ابوالفضل فرشبافیان با اشاره به جایگاه ویژه این شهرستان در کشت گل محمدی اظهار کرد: سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان اسکو به حدود ۷۰۰ هکتار( متراکم و غیرمتراکم) رسیده است که این میزان، شهرستان را به یکی از قطبهای مهم تولید این محصول ارزشمند در استان تبدیل کرده است.
وی افزود: میانگین تولید گل محمدی در هر هکتار حدود ۳.۵ تن به صورت تر برآورد میشود.
وی با اشاره به روستاهای پیشتاز در کشت این محصول گفت: روستای گنبرف با ۱۹۵ هکتار سطح زیر کشت در جایگاه نخست و روستای عنصرود با ۱۸۰ هکتار در جایگاه دوم شهرستان قرار دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو ادامه داد: در روستاهای دیگری همچون کردآباد، مجارشین و کندوان و آمقان نیز کشت گل محمدی رواج دارد و توسعه آن در حال گسترش است.
وی در خصوص بازار هدف این محصول عنوان کرد: محصول تولیدی شهرستان علاوه بر تأمین نیاز مرکز استان، به شهرهایی مانند تهران، کاشان و ... نیز صادر میشود و این امر به رونق اقتصادی منطقه کمک شایانی کرده است.
وی همچنین درباره خواص دارویی گل محمدی خاطرنشان کرد: این گیاه از دیرباز در طب سنتی کاربردهای فراوانی داشته است و برای درمان دردهای روماتیسمی، گلودرد، بیماریهای تنفسی، افسردگی و حتی تنظیم قاعدگی و بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد.
فرشبافیان تشریح کرد: گلبرگهای خشکشده گل محمدی دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و آرام بخشی بوده و به علت خاصیت ضدباکتریایی قوی، در تهیه فرآوردههایی همچون سرکه رز نیز مورد استفاده قرار میگیرند. از دیگر خواص داروئی گل محمدی برای سلامتی می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت گوارش، تقویت قلب و عروق و سم زدایی بدن اشاره کرد.
وی با تأکید بر سازگاری و صرفهجویی آبی این گیاه گفت: یکی از دلایل توسعه روزافزون کشت گل محمدی، مقاومت بالای آن به خشکی و نیاز آبی اندک آن است، بهگونهای که این گیاه تنها به ۲ تا سه نوبت آبیاری در سال نیاز دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در روز ۲۸ تیر، وی در پایان با اشاره به ظرفیت بالای این محصول در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی، اظهار کرد: توسعه کشت گل محمدی از برنامههای اولویتدار جهاد کشاورزی اسکو در راستای ارتقاء معیشت کشاورزان، افزایش بهرهوری منابع و رونق اقتصادی پایدار روستاها است.
انتهای پیام
نظرات