نمایندگان تشکلهای اقتصادی استان اصفهان، امروز یکشنبه ۲۹ تیر در نشست با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، مهمترین دغدغههای فعالان بخش خصوصی را در حوزههایی مانند ناترازی انرژی، تمرکزگرایی تصمیمگیری، مشکلات صادرات، سیاستهای ارزی، مالیات و مداخلات اجرایی مطرح کردند. حاضران با انتقاد از بیتوجهی دستگاههای دولتی به نظرات تشکلها، خواستار تعامل مؤثرتر، شفافیت بیشتر و بازنگری در رویههای محدودکننده شدند. در این نشست بر لزوم کاهش تصدیگری دولت، تقویت نقش تشکلها در حکمرانی اقتصادی، تسهیل صادرات، رسیدگی فوری به بحران انرژی صنایع و بازبینی قوانین و مقررات مرتبط با تولید و تجارت تأکید شد، همچنین برخی نمایندگان از برخوردهای قهری نهادهای نظارتی، تعلل در ایجاد زیرساختهای صنعتی و اثرات تصمیمگیریهای متمرکز بر سرنوشت واحدهای تولیدی در استان انتقاد کردند.
ضرورت کاهش تصدیگری دولت
کوروش خسروی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اشاره به تحولات جدید در فضای تعامل دولت با مردم اظهار کرد: اگر سیر تاریخی تحولات کشور را بررسی کنیم، نکته مهم این است که باب گفتوگو بین دولت و مردم بعد از مدتها باز شده است.
وی با تأکید بر رویکرد استان در کاهش تصدیگری دولتی افزود: کاهش مداخله مستقیم دولت، از موضوعاتی است که بهطور جدی در دستور کار مدیران دولتی استان قرار دارد و به آن باور داریم.
خسروی پیشنهاد کرد: در حوزه صنعت طلا و سنگ، چند جلسه از شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به این موضوعات اختصاص یابد تا مسائل این صنایع بهطور ویژه پیگیری شود.
تشکلها بازوی مشورتی دولت باشند
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: انتظار فعالان اقتصادی این است که دستگاههای دولتی در فرایند تصمیمگیری، از نظرات و تجارب تشکلها استفاده کنند. تشکلهای تخصصی با شناخت جامع از حوزه خود، میتوانند مشورتهای دلسوزانه و مؤثر ارائه دهند.
محمدجعفر فوده، نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز اظهار کرد: انواع مختلفی از انجمنها در استان فعال هستند؛ بخشی زیر نظر اتاق و بخشی دیگر زیرمجموعه سایر نهادها. برای اثرگذاری بیشتر، نیاز است وحدت رویه قانونی میان آنها ایجاد شود.
صنایع فولادی در معرض تعطیلی کامل
احمد خوروش، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به وضعیت بحرانی صنایع فولادی استان گفت: ناترازی انرژی و قطعیهای مکرر برق باعث شده بسیاری از واحدهای فولادی، فعالیت خود را بهطور کامل متوقف کنند. این شرایط در آینده پیامدهای خطرناکی برای اقتصاد خواهد داشت.
وی افزود: رویهای ایجاد شده که بر اساس آن از صنایع بابت ترانزیت برق و گاز هزینه دریافت میشود که فشار مضاعفی بر واحدهای تولیدی وارد میکند.
قاسمعلی جباری، رئیس هیئت مدیره انجمن فولاد استان اصفهان نیز بیان کرد: صنایع فولادی در حال حاضر روزانه دو ساعت برق ندارند و این معادل چهار روز تعطیلی در هفته است. این مسئله علاوه بر آسیب به تولید، بر کارایی کارگران نیز تأثیر منفی گذاشته است.
مطالبه شفافیت در سیاستهای ارزی
محمد مهدوی، رئیس انجمن کارگزاران گمرکی استان اصفهان با اشاره به جلسه اخیر با وزیر صمت اظهار کرد: از مجموع صحبتها چنین برمیآمد که برنامه مشخصی برای مدیریت محدودیتهای ارزی وجود ندارد. انتظار داریم دولت در این خصوص با فعالان اقتصادی شفاف سخن بگوید.
در همین راستا، محسن حیدری، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: بخش کشاورزی به دلیل معافیت از تحریمها ظرفیت بالایی برای صادرات دارد، اما مسئله رفع تعهد ارزی مانع بهرهبرداری از این ظرفیت شده است.
تمرکزگرایی مانع رشد تولید و صادرات
ابراهیم احمدی، رئیس انجمن قطعات خودرو و نیرومحرکه استان اصفهان نیز با انتقاد از تمرکز در تهران گفت: بیشتر مشکلات اعضای انجمن مربوط به دفاتر مرکزی شرکتهای خودروساز در تهران است. همکاری نکردن آنها با قطعهسازان استان، مشکلات مالی جدی ایجاد کرده است.
علیرضا بینا، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازههای فولادی اظهار کرد: در شرایطی که کشور با جنگ اقتصادی مواجه است، مدیران برخی نهادها همچنان برخورد قهری دارند. اخیراً دستور پلمب چندین واحد صنعتی به دلیل ثبت نکردن در سامانه جامع تجارت صادر شده است.
انتقال تولید و صادرات از اصفهان به سایر استانها
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی استان اصفهان، سعید عصاچی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان نیز گفت: برخی تولیدکنندگان بهدلیل سختگیریها کارخانههای خود را به کاشان منتقل کردهاند و صادرکنندگان ترجیح میدهند از تهران صادرات انجام دهند. متأسفانه جشنواره قالی فاخر که سه دوره با موفقیت در اصفهان برگزار شد، اکنون با مخالفتهایی از سوی تهران روبهرو است.
محسن طلایی مینایی، رئیس هیئت مدیره انجمن طلا و جواهر استان اصفهان اعلام کرد: با وجود وعدهها، کلنگزنی شهرک طلا هنوز انجام نشده است. اصفهان بهعنوان هاب صادرات طلای کشور، با مشکلات جدی در حوزه صادرات مواجه است؛ بهگونهای که ۷۰ درصد کارگاهها فعالیت ندارند.
وی اضافه کرد: ثبت لحظهای صادرات و تأخیر یکساله در ثبت واردات باعث شده صادرکنندگان طلا در سیستم بانکی بهعنوان بدهکار شناخته شوند.
آسیب به سردخانهها و فساد کالاهای صادراتی
مرتضی رومیزاده، رئیس انجمن سردخانهداران استان اصفهان اظهار کرد: با وجود اینکه اصفهان ۳۵ درصد محصولات صادراتی کشاورزی و دامداری کشور را تولید میکند و زیرساخت صادراتی دارد، سهم استان از صادرات بسیار پایین است. بخشی از این مسئله به وجود مافیاهای پرنفوذ در تجارت محصولات کشاورزی برمیگردد.
وی ادامه داد: قطعیهای طولانی برق در سردخانههای مستقر در شهرکهای صنعتی باعث آسیب جدی به محصولات فسادپذیر و دارویی شده است.
نقد جدی به ساختار متمرکز حکمرانی اقتصادی
سیدرضا صفوی، مدیر واحد امور کمیسیونها و تشکلهای اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان با انتقاد از تمرکزگرایی در حکمرانی اقتصادی کشور گفت: اختیارات مدیران استانی محدود است و امکان تصمیمگیری ندارند. کاهش تصدیگری دستگاههای دولتی باید جدی گرفته شود. تشکلهای اقتصادی برای خدمت به مردم تشکیل شدهاند، اما در شرایط فعلی مجال اثرگذاری ندارند.
مسائل مالیاتی و منابع آب؛ دغدغههای فعالان حوزه دام و کشاورزی
محمد مردانی، رئیس سندیکای آسانسور و پلهبرقی استان اصفهان نیز گفت: با وجود مصوبه مجلس، همچنان برای مالیات بر ارزش افزوده سنوات قبل از ۱۴۰۲ احکام سنگینی صادر میشود که پیگیری آنها زمانبر و دشوار است.
محسن محسنی، نایب رئیس انجمن صنعت دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل استان اصفهان اضافه کرد: قانون فعلی اجازه انتقال سهمیه آب از کشاورزی به دامپروری را نمیدهد، اما این انتقال به بخش صنعت مجاز است. این تبعیض به تولید لطمه میزند.
حسن فتاحی، رئیس انجمن دامداران استان اصفهان نیز گفت: خشکسالی و قطعی برق باعث کاهش ۳۰ درصدی برداشت یونجه شده و همین موضوع هزینه تمامشده دامداران را افزایش داده است. واردات یونجه باید با تسهیلات ویژه انجام شود.
افزایش هزینه تولید در صنعت چاپ
غلامعلی اشفاق، رئیس انجمن چاپ و بستهبندی استان اصفهان با اشاره به غیرفعال بودن کارخانههای کاغذ استان گفت: در نبود تولید داخلی کاغذ، قیمت تمامشده برای صنعت چاپ اصفهان افزایش یافته و این صنعت قدرت رقابت خود را از دست داده است.
نیاز به حمایت مالی از ماشینسازان سنگ
حسام کرمی، نماینده انجمن ماشینسازان سنگ و معدن استان اصفهان افزود: ۳۰۰ واحد تولیدی زیرمجموعه انجمن با بحران نقدینگی مواجهاند. محصولات این صنعت اغلب بهصورت مدتدار فروخته میشود و نیاز به تسهیلات حمایتی برای عبور از بحران دارند.
توسعه صادرات دانشبنیان در گرو اصلاح ساختار مدیریت شهرک علمی
فرید نجاتبخش، رئیس انجمن شرکتهای دانشبنیان و فناور استان اصفهان اظهار کرد: برند شهرک علمی تحقیقاتی متعلق به معاونت علمی ریاستجمهوری است، اما وزارت علوم مدیریت آن را در اختیار دارد. انتقال این مجموعه به معاونت علمی میتواند اثربخشتر باشد.
وی با اشاره به توافق سهجانبه میان اتاق بازرگانی، شهرک علمی تحقیقاتی و انجمن شرکتهای دانشبنیان گفت: دفتر توسعه صادرات دانشبنیان از سال گذشته فعال شده و وظیفه آن ارزیابی و رتبهبندی شرکتهای فناور برای حضور در بازارهای جهانی است.
احمدرضا صافی اصفهانی، رئیس انجمن صنایع همگن برق و الکترونیک استان اصفهان بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی این حوزه بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران و فعالان این حوزه است. همین مسئله باعث شده که پیمانکاران علاقهای به مشارکت در پروژهها نداشته باشند و در آینده این مسئله مشکلساز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات