• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404042515928
  • خبرنگار : 71443

آلبانیز اقدام جهانی برای توقف «نسل‌کشی» غزه را خواستار شد

آلبانیز اقدام جهانی برای توقف «نسل‌کشی» غزه را خواستار شد

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور غزه و کرانه باختری کشتار فلسطینیان در نوار غزه را «نسل‌کشی» نامید و از جهانیان خواست تا برای متوقف کردن آن، دست به اقدامات مشخص و موثر بزنند.

به گزارش ایسنا، «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور غزه و کرانه باختری در کنفرانسی در پایتخت کلمبیا با حضور نمایندگان ۳۰ کشور در مورد جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و راه‌هایی که کشورها می‌توانند برای متوقف کردن حملات نظامی اسرائیل به این منطقه انجام دهند، صحبت کرد.

بسیاری از کشورهای شرکت‌کننده این خشونت را نسل‌کشی علیه فلسطینیان توصیف کرده‌اند.

بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آلبانیز که به تازگی توسط ایالات متحده تحریم شده است، گفت: همه کشورها باید فوراً تمام روابط خود را با دولت اسرائیل بازبینی کنند و به حالت تعلیق درآورند و به‌علاوه اطمینان حاصل کنند که بخش خصوصی آنها نیز همین کار را انجام می‌دهد. اقتصاد اسرائیل برای حفظ اشغالی که اکنون به نسل‌کشی تبدیل شده، ساختار یافته است.

این کنفرانس دو روزه که توسط دولت‌های کلمبیا و آفریقای جنوبی برگزار شده است، عمدتاً با حضور کشورهای در حال توسعه در حال برگزاری است و دولت‌های اسپانیا، ایرلند و چین نیز نمایندگانی برای حضور در آن اعزام کرده‌اند.

رژیم صهیونیستی قاطعانه اتهامات نسل‌کشی علیه خود را رد می‌کند و آن را افترا ناشی از یهودستیزی می‌داند.

تحلیلگران می‌گویند که مشخص نیست آیا کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس از نفوذ کافی بر اسرائیل برخوردارند تا آن را مجبور به تغییر سیاست‌هایش در غزه کنند، جایی که بیش از ۵۸۰۰۰ نفر در نتیجه حملات اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون جان خود را از دست داده‌اند. سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی این ارقام را که از سوی وزارت بهداشت غزه اعلام شده است، معتبرترین آمار در مورد تلفات جنگ می‌دانند.

«ساندرا بوردا» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه لوس آندس بوگوتا درباره این گنفرانس گفت: ساده‌لوحانه است که فکر کنیم این گروه از کشورها می‌توانند بر رفتار نخست وزیر نتانیاهو یا بر اسرائیل تأثیر بگذارند. با این حال، این کنفرانس به برخی از کشورهای جنوب جهانی این امکان را می‌دهد که موضع خود را در قبال این درگیری روشن کنند و صدایشان شنیده شود.

این کنفرانس به ریاست مشترک دولت‌های آفریقای جنوبی و کلمبیا برگزار می‌شود که سال گذشته صادرات زغال سنگ به نیروگاه‌های اسرائیل را به حالت تعلیق درآوردند و شامل مشارکت اعضای گروه لاهه، ائتلافی از هشت کشور است که اوایل امسال متعهد شدند روابط نظامی خود را با اسرائیل قطع کنند و از حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو پیروی کنند.

آلبانیز همچنین در سخنرانی خود برای نمایندگان حاضر در کنفرانس، از آنها خواست تا زمانی که اسرائیل از غزه و کرانه باختری عقب‌نشینی نکند، تحریم‌هایی را علیه آن اعمال کنند.

وی اظهار داشت: از شما می‌خواهم که این لحظه را طوری در نظر بگیرید که انگار در دهه ۱۹۹۰ اینجا نشسته‌ایم و درباره پرونده آپارتاید آفریقای جنوبی بحث می‌کنیم. آیا شما تحریم‌های گزینشی علیه آفریقای جنوبی به دلیل رفتارش در بانتوستان‌ها به‌طور جداگانه پیشنهاد می‌دادید؟ یا اینکه کل سیستم جنایی این کشور را به رسمیت می‌شناختید؟

«موریسیو جارامیلو» معاون وزیر امور خارجه کلمبیا نیز رفتار اسرائیل در نوار غزه و کرانه باختری را توهینی به نظم بین‌المللی توصیف کرد و گفت: این، فقط مربوط به فلسطین نیست. این، مربوط به دفاع از قوانین بین‌المللی و حق تعیین سرنوشت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha