به گزارش ایسنا، قطعی و افت فشار آب، موضوعی که هر تابستان رنگ و بوی جدیدی به خود میگیرد، این روزها با چاشنی گلآلود بودن آب شرب به یکی از مهمترین دغدغههای شهروندان شهرکرد و مناطق اطراف تبدیل شده است.
پیامهای مردمی، تصاویر منتشرشده و گزارشهای میدانی ایسنا نشان میدهد که نهتنها بخشهایی از شهرکرد با کاهش فشار یا بیآبی مواجهاند، بلکه کیفیت آب هم در برخی محلات بهشدت پایین آمده است.
اگرچه مسئولان شرکت آبفا از فعال شدن خطوط پدافندی و تلاش برای رفع مشکل سخن میگویند، اما مردم همچنان خواستار شفافیت و اطلاعرسانی دقیق هستند؛ زیرا کمبود آب شاید اجتنابناپذیر باشد اما بیاطلاعی هرگز پذیرفتنی نیست.
زهرا محمدی، ساکن خیابان امیرکبیر در گفتوگو با ایسنا گفت: از سه روز پیش با افت شدید فشار آب یا حتی قطعی مواجه هستیم. وقتی وصل میشود، بوی گل میدهد. نه پیامک، نه اطلاعیه، هیچ اطلاعی نداریم. لااقل بگویند چه زمانی مشکل حل میشود. ما هم متوجه شویم باید چطور برنامهریزی کنیم.
عباس جعفری، فروشنده مصالح ساختمانی در خیابان کاشانی بیان کرد: قطعی نیست؟ پس این چیزی که ما داریم اسمش را چه چیزی بگذاریم ؟ ما هر روز ظهر به بعد آب نداریم. خانوادهها باید شست و شوی لباسها را شبانه انجام دهند یا حمام را ساعت دو نیمه شب. آب نیست هیچ، صداقت هم نیست! اطلاعی هم داده نمیشود که حداقل مردم بدانند باید چکار کنند.
سجاد احمدی، راننده تاکسی اینترنتی نیز در این باره گفت: دیروز مشاهده کردم رنگ آب کاملاً قهوهای بود. مجبور شدم برای بچههایم آب معدنی بخرم. واقعاً حق ما اینه؟ چرا مسئولین رسیدگی نمیکنند و درد مردم را نمیفهمند؟
سمیه رستمی، معلم ساکن شهرک منظریه نیز گفت: مدرسه آب سالم ندارد و کدر است، مسئولین فقط صرفهجویی در مصرف آب را از مردم درخواست میکنند، وقتی آب نیست چطور صرفهجویی کنیم؟
علی حیدری یکی از ساکنان کوی فرهنگیان گفت: دو روزی است که آب محله ما قطع است، ساعتهای خاصی هم که وصل میشود با افت شدید مواجه هستیم، گرمای هوا، بیآبی و اطلاع رسانی نکردن این موضوع بسیار مهم، جای تعجب دارد.
علت گلآلودگی و افت فشار آب چیست؟
در گفتوگوی ایسنا با محمد کریمی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری، درباره آخرین وضعیت بحران آبی شهرکرد چنین توضیح داده شد: بارندگیهای هفته گذشته باعث کدورت بالای چشمه کوهرنگ شده است. تصفیهخانه شیرعلیمردان در مدار قرار گرفته تا رفع کدورت انجام دهد. اما به دلیل شستوشوی مداوم فیلترها (بکواش) حجم زیادی آب به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر در هر بار بکواش از دست میرود که باعث کاهش دبی خط انتقال آب کوهرنگ شده است.
کریمی تأکید کرد: در حال حاضر تمامی خطوط پدافندی شهرکرد فعال شدهاند. ما قطعی آب نداریم اما بهدلیل کاهش دبی در برخی نقاط شاهد افت فشار و کدورت مقطعی هستیم که بیشتر در طبقات بالای ساختمانها بروز میکند.
مدیرعامل شرکت آبفا چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پیک مصرف در شهرکرد باید ۷۰۰ لیتر بر ثانیه باشد، اما در روزهای اخیر به ۱۲۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده که فشار مضاعفی به شبکه وارد کرده است. از مشترکین تقاضا میشود مدیریت مصرف داشته باشند تا شرایط به پایداری برسد.
وی در پایان افزود: اکیپهای رفع حوادث ما بهصورت ۲۴ ساعته در حالت آمادهباش هستند و اگر در منطقهای قطع آب بهوجود آمد شهروندان میتوانند با سامانه ۱۲۲ تماس بگیرند تا در اسرع وقت پیگیری و رفع مشکل انجام شود.
در بحرانهای آبی، آنچه بیش از قطعی آب شهروندان را آزار میدهد، نبود شفافیت است. اگرچه مدیرعامل شرکت آبفا چهارمحال و بختیاری دلایل فنی بروز مشکل را تشریح کرده و از فعالیت خطوط پدافندی و رفع کدورت خبر داده، اما آنچه مردم را ناراحت کرده، نبود اطلاعرسانی مستمر و بیتوجهی به حق دانستن مردم است.
قطعی یا افت فشار آب ممکن است به دلایل طبیعی و فنی رخ دهد، اما بحران بیخبری قابل پذیرش نیست. مردم نجیب چهارمحال و بختیاری تنها یک مطالبه روشن دارند: حقیقت را بگویید، برنامهها را شفاف اعلام کنید و با مردم صادق باشید.
ایسنا با پیگیری میدانی خود این مطالبه را به گوش مسئولان رساند و امیدوار است اطلاعرسانی بیشتر در این حوزه انجام شود.
انتهای پیام
نظرات