غلامرضا سالاری امروز ۲۹ تیر در جلسه تنظیم بازار استان افزود: کرمان در اواخر دهه ۷۰ یکی از صادرکنندگان گوشت مرغ بوده، اما اکنون در جایگاه واردکننده قرار دارد. مسئولین حاضر در جلسه، افزایش مصرف گوشت مرغ و کاهش مصرف گوشت قرمز و ماهی را علت اصلی کمبود اعلام کردند.
به گزارش ایسنا، از سویی دیگر در این جلسه، مشکلات زیربنایی مانند گرمای هوا در جنوب استان، قطعی برق، کمبود گازوئیل و زیرساختها از عوامل مؤثر در کاهش تولید معرفی شدند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ضمن گلایه از عملکرد برخی بانکها تأکید کرد: مدیر بانکی که در جذب منابع و سرمایهگذاری در استان فعال نباشد، جایگاهی در کرمان نخواهد داشت.
مرغداریهای راکد؛ پتانسیلی فراموششده
در این جلسه، بر ضرورت احیای مرغداریهای راکد تأکید شد. طبق اطلاعات منتشرشده، نرخ کشتار مرغ روزانه در استان حدود ۱۸۰ تن و مصرف روزانه حدود ۲۰۰ تن است. در نتیجه، حدود ۲۰ تن کسری روزانه باید از استانهای دیگر جبران شود؛ که این کسری عمدتاً از طریق استانهای خراسان جنوبی و یزد جبران میشود.
احمد مسعودی، مدیرکل پشتیبانی امور دام استان، اعلام کرد: در تیر امسال ۵۵۰ هزار قطعه جوجهریزی با تأمین نهاده دامی به صورت مدتدار صورت گرفته که پیشبینی میشود تا بیش از ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ از این طریق تولید شود.
وی با اشاره به تأمین حدود ۲۲ هزار تن نهاده دامی از دهم خرداد تا ۲۹ تیر گفت: این مقدار نهاده، پیشتر در چهار ماه توزیع میشد، اما در حال حاضر طی یک بازه اضطراری و کوتاه توزیع شده که نشان از پویایی سیستم تأمین دارد.
داریوش ماهری، مدیرکل غله استان، از وضعیت مطلوب ذخیره کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: امسال ۱۹۴ هزار تن گندم خریداری شد که نسبت به قبل ۲۰ درصد کاهش داشته و ۷۶ درصد بهای آن به کشاورزان پرداخت شده است.
پارادوکس مرغ و تخممرغ در بازار کرمان
علی باقری، مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان، از مازاد مرغ و تخممرغ در برخی مناطق خبر داد و گفت : به دلیل واردات از استانهای دیگر، برخی تولیدکنندگان داخلی فرصت عرضه ندارند. حتی انبارهای کارخانه روغننباتی نیز پر است اما تقاضا ندارند.
وی همچنین از کاهش تقاضا برای تخممرغ و افزایش جوجهریزی در ماههای آینده خبر داد و گفت: بیشترین جوجهریزی در استان در ماه بهمن رخ میدهد.
راه نجات کرمان در استقلال غذایی است
به گزارش ایسنا، استان کرمان در نقطهای ایستاده که میتواند الگوی خودکفایی در امنیت غذایی کشور شود؛ اما این مسیر نیازمند تصمیمات شجاعانه، سیاستهای حمایتی، حذف واسطهگری بیناستانی و احیای تولیدکنندگان داخلی است. آنچه مسلم است، دیگر نمیتوان با چشمپوشی از ظرفیتهای موجود، به واردات به عنوان راهحل نگاه کرد.
انتهای پیام
نظرات