• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404042918100
  • خبرنگار : 71610

فاجعه انسانی در غزه؛ مرگ کودکان بر اثر گرسنگی و سکوت جهانی

فاجعه انسانی در غزه؛ مرگ کودکان بر اثر گرسنگی و سکوت جهانی

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد شرایط انسانی در این منطقه به مرحله‌ای فاجعه‌بار رسیده است؛ طوریکه بیش از ۲ میلیون نفر با گرسنگی شدید دست‌وپنجه نرم می‌کنند و ده‌ها کودک جان خود را به‌دلیل سوءتغذیه از دست داده‌اند.

به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با صدور بیانیه‌ای هشدار داد که بحران انسانی در این منطقه به سطحی «فاجعه‌بار» رسیده است و بیش از ۲ میلیون نفر از ساکنان غزه در حال حاضر با گرسنگی شدید مواجه هستند.

طبق گزارش خبرگزاری شهاب، در این بیانیه تأکید شده است که رژیم اشغالگر اسرائیل از «گرسنگی دادن» به‌عنوان سلاحی علیه مردم غزه استفاده می‌کند و در حالی که کودکان بر اثر گرسنگی جان می‌دهند، جهان همچنان بی‌تفاوت باقی مانده و صدای فریادهای مردم را نشنیده می‌گیرد.

طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین، تاکنون دست‌کم ۷۱ کودک به دلیل گرسنگی و سوءتغذیه جان باخته‌اند. همچنین، بیش از ۹۰۰ نفر از افرادی که برای تأمین حداقل نیازهای معیشتی خود تلاش می‌کردند، شهید شده و ۶ هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند.

مقامات بهداشتی هشدار داده‌اند که جلوگیری مستمر از ورود دارو و تجهیزات پزشکی، منجر به فروپاشی کامل نظام درمانی در نوار غزه شده است.

در پایان این بیانیه، وزارت بهداشت فلسطین از نهادهای بین‌المللی و کشورهای مسئول خواست تا برای وارد کردن کمک‌های انسانی به غزه، فشاری فوری بر رژیم صهیونیستی وارد کنند.

دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این منطقه به سمت یک فاجعه انسانی بی‌سابقه حرکت می‌کند. 

در این بیانیه آمده است که بیش از ۲.۴ میلیون نفر ساکن غزه، از جمله ۱.۱ میلیون کودک، در معرض نسل‌کشی ناشی از قتل‌عام و گرسنگی قرار دارند.

این دفتر اعلام کرد که پس از بیش از ۱۴۰ روز بسته بودن تمامی گذرگاه‌ها توسط رژیم اشغالگر و ممنوعیت ورود کمک‌های بشردوستانه، مواد غذایی، دارو، شیر خشک کودکان و سوخت، بحران در غزه به اوج خود رسیده است. موجودی مواد غذایی و دارویی در این منطقه به پایان رسیده و سیاست‌های شدید محاصره و گرسنگی سازماندهی‌شده همچنان ادامه دارد.

دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه از سکوت جهانی در برابر این نسل‌کشی و قتل عام مردم غزه به شدت انتقاد و این وضعیت را «بزرگ‌ترین کشتار جمعی در تاریخ معاصر» توصیف کرده است.

مدیر مجتمع پزشکی الشفا نیز به الجزیره گفت: تعداد مرگ و میر ناشی از گرسنگی در ساعات آینده افزایش خواهد یافت. ما با گرسنگی دادن به جمعیت نوار غزه با یک نسل‌کشی و کشتار جمعی روبه‌رو هستیم. کادر پزشکی و بیماران یک روز کامل حتی یک وعده غذایی هم نخورده‌اند. در کمتر از یک ساعت، بیمارستان اجساد ۱۶ شهید و ۸۰ زخمی ناشی از گرسنگی را دریافت کرد.

پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین در تاریخ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، رژیم صهیونیستی جنگی تمام‌عیار علیه نوار غزه آغاز کرد که تا امروز بیش از ۲۱ ماه به‌طول انجامیده است.

در جریان این حملات، تمامی گذرگاه‌های مرزی غزه از جمله «رفح» و «کرم ابو سالم» به طور مستمر مسدود یا محدود شدند، که باعث توقف ورود سوخت، مواد غذایی، دارو و سایر اقلام ضروری به این منطقه شد. این محاصره شدید، در کنار بمباران‌های گسترده و تخریب زیرساخت‌های حیاتی، به بحرانی انسانی با ابعاد بی‌سابقه انجامیده است.

قطع دسترسی به آب آشامیدنی سالم، نبود برق، کمبود شدید دارو و غذا و فروپاشی خدمات درمانی، باعث شیوع بیماری‌ها و بروز قحطی گسترده در میان جمعیت غیرنظامی غزه شده است و گزارش‌های رسمی از مرگ کودکان بر اثر گرسنگی، سوءتغذیه و کمبود دارو حکایت دارند.

نهادهای بین‌المللی، بارها نسبت به وخامت اوضاع انسانی هشدار داده‌اند، اما به‌دلیل حمایت‌های سیاسی از رژیم اشغالگر، اقدام عملی موثری برای پایان دادن به این بحران صورت نگرفته است. این وضعیت، فاجعه‌ای انسانی را رقم زده که جامعه جهانی هنوز در برابر آن سکوت کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha