محمدرضا مهاجر، تسهیلگر و هنرگردان نمایشگاه «فرونشست» در گفتوگو ایسنا اظهار کرد: آثار ارائهشده در «فرونشست» حاصل کار ۹ هنرمند و برآمده از دل یک کارگاه است؛ کارگاهی که من تسهیلگرش بودم و تعاملیبودن اعضایش مهمترین خصیصه آن محسوب میشود.
وی با نظر به اسامی هنرمندان در نمایشگاه «فرونشست» افزود: در «فرونشست» آثاری از بدرالزمان زارعی، عرفان غلامی، لیلا خدری، زهره فکاری، مهین رحماندرچه، زهرا اسعدی، فرزانه یزدانی و خود من به تماشا درآمده است. در کنار این دوستان که عضو کارگاه بودند، مدیر گالری «آرین هنر معاصر»، حسین تحویلیان هم عنایت کرد و با دو اثر در نمایشگاه «فرونشست» حضور یافت.
سویههای فرونشست
هنرگردان «فرونشست» با نظر به عنوان و محتوای این نمایشگاه ادامه داد: در کارگاه تأکیدمان بر انتخاب یک سوژه روز و معاصر بود. هنرمندان بر سر موضوع فرونشست که از مباحث زیستمحیطی مهم در اصفهان این روزها است، توافق کردند.
مهاجر به معنای فرونشست از دو زاویه متفاوت نگاه و بیان کرد: ما در هنرمان از فرونشست زمین آغاز کردیم، اما درنهایت به مفهومی دیگر و فراتر از این واژه دست یافتیم که اگر دوستداران هنر به دیدار آثار بیایند، آن را درک خواهند کرد. فرونشست در معنای دوم ممکن است به دل تاریخ و فرهنگ یا جهانهای دیگر قدم بگذارد.
فصل تجربههای نو
وی با نظر به آثار نمایشگاه که مجموعهای از هنرهای تجسمی با تکنیکهای مختلف است، توضیح داد: در «فرونشست» با آثاری در متریال و مدیاهای متفاوت، چون نقاشی، عکاسی، چیدمان و چاپ دیجیتال روبهرو میشویم. تجربهگرایی برای خود من اهمیت بسیاری داشت؛ بیشتر از اینکه درگیر کیفیت کار نهایی باشم، دوست داشتم جرئت و جسارت انتخاب مدیا و متریال جدید در ارائه کارها ببینم.
هنرگردان «فرونشست» با نظر به اهمیت بازتاب مباحث بنیادین جامعه در هنر خاطرنشان کرد: باور دارم که داستانهای روز، وضعیتی که به ما تحمیل شده است یا به هر طریقی تجربهاش میکنیم، باید به دنیای هنر پیوند بخورد. البته نمیخواهم بگویم که هنرمندان باید حتماً به این مسئله متعهد باشند.
همیشه مشق
مهاجر اضافه کرد: بهنظرم هر هنرمندی در کنار سوژههای گوناگون باید به مسائل و چالشهای روز جامعه هم نظر کند. گاهی موضوعات فعلی واقعیتهای دردناکی هستند که شاید مخاطب پرداختن به آنها را دوست نداشته باشد. خود هنرمند باید راهی بجوید که باعث جذب مخاطب شود. نوع رویکرد در نگاه به مسائل روز اهمیت وافری دارد. تجربه و مشقکردن نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است که «فرونشست» آن را سرلوحه خود قرار داد.
ایدهپردازی و ذهنورزی
به گزارش ایسنا، نمایشگاه «فرونشست» از بیستوهفتم تیر تا یکم مرداد بین ساعات ۱۸ تا ۲۱ در گالری «آرین هنر معاصر» به استقبال هنردوستان میآید. محمدرضا مهاجر در بیانیه «فرونشست» اینگونه نوشته است: «همهچیز با مفهوم «فرونشست زمین» آغاز شد، اما کمکم به مفهومی کلیتر از «فرونشست» رسیدیم. از اواسط بهار تا اوایل پاییز ۱۴۰۳، در همین مکان [گالری آرین هنر معاصر] «کارگاه ایدهپردازی و ذهنورزی در گستره تصویر» برگزار شد. مهمترین اصل این کارگاه ذهنورزی از طریق شناخت بهتر تصویر، امکانات و ابزار بیانی آن بود. راه رسیدن به چنین فرایندی پیش از گرهخوردن با متن و مباحث زیباییشناختی باید با دیدن، بهتر دیدن، تجربهورزی و تعامل بین افراد گروه بهدست میآمد. علاوه بر این برای خلق و نمایش آثار، یک موضوع مشترک و البته معاصر لازم بود که درنهایت جمعِ حاضر به موضوع «فرونشست» روی خوش نشان داد. امری که از ابتدا تا انتهای این مسیر بر آن تأکید داشتهام، انتخاب مدیا و متریالی موافق با ذائقه و سلیقهی فردی، لذتبردن از روند کار هنری و در آخر ارتباط برقرارکردن با اثر خلقشده نهایی است. امروز حاصل کار هنری این دوستان در معرض دید شما است و امیدواریم مخاطبان آثار نیز در تجربه این لذت با ما سهیم باشند.»
انتهای پیام
نظرات