• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404042817461
  • خبرنگار : 71480

نمره قبولی «افشین» به عملکرد کشور در برابر حملات سایبری دشمن

نمره قبولی «افشین» به عملکرد کشور در برابر حملات سایبری دشمن

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه نمی‌توان حملات سایبری را به صفر رساند، گفت: با توجه به تعداد حملات سایبری در ۱۲ روز جنگ، می‌توان به عملکرد کشور در این بخش نمره قبولی داد.

حسین افشین در گفت‌وگو با ایسنا درباره اقدامات لازم برای ارتقای امنیت سایبری کشور پس دوران جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: از جنبه علمی یکی از کارهایی که اخیرا با ابتکار معاون اول رئیس‌جمهور انجام دادیم، راه اندازی ستاد علوم و فناوری افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور) بود که قرار است ذیل معاونت علمی ریاست جمهوری فعالیت کرده و موضوعات مختلفی از جمله امنیت سایبری مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: این حوزه نوظهور و در حال پیشرفت است و تلاش می‌کنیم زیرساخت‌های این بخش را تهیه کنیم. ما ستاد علوم و فناوری افتا را تشکیل داده‌ایم تا موارد مرتبط با بحث‌های علمی و آینده‌نگری، بیشتر مد نظر باشد.

افشین درباره عملکرد حوزه سایبری کشور در برابر حملات در این حوزه در جنگ ۱۲ روزه، بیان کرد: تعداد حملات و اینکه چه تعداد حمله به هدف اصابت کرده است، در ارزیابی اهمیت دارد. هرچه قدر ما سیستم‌ها را تقویت کنیم، نمی‌توانیم بگوییم حملات سایبری را صفر می‌کنیم، بلکه باید تعداد این حملات را کم کنیم. به نظر من با توجه به تعداد حملات سایبری می‌توان به عملکرد کشور در این بخش نمره قبولی داد.

به گزارش ایسنا، هیات وزیران در جلسه روز ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ با پیشنهاد معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، سند ستاد توسعه علوم و فناوری افتا را به تصویب رساند.

محمدرضا عارف در روز ۱۲ خرداد سال جاری در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا با اشاره به اهمیت و جایگاه امنیت سایبری در دنیای امروز، بر ضرورت هماهنگی و انسجام‌بخشی در حوزه امنیت سایبری تاکید و تصریح کرد: نقش و جایگاه این مساله مهم کماکان بین برخی مسئولین و دستگاه‌ها مورد توجه قرار نگرفته است و امروز تمام ابعاد زندگی مردم با امنیت سایبری گره خورده است و نتوانستیم اهمیت این موضوع را در بین آحاد جامعه به دلیل برخی کم‌کاری‌های مسئولان امر تبیین کنیم و ذهنیتی که هنوز بین مسئولین جا افتاده است، مربوط به تفکرات دهه‌های گذشته است که در نتیجه در همگرایی و انسجام بخشی در این بخش کمتر موفق شدیم.

نمره قبولی «افشین» به عملکرد کشور در برابر حملات سایبری دشمن
جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا

وی با اشاره به اهمیت حوزه امنیت سایبری برای جلوگیری، پیشگیری و آمادگی مقابله حملات سایبری در کشور و همچنین تاکید بر اهمیت مسئولیت‌پذیری در قبال برخی موارد معدود از حملات سایبری، تصریح کرد: تجارب کشور در این زمینه نشان داد که به یک ستاد فعال و جدی نیازمندیم که به هیچ عنوان به دنبال رقابت و دخالت در دستگاه‌ها نیست، چراکه دولت به دنبال موازی‌کاری با هیچ بخشی نبوده که درنهایت لزوم ایجاد یک ستاد مصمم، مساله‌شناس و با نیروهای متخصص برای حوزه امنیت سایبری در کشور احساس شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha