عبدالرحیم تحصیلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با تحویل بیش از ۱۰ هزار تن گندم طی یک هفته اخیر گندم خریداری شده در مراکز خرید استان سمنان به ۵۵ هزار و ۷۴۴ تن رسید.
به گفته این مدیر مسئول گندمهای خریداری شده در مراکز خرید این استان که در قالب ۱۱ هزار و ۴۴۰ محموله تحویل شده است، از سوی ۴۸۶۸ کشاورز گندمکار این استان تحویل و در سیلوهای سراسر استان ذخیرهسازی شده است.
وی با اشاره به ارزش ریالی محمولههای خریداری شده در مراکز خرید استان افزود: ارزش ریالی محمولههای خریداری شده از گندمکاران شهرستانهای مختلف استان از ابتدای فرآیند خرید تضمینی تا امروز ۲۸ تیر، ۱۱ میلیون و ۴۵۷هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال بوده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ادر پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص پرداخت مطالبات گندمکاران اضافه کرد: با توجه به اینکه پرداخت ثمن گندمهای تحویل شده به ترتیب زمان تحویل و به تدریج انجام میشود تا کنون تاکنون سه میلیون و ۳۶۸ هزار و ۹۴۱ میلیارد ریال از طلب گندمکاران به حساب گندمکاران واریز شده است.
پرداخت ۲۹ درصد ثمن محصول تحویلی گندمکاران استان
تحصیلی با بیان اینکه پرداخت مطالبات به طور مستقیم از سوی مرکز و بصورت ملی انجام میشود، ادامه داد: در مجموع از ابتدای کار خرید تضمینی تاکنون بیش از ۲۹ درصد از مطالبات گندمکاران این استان به حساب بانکی معرفی شده از سوی آنها واریز شده است.
وی با بیان اینکه دولت در تلاش است در اسرعوقت ثمن محصولات خریداری شده را پرداخت کند، اضافه کرد: پرداخت مابقی مطالبات به تدریج و به ترتیب زمان تحویل گندم به مراکز خرید، پرداخت میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان با بیان اینکه سال قبل افزون بر ۹۲ هزار تن گندم توسط مراکز خرید شهرستانهای هشتگانه استان خریداری شده بود، گفت: برآورد همکاران ما بر این بوده که امسال این میزان با کمی رشد به ۹۵ هزار تن افزایش بیابد. البته برآورد برداشت گندم از مزارع این استان ۱۲۷ هزار تن است.
وی با اشاره به اینکه فرآیند خرید از اردیبهشت در دو شهرستان غربی استان آغاز شده افزود: با توجه به تحویل بخش عمده گندم، برخی از مراکز خرید شهرستانهای غربی و مرکزی استان غیرفعال شدند.
تحصیلی با بیان اینکه در مجموع ۳۲ مرکز خرید تضمینی در استان داشتیم، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷ مرکز خرید فعال در سطح استان وجود دارد که عمده آنها در شهرستانهای شرقی و از جمله میامی و شاهرود فعال هستند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان از شهرستان میامی به عنوان مهمترین قطب تولید گندم در این استان نام برد و اظهار کرد: این شهرستان نه تنها بیشترین تولید گندم را در سطح استان دارد بلکه با کیفیتترین گندم استان نیز مربوط به همین شهرستان و مخصوصا منطقه کالپوش است که با کیفیترین گندمهای کشور رقابت میکند.
میامی در صدر تولید گندم استان
وی با بیان اینکه شهرستان میامی با ۲۱ هزار و ۳۰۲ تن بیشترین تحویل گندم در استان را داشته است، اظهار کرد: گرمسار با خرید تضمینی ۱۲ هزار و ۹۴۸ تن بعد از میامی در رتبه دوم بیشترین خرید تضمینی گندم در استان قرار دارد.
وی ادامه داد: شهرستان آرادان نیز با ۱۰ هزار و ۷۴۶ تن خرید تضمینی در رتبه سوم استان قرار دارد. همچنین شهرستان شاهرود نیز با خرید تضمینی ۶۳۴۵ تن گندم در رتبه چهارم استان قرار دارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان با بیان اینکه مراکز خرید شهرستان سمنان با خرید تضمینی ۲۰۲۶ تن گندم در جایگاه بعدی قرار دارند تصریح کرد: کشاورزان شهرستان دامغان نیز ۱۶۰۲ تن و مراکز خرید شهرستان سرخه نیز ۷۷۴ تن گندم در جایگاههای بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به تداوم فعالیت مراکز خرید استان یادآوری کرد: مراکز خرید تضمینی تا پایان فصل برداشت، آماده تحویل محصولات گندم کشاورزان است. البته با توجه به پرداخت مطالبات گندمکاران به ترتیب زمان تحویل، تسریع در تحویل محمولهها سبب میشود که کشاورزان هماستانی زودتر به ثمن محمولههای تحویلی خود برسند.
انتهای پیام
نظرات