عبدالرضا جوان جعفری امروز چهارشنبه ۲۵ تیر، در مراسم تکریم و معارفه نهاد استانی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسانرضوی که در سالن رودکی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به رسالت سنگینی که نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها به عهده دارد و اصول مندرج در اساسنامه آن، این رسالت شامل تعمیق اندیشههای دینی، تقویت ارزشهای معنوی و ایجاد آگاهی در میان دانشجویان است. به ویژه محوریت روحانیت در این فرآیند، نقش بسزایی در حفظ انسجام و وحدت جامعه ایفا میکند که در زمان حاضر این مسئله از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با بیان اینکه در شرایطی که اجتماعات و رسانههای بیگانه تلاش دارند تا انسجام ملی را مختل کنند، ایستادگی و هوشیاری مردم ایران مثالزدنی است، گفت: عقاید و اظهارات بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام مبنی بر اینکه هیچ قدرت خارجی نمیتواند بر این سرزمین تأثیری بگذارد، حاکی از اعتماد و وحدت میان ملت بوده و ما را به ادامه مسیر امیدوار و تشویق میکند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد: با توجه به فراز و نشیبهای اجتماعی و سیاسی واضح است که دشمنان ممکن است اقداماتی به منظور آسیب رساندن به انسجام ملی انجام دهند، اما به اهداف نهایی خود نخواهند رسید. به عنوان یک شاگردی که درس پس میدهد، وحدت و انسجام اجتماعی نیازمند شناخت دقیق منطبق با زمان و مکان است. این اقتضائات به طور خاص در زمینه دانشگاهها و به ویژه در اسناد مرتبط با اسلامی شدن دانشگاهها تأکید شده است.
جوان جعفری با تاکید بر اهمیت دانشگاه اظهار کرد: نقش زمان و مکان، صرفاً به معنای شرایط عمومی یک کشور یا جامعه کنونی نیست، بلکه باید عمیقتر به مفهوم فضای دانشگاه نیز توجه کرد.
وی درخصوص اینکه استانداردهای دینی از جمله احکام امضایی در فقه، رابطهای مستقیم با زمان و شرایط اجتماعی دارند، خاطرنشان کرد: احکام امضایی که در زمان عرب جاهلی حاکم و به اجرا درآمده بودند، در دنیای جدید برای جلوگیری از هر گونه اختلال در نظام اجتماعی کماکان جاری هستند.
رئیس دانشگاه فردوسی ادامه داد: بررسی دقیق شرایط اجتماعی و اقتصادی برای درک و به کارگیری این احکام به خصوص در عصر حاضر امری ضروری است. عدم نقد صریح برخی احکام همچون موضوع ربا بر این اساس است که جامعه امروزی بدون سیستم بانکی نمیتواند به درستی مدیریت شود.
جوان جعفری با بیان اینکه در ادوار مختلف بسیاری از احکام به منظور جلوگیری از اختلال در نظام اجتماعی حفظ شدهاند، یادآور شد: این نکته به ما یادآوری میکند که شناخت زمان و مکان، به ویژه در محیط دانشگاهی که محل تلاقی افکار و دیدگاههای مختلف است، ضروری است. بنابراین با توجه به ضرورت پذیرش واقعیتهای محیط پیرامون و برنامهریزی برای آن باید به یاد داشته باشیم که بینش ما نسبت به واقعیتهای اجتماعی از جمله نکات اساسی است.
وی اضافه کرد: همانطور که در قرآن کریم آمده است «فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ ۖ»، اگر ما در برخورد با دیگران سختگیر و غلظت قلب داشته باشیم، به تدریج اطرافمان خالی از مردم خواهد شد.
رئیس دانشگاه فردوسی بیان کرد: بهخصوص در شرایط کنونی باید تمام تلاش خود را معطوف به حفظ وحدت و انسجام ملی تحت رهبری مقام معظم رهبری قرار دهیم. این وحدت باید به عنوان یک مبنا و هدف اصلی در نظر گرفته شود تا دشمنان از هرگونه دسیسه، فتنه و آشوب در کشور ناامید شوند. اختلافات طبیعی موجود باید به زمان و مکان دیگری موکول شود تا بر انسجام و همبستگیمان تأثیر منفی نداشته باشد.
وی گفت: به عنوان نماینده دانشگاه فردوسی وظیفه خود میدانم از زحمات حجتالاسلام والمسلمین مهدوینسب در مدت خدمتشان قدردانی کرده و از ایشان به خاطر اخلاق متانت، صداقت و آرامشی که به فضای محیط پیرامون خود منتقل کردند، تشکر کنیم.
جوان جعفری افزود: ایشان همواره در حمایت از دانشگاه و در برنامههای مختلف آمادگی داشتند و ارتباطات خود را در خدمت دانشگاه قرار دادند. برای ایشان آرزوی توفیق، سربلندی و سلامتی در ادامه خدمتشان در مسیرهای آتی دارم. همچنین وظیفه خود میدانم از حجتالاسلام والمسلمین ایمانیمقدم نیز به پاس زحماتشان قدردانی کنم و برای سمت جدیدی که در دانشگاههای استان تقبل کردهاند، آرزوی موفقیت و توفیق دارم. امید است که ما در دانشگاه فردوسی مشهد بتوانیم از خدماتشان بهرهمند شویم. حجتالاسلام و المسلمین ایمانیمقدم از شخصیتهای علمی و فرهنگی دانشگاه و با بیش از ۲۰ سال سابقه خدمت در دانشگاههای مختلف کشور، تجربیات ارزشمند و قابل استفادهای را کسب کرده است. بر این باوریم که حضور وی در دانشگاه فردوسی مشهد و بهرهمندی از دانش، تجربیات و رفتار اخلاقی در کنار لبخند همیشگیشان به ما کمک شایانی خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات