• پنجشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۴ / ۲۲:۲۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404042616632
  • خبرنگار : 50189

رئیس بهزیستی کشور:

مردم علاقمند به نیکوکاری هستند اما ساختار نداریم

مردم علاقمند به نیکوکاری هستند اما ساختار نداریم

ایسنا/کرمان معاون وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: مردم ایران ذاتاً علاقه‌مند به کمک و نیکوکاری هستند، اما آنچه کم داریم، نظام‌ یافتگی و تشکل‌ یافتگی در امور خیریه است.

سیدجواد حسینی ۲۶ تیر در نشست هم‌اندیشی با خیران استان کرمان با اشاره به مشکلات تکراری و مزمن در حوزه خدمات اجتماعی اظهار کرد: وقتی با خیران می‌نشینیم، مسائل تکراری مطرح می‌شود و از شنیدن آن‌ها خجالت می‌کشم. ما این مشکلات را به‌جای حل‌کردن، صرفاً حمل می‌کنیم.

وی با یادآوری شخصیت‌های برجسته کرمانی چون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، شهید باهنر و خواجوی کرمانی، کرمان را خاستگاه چهره‌هایی دانست که نقش مهمی در فرهنگ، سیاست و سازندگی کشور ایفا کرده‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: ملت ایران در طول تاریخ خود به این جنگ ۱۲ روزه خواهد پرداخت و به آن افتخار خواهد کرد؛ چرا که وحدت و مشارکت مردمی در آن، حتی بزرگ‌تر از پیروزی‌های نظامی بوده است.

وی با اشاره به تجربه کشورها پس از جنگ‌ها، گفت: در بسیاری از کشورها، بعد از پایان جنگ، مفهوم دولت رفاه شکل گرفت؛ حتی در کشورهایی که پیش از آن وزارت رفاه نداشتند. پیام بعد از هر جنگ این است که دولت باید برای رفاه بیشتر مردم بازسازی شود. مردم حق ندارند بد زندگی کنند؛ حق آن‌ها به‌زیستی است.

حسینی با تأکید بر نقش مردم در تحقق رفاه اجتماعی تصریح کرد: هیچ دولت رفاهی بدون تکیه بر مردم نمی‌تواند به‌زیستن را محقق کند. وقتی دولت‌ها کوچک می‌شوند، مردم باید بزرگ شوند و دولت باید تسهیل‌گر ایجاد تشکل‌های مردمی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از برنامه‌های سازمان بهزیستی در کرمان خبر داد و گفت: امسال کل پشت‌نوبتی‌های خدمات سازمان در کرمان به صفر خواهد رسید. همچنین پشت‌نوبتی‌های دریافت حق پرستاری برای ضایعات نخاعی نیز برطرف خواهد شد و تمام مددجویانی که امسال ازدواج می‌کنند و نیاز به جهیزیه دارند، جهیزیه آنها تامین می‌شود.

وی افزود: امسال در استان کرمان ۱۸۰۰ واحد مسکونی تحویل خواهد شد و دیروز نیز ۳۷۲ واحد واگذار شده و ۴۰۰۰ فرصت شغلی در بهزیستی استان ایجاد شده است.

معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان کرد: در هفته بهزیستی، ۱۰ هزار و ۵۶۵ پروژه در سراسر کشور افتتاح شد که بیشترین سهم آن متعلق به استان کرمان بود. 

حسینی بر عزم جدی دولت در بهبود کیفیت زندگی مردم تأکید کرد و گفت: به‌زیستی حق مردم است، نه بد زیستی.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، در ادامه از برنامه‌های گسترده این سازمان برای بهبود معیشت و رفاه مددجویان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و اعلام کرد: ۵۰۰۰ فرصت شغلی برای امسال ایجاد خواهیم کرد.

حسینی با اشاره به اقدامات نوآورانه در حوزه اشتغال‌زایی، گفت: چهار ساختگاه انرژی خورشیدی ایجاد می‌کنیم که برای ۲۶۰۰ مددجوی ما که امکان هیچ‌گونه اشتغالی ندارند، منبع درآمدی پایدار باشد و هم‌زمان به کاهش ناترازی انرژی برق کشور کمک کند.

وی افزود: سه مرکز اورژانس اجتماعی دیگر به استان کرمان اضافه خواهیم کرد تا به وظیفه خود در حوزه مداخلات فوری و بحران‌های اجتماعی عمل کرده باشیم.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روند پیر شدن جمعیت ایران هشدار داد: با این روند، ما در سال ۱۴۳۰ سالمندترین کشور دنیا خواهیم شد، اما هنوز این موج سالمندی در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور دیده نشده است.

وی پیشنهاد داد که شعبه‌ای ویژه برای امور سالمندان در استانداری کرمان تأسیس شود و افزود: ضروری است شهرک رفاه سالمندی در کرمان ایجاد شود که همه امکانات و خدمات مورد نیاز سالمندان را در خود داشته باشد؛ ما در بهزیستی در این مسیر تمام‌قد در خدمت خواهیم بود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به بهبود روند صدور مجوز برای فعالیت‌های خیریه اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ تنها ۳۶ درصد مجوزها به موقع صادر شد و صدور مابقی آن‌ها بین سه ماه تا سه سال به طول انجامید. اما در سال ۱۴۰۳، موفق شدیم ۹۸ درصد از مجوزها را در زمان مناسب صادر کنیم.

حسینی برای حل معضل کمبود نیروی انسانی در بهزیستی، از ظرفیت شبکه داوطلبان سخن گفت و افزود: در حال حاضر ۱۰۷ هزار داوطلب در شبکه بهزیستی فعال هستند. در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، ۱۳ هزار پزشک و مددکار برای همکاری با ما اعلام آمادگی کردند.

وی از تدوین طرح «سلامت اجتماعی محله‌محور» خبر داد و گفت: هر یک از خیران می‌توانند یک محله را به‌عنوان حوزه فعالیت انتخاب کنند و ما در بهزیستی با تمام توان از آن‌ها حمایت خواهیم کرد.

حسینی بر لزوم پیوند میان سیاست رفاهی، مشارکت اجتماعی و برنامه‌ریزی بلندمدت تأکید کرد و گفت: بهزیستی بدون مشارکت مردم و خیران راه به جایی نمی‌برد. ما نیازمند ساختن آینده‌ای هستیم که در آن عدالت، رفاه و کرامت انسانی محور تصمیم‌گیری‌ها باشد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، در ادامه با استناد به نتایج نظرسنجی‌های بین‌المللی، به وضعیت فعالیت‌های داوطلبانه در ایران پرداخت و گفت: ۶۲ درصد ایرانیان در پاسخ به نظرسنجی گفته‌اند که کار خیر انجام داده‌اند و از این نظر، ایران در رتبه ۲۱ جهان قرار دارد.

وی در ادامه با اشاره به ضعف در ساختارهای نهادی و تشکل‌های مردم‌نهاد افزود: در پاسخ به این سؤال که آیا از طریق مؤسسات خیریه و تشکل‌های رسمی اقدام به کار خیر کرده‌اند، تنها ۱۱.۵ درصد پاسخ مثبت داده‌اند. رتبه ما در این زمینه ۹۵ دنیاست.

حسینی این آمار را نشان‌دهنده یک تناقض فرهنگی و ساختاری دانست و تصریح کرد: مردم ایران ذاتاً علاقه‌مند به کمک و نیکوکاری هستند، اما آنچه کم داریم، نظام‌ یافتگی و تشکل‌ یافتگی در امور خیریه است. این شکاف باید با ایجاد نهادهای کارآمد و تسهیل‌گری از سوی دولت پر شود.

رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: برای ارتقاء مشارکت هدفمند مردمی در حوزه‌های اجتماعی، باید بسترهای قانونی، اجرایی و فرهنگی را توسعه دهیم تا کار خیر نه فقط انگیزه‌ای فردی، بلکه حرکتی سازمان‌یافته و مؤثر در مقیاس ملی باشد.

وی افزود: بهزیستی آمادگی دارد با همکاری خیران، داوطلبان و نهادهای مردمی، این تحول ساختاری را پیش ببرد و اعتماد عمومی را به سمت نهادهای مدنی بازگرداند.

حسینی در پایان بیان کرد: اگر بتوانیم این سرمایه اجتماعی را در قالب نهادهای مردمی سازمان‌دهی کنیم، می‌توانیم بسیاری از مشکلات مزمن حوزه رفاه و آسیب‌های اجتماعی را با مشارکت خود مردم حل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha