• پنجشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۴ / ۰۴:۰۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404080704307
  • خبرنگار : 71664

تأثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر کاهش التهاب لثه‌ها و بهبود سلامت دهان

تأثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر کاهش التهاب لثه‌ها و بهبود سلامت دهان
عکس تزیینی است.

متخصصان معتقدند رژیم غذایی مدیترانه‌ای که سرشار از مواد گیاهی است، می‌تواند به بهبود سلامت لثه‌ها و کاهش التهاب در بدن کمک کند.

به گزارش ایسنا، یافته‌های پژوهشگران دانشگاه کینگز لندن نشان می‌دهد که غذای روزانه نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های لثه دارد و می‌تواند به‌عنوان بخشی از درمان‌های جامع در نظر گرفته شود. رژیم مدیترانه‌ای شامل غذاهایی مانند سبزی‌ها، میوه‌ها، دانه‌ها، روغن زیتون و غلات کامل است. این رژیم نه‌تنها با کاهش خطر بیماری‌های قلبی، مغزی و برخی سرطان‌ها همراه است، بلکه می‌تواند با تنظیم دستگاه ایمنی و کاهش التهاب، سلامت دهان و لثه‌ها را نیز بهبود بخشد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در این بررسی، پژوهشگران وضعیت سلامت دهان و غذای روزانه‌ی ۲۰۰ بیمار را در بیمارستان‌های بریتانیا ارزیابی کردند. این ارزیابی شامل معاینه دندانی، نمونه‌گیری خونی و پرسش‌نامه‌های خوراکی بود. هدف پژوهش بررسی ارتباط میان نوع خوراک و شدت بیماری‌های لثه و سطح التهاب در بدن بود.

نتایج این پژوهش نشان داد افرادی که بیشتر از گوشت قرمز استفاده می‌کردند، دچار بیماری‌های شدیدتر لثه بودند. همچنین این افراد دارای سطح بالاتری از مواد التهابی در خون بودند، از جمله CRP و  پروتئین التهابی اینترلوکین- ۶.

در مقابل، کسانی که غذاهای گیاهی بیشتری مصرف می‌کردند، مانند سبزی‌ها، میوه‌ها، حبوبات و روغن زیتون، سطح التهاب پایین‌تری داشتند و سلامت لثه‌ بهتری نشان دادند. یافته‌های این مطالعه  نشان می‌دهد که رژیم غذایی متعادل و سرشار از سبزیجات و مواد گیاهی می‌تواند به کاهش بیماری‌های لثه و التهاب‌های درونی کمک کند. این پیوند باید در درمان بیماری‌های لثه به‌صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود.شواهد نوظهوری درباره نقش خوراک متعادل در نگهداری از سلامت لثه‌ها وجود دارد. پژوهش ما نقطه‌ آغاز مهمی برای بررسی‌های بیشتر در زمینه‌ ارتباط میان غذا و بیماری‌های لثه است.

با توجه به تأثیر غذا بر التهاب و دستگاه ایمنی، می‌توان از راهکارهای تغذیه‌ای به‌عنوان بخشی از درمان‌های فردی برای بیماران بهره گرفت. این یافته‌ها می‌توانند در برنامه‌ریزی‌های بهبود تغذیه و آموزش سلامت دهان مورد استفاده قرار گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha