«فتاح محمدی» چهارشنبه ۲۵ تیر در نشست ساماندهی کودکان کار و خیابانی بر لزوم هماهنگی بین بخشی و اجرای دقیق مصوبات برای صیانت از این قشر آسیبپذیر تأکید کرد و افزود: این قشر در بدو شکلگیری شخصیت اجتماعی خود هستند بنابراین وظیفه ما مسئولان و متولیان امر است که با سیاستگذاری دقیق و حمایتهای بین دستگاهی، این کودکان را از آسیبهای اجتماعی پیش رو نجات دهیم.
وی با اشاره به وظایف قانونی مشخصشده برای دستگاهها اظهار کرد: استانداری بعنوان نهاد ناظر، موظف به تبیین مأموریتها و هماهنگی کامل میان ادارات مرتبط است تا هیچ بخشی از مسئولیتها مغفول نماند و اقدامات بصورت همافزا دنبال شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: برای اثربخشی اقدامات، نیازمند نگاه سیستمی و پرهیز از بخشینگری هستیم و بهزیستی بعنوان متولی اصلی، باید با همکاری آموزشوپرورش، نیروی انتظامی، صداوسیما، ورزش و جوانان، فنیوحرفهای و دیگر نهادها مأموریتهای خود را با حساسیت و دقت دنبال کند.
محمدی با تأکید بر نقش آموزشهای مهارتی، فرهنگی، ورزشی و روانشناسی در بازپروری کودکان کار تصریح کرد: مهارتآموزی متناسب با سن و توانمندی این افراد باید در دستور کار قرار گیرد و دستگاههای حمایتی نظیر کمیته امداد و بانکها نیز با ارائه تسهیلات در مسیر توانمندسازی آنان مشارکت کنند.
وی ادامه داد: آمار بهروز کودکان کار و تفکیک اتباع ایرانی و غیرایرانی باید توسط بهزیستی احصا و به نهادهای امنیتی و انتظامی ارائه شود تا از بروز مخاطرات اجتماعی جلوگیری شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در جلسات آینده، ارزیابی مصوبات و استفاده از ظرفیت خیرین و نهادهای مردمی نیز در دستور کار خواهد بود تا بتوانیم خدمات اثربخشتری به این قشر ارائه دهیم و از مسئولیت قانونی، اخلاقی و شرعی خود در قبال آینده جامعه غفلت نکنیم.
کودکان کار و خیابانی باید جمع آوری شوند
«سید خدادوست موسوی»، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: تعدادی کودک کار و خیابانی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شدهاند که برخی از این تعداد اتباع بیگانه هستند.
وی افزود: با توجه به تعطیلی مدارس و فصل تابستان تعداد کودکان کار و خیابانی در سطح استان در این مقطع افزایش مییابد.
موسوی اظهار کرد: کودکان کار و خیابانی استان باید جمع آوری و به مراکز مهارتی، آموزشی و حمایتی معرفی شوند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کودکان کار و خیابانی بد سرپرست و بیسرپرست به نهادههای حمایتی معرفی خواهند شد و تحت پوشش قرار میگیرند.
موسوی بیان کرد: ساماندهی و جمع آوری کودکان کار و خیابانی در سطح استان همکاری و تعامل بیش از پیش همه دستگاههای اجرایی و متولی را میطلبد که طبق قانون هر دستگاه باید به وظایف مشخص شده خود عمل کند.
شناسایی 289 کودک کار و خیابانی در کهگیلویه و بویراحمد
همچنین «هدایت عظیم فر»، معاون اجتماعی بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه گفت: طبق آخرین آمار ۲۸۹ کودک کار و خیابانی در استان کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده است که از این تعداد ۲۴ نفر در شهر دهدشت، ۲۰نفر در شهر گچساران و مابقی در شهر یاسوج بوده اند.
وی افزود: از مجموع کودکان کار و خیابانی شناسایی شده در استان کهگیلویه و بویراحمد چهل و نه نفر اتباع بیگانه هستند.
به گزارش ایسنا، عظیم فر بیان کرد: طبق آسیب شناسی های صورت گرفته بیشتر کودکان کار متاثر از متغیرهای کلان اقتصادی که باعث مهاجرت از روستا به شهر، بیکاری و فقر می شوند صورت می گیرد و در واقع زیرساختها و دلایل اصلی کودکان کار و خیابانی در استان کهگیلویه و بویراحمد مهاجرت، حاشیه نشینی، فقر، بیکاری و مسائل فرهنگی است.
انتهای پیام
نظرات