• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۰۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404042816973
  • خبرنگار : 50175

یک عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد:

ضرورت بازگرداندن کاه و کلش محصولات کشاورزی بعد از برداشت به خاک

ضرورت بازگرداندن کاه و کلش محصولات کشاورزی بعد از برداشت به خاک

ایسنا/لرستان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد گفت: اقدامات لازم برای ضدعفونی کردن کاه و کلش قبل از برگرداندن به خاک‌ انجام شود.

علی آریاپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کاه و کلش، بقایای گیاهی حاصل از برداشت محصولات زراعی مانند گندم و جو، نقش مهمی در حاصلخیزی و بهبود خواص خاک دارند.

وی خاطرنشان کرد: برگرداندن کاه و کلش به خاک به عنوان کود آلی، باعث افزایش ماده آلی خاک، بهبود ساختمان خاک، افزایش ظرفیت نگهداری آب، کاهش فرسایش خاک و کاهش علف‌های هرز می‌شود.  

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به مزایای برگرداندن کاه و کلش به خاک، افزایش ماده آلی را یکی از مزایای آن برشمرد و اضافه کرد: کاه و کلش منبع غنی از ماده آلی هستند که با تجزیه در خاک، به تدریج به مواد مغذی تبدیل شده و حاصلخیزی خاک را افزایش می‌دهند.

آریاپور، بهبود ساختمان خاک را از دیگر مزایا دانست و بیان کرد: اضافه شدن کاه و کلش به خاک، باعث افزایش تخلخل و نفوذپذیری خاک شده و از ایجاد سله و فشردگی خاک جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: این مهم همچنین باعث افزایش ظرفیت نگهداری آب می‌شود، با بهبود ساختمان خاک، ظرفیت نگهداری آب در خاک افزایش می‌یابد و به گیاهان کمک می‌کند تا در برابر خشکی مقاوم‌تر شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: کاهش فرسایش خاک، کاهش علف‌های هرز، تنظیم دمای خاک، افزایش فعالیت میکروارگانیسم‌ها، کاهش تبخیر آب، بهبود کیفیت محصول را می‌توان از دیگر مزایا برشمرد.

آریاپور با بیان اینکه کاه و کلش به عنوان یک لایه مالچ عمل کرده و از فرسایش خاک در اثر باد و باران جلوگیری می‌کند، افزود: مالچ کاه و کلش از جوانه زدن و رشد علف‌های هرز جلوگیری می‌کند.

وی اظهار کرد: مالچ کاه و کلش به تنظیم دمای خاک کمک کرده و از نوسانات شدید دما جلوگیری می‌کند و کاه و کلش با تجزیه در خاک، مواد غذایی لازم برای فعالیت میکروارگانیسم‌های مفید خاک را فراهم کرده و به این ترتیب به بهبود فعالیت‌های زیستی خاک کمک خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد خاطرنشان کرد: مالچ کاه و کلش از تبخیر بیش از حد آب از سطح خاک جلوگیری کرده و به حفظ رطوبت خاک کمک می‌کند و با بهبود خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک، کیفیت و عملکرد محصول نیز افزایش می‌یابد.  

آریاپور اضافه کرد: برگرداندن کاه و کلش به خاک به عنوان کود آلی، یکی از روش‌های پایدار و کم‌هزینه برای بهبود حاصلخیزی خاک است و در برخی موارد، ممکن است کاه و کلش حاوی آفت یا بیماری باشند. در این صورت‌ توصیه می‌شود قبل از برگرداندن به خاک، اقدامات لازم برای ضدعفونی کردن آنها انجام شود.

وی بیان کرد: برخی از کشاورزان به دلیل عدم آگاهی از فواید کاه و کلش، آنها را می‌سوزانند که این کار علاوه بر از بین بردن ماده آلی خاک، باعث آلودگی هوا نیز می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۲:۵۸

جودوسریابلغور،رابصورت پودر آب بریزید و درسمپاش بریزید ودرزمین وپای محصولات کشاورزی بریزیدکه تمامابرای خاک وثمره اش را تقویت می سازد وکودکامل است

avatar
دیروز ۲۰:۱۲

بعنوان یک کشاورز کاملا درست و صحیح میبشد گیاهان و برگهای درختان برای باغها و علفها زمینهای دشتی همراه با شخم زدن زیر گل میرود و بعنوان یک کود طبیعی عمل خواهد کرد....