مریم جلالی، روز جمعه ۲۷ تیر در حاشیه برگزاری نشست بررسی موانع و راهکارهای توسعه صنایعدستی استان اصفهان که به ریاست استاندار اصفهان و با حضور برخی نمایندگان مجلس، اتحادیهها، صنوف، هنرمندان و پیشکسوتان حوزه صنایعدستی در استانداری برگزار شد، در گزارشی رسمی از برگزاری نشستهای فشرده دو روزه با هنرمندان و مسئولان ارشد استان اصفهان و از تصویب بستههای حمایتی ویژه برای رفع موانع تولید و صادرات صنایعدستی این استان خبر داد و با اعلام تشکیل کارگروهی تخصصی زیر نظر مستقیم استانداری اصفهان اظهار کرد: با حضور نمایندگان مجلس، مدیران کل بانک مرکزی، گمرک، امور مالیاتی و فنیوحرفهای، این کارگروه بصورت ویژه به رفع موانع قانونی و اجرایی صادرات صنایعدستی، بویژه فلزات قیمتی و نیمهقیمتی مانند نقره، خواهد پرداخت.
وی با اشاره به مصوبه معافیت آزمون فنیوحرفهای برای استادان درجهیک صنایع دستی افزود: دیگر هنرمندان برجسته نیاز به گذراندن آزمونهای تکراری فنیوحرفهای نخواهند داشت و تسهیلات ویژهای نیز برای آموزش مالیاتی و معافیتهای مربوطه در نظر گرفته شده است.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به جلسه اخیر وزیر میراث فرهنگی با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: بلافاصله پس از جلسه تهران، در اصفهان وارد عمل شدیم و تمامی مصوبات در راستای حمایت از صنایعدستی در کمتر از ۴۸ ساعت به مرحله اجرا رسید.
ارائه تسهیلات و حمایتهای مالیاتی و بیمهای برای هنرمندان صنایع دستی
جلالی از تصویب و اجرای مصوبات کلیدی برای رفع موانع صنایعدستی خبر داد و گفت: ارائه تسهیلات و حمایتهای مالیاتی و بیمهای ویژه برای هنرمندان صنایع دستی به تصویب رسید.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، وی اظهار کرد: این نشست مهم، تصمیمات و مصوبات کلیدی برای توسعه صنایعدستی و رفع موانع پیش رو مورد بررسی قرار گرفت که موضوع تسهیل صادرات صنایعدستی مورد بررسی قرار گرفت و نماینده تامالاختیار بانک مرکزی موظف شد تا ارزیابی صادرات نقره را در خود اصفهان انجام دهد، تا دیگر نیاز نباشد هنرمندان برای این کار به تهران مراجعه کنند.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: رایزنیهایی برای اصلاح قوانین و آییننامههای صادرات نقره انجام شد تا فرایند صادرات تسهیل شود.
جلالی تصریح کرد: پیگیریهایی برای امکان پست مکرر صنایع دستی بعنوان کالای فرهنگی (بدون محدودیتهای ماده ۳۷) آغاز شده است و قرار است حمایتهای مالیاتی، بیمهای و تسهیلاتی ایجاد شود.
وی ادامه داد: بسته حمایتی ویژهای برای صنعتگران در حال تدوین است که شامل تسهیلات اعتباری، معافیتها، بخشودگیها و مسئولیتهای اجتماعی میشود.
معاون صنایعدستی وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تأکید کرد: استاندار اصفهان با استفاده از اختیارات ویژه خود، این بسته را در اسرع وقت ابلاغ خواهد کرد.
جلالی در بخشی از صحبتهای خود از همکاری با سازمان فنیوحرفهای خبر داد و گفت: برای تسریع در صدور کارتهای مهارت فنیوحرفهای برای هنرمندان صنایع دستی توافق شد و قرار است الزامات اضافی برای استادکاران درجهیک حذف شود، زیرا آنها هم فن و حرفه و هم هنر دارند.
وی به ارتباط با نهادهای بینالمللی و بازارهای هدف اشاره کرد و افزود: نمایندگان مجلس و وزارت امور خارجه برای همکاری با سفارتخانهها برای بازاریابی و معرفی صنایع دستی ایران در کشورهای هدف (بهویژه همسایهها) وارد عمل خواهند شد.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخشی از صحبتهای خود به تشکیل جلسات ماهانه پیگیری مصوبات اشاره کرد و گفت: مقرر شد بطور ماهانه جلساتی با حضور دستگاههای مرتبط برگزار شود تا بصورت مصداقی و عملیاتی مشکلات بررسی و حل شوند وهماهنگی بین دستگاههای اجرایی ایجاد شود.
جلالی تصریح کرد: استاندار اصفهان نیز بعنوان محور اصلی رفع موانع تولید و مقرراتزدایی، همگرایی بین دستگاهها را تقویت خواهد کرد و اصفهان بعنوان یک موزه و کارگاه بزرگ صنایعدستی، در حوزه آموزش، نمایش و فروش یکپارچه عمل خواهد کرد.
وی اضافه کرد: از استاندار و تمامی مدیران و دستاندرکاران تشکر میکنم که با رویکرد حلمسئله و اقدام عملی، گامهای بلندی برای رفع چالشهای صنایع دستی برداشتهاند، امید داریم با اجرای این مصوبات، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت اصیل باشیم.
انتهای پیام
نظرات