات غیرقابل قبول هستند، زیرا حاکمیت عراق را تضعیف میکنند و به تلاشهای آن برای جذب سرمایهگذاری خارجی آسیب میرسانند. ما از دولت عراق میخواهیم که این حملات را بررسی کرده و مسؤولان آن را پاسخگو قرار دهد.»
به گفته منابع امنیتی عراق به العربی الجدید، حملات پهپادی که از ۲۳ ژوئن آغاز شد و برخی از اهداف را هدف قرار داد، از ۱۲ حمله فراتر رفته است.
برجستهترین حملات، حمله به اردوگاه تاجی در بغداد، پایگاه امام علی در ذیقار، پالایشگاه بیجی در صلاح الدین و پایگاه عین الاسد در انبار بود. سپس یک اردوگاه پناهندگان در دهوک و پس از آن پایگاه پیشمرگه (۷۱) در سلیمانیه هدف قرار گرفت. همچنین چهار حمله به فرودگاه بینالمللی اربیل و دو حمله به دو میدان نفتی در اربیل و دهوک صورت گرفت.
یک مقام امنیتی عراق گفت که پهپادها به اهداف خود برخورد کردهاند، در حالی که برخی دیگر به دلیل رهگیری یا عدم دستیابی به اهداف مورد نظر، به طور غیرقابل پیشبینی سقوط کردهاند.
او اطلاعات قبلی مبنی بر اینکه تمام حملات از داخل خاک عراق سرچشمه گرفتهاند را تکرار کرد و توضیح داد که «نیروهای امنیتی به عنوان بخشی از تلاشها برای جلوگیری از وقوع یا تکرار آنها، شروع به استقرار در مناطقی کردهاند که گمان میرود سکوی پرتاب تعدادی از این حملات بودهاند. تلاش فعلی محدود به منابع انسانی است، زیرا عراق ظرفیت فنی یا تکنولوژیکی برای شناسایی منبع حملات را ندارد.»
اخیرا حملات پهپادی بدون اینکه منبع آنها مشخص باشد به میادین نفتی کردستان عراق افزایش یافته است.
انتهای پیام
نظرات