به گزارش ایسنا، جنبش انصارالله با این حال بر اصل آزادی دریانوردی تأکید کرده است. خبرگزاری یمنی سبا در صنعا، که توسط گروه انصارالله اداره میشود، گزارش داد که جمال عامر، وزیر امور خارجه این گروه، «نامهای به عاصم افتخار احمد، رئیس شورای امنیت در ژوئیه ۲۰۲۵ و به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، ارسال کرده و بر تعهد خود به اصول حقوق بینالملل و منشورهای سازمان ملل، از جمله آزادی دریانوردی بینالمللی در آبراههای حیاتی، تأکید کرده است.»
در این نامه تأکید شده است تعهد به آزادی دریانوردی بینالمللی برای همه کشورها و نهادها، به استثنای رژیم صهیونیستی و کسانی که به آن حمایت لجستیکی، نظامی یا اقتصادی میدهند و به طور مستقیم یا غیرمستقیم در تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه نقش دارند، اعمال میشود.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، این نامه تأیید میکند که نیروهای مسلح یمن در حال افزایش قدرت و نظم هستند و به عملیات خاص و هدفمند خود با هدف توقف تجاوز ناعادلانه و لغو محاصره اعمال شده بر نوار غزه، مطابق با اصول حقوق بینالملل بشردوستانه و حقوق بینالملل ادامه خواهند داد.
در این نامه آمده است که «یمن یک مرکز هماهنگی عملیات بشردوستانه برای تسهیل هماهنگی مؤثر و شفاف با شرکتهای کشتیرانی بینالمللی، تضمین عبور ایمن کشتیهایی که از تجاوز صهیونیستی علیه نوار غزه حمایت نمیکنند و جلوگیری از هرگونه تشدید غیرضروری وخامت اوضاع، تأسیس کرده است.»
به گزارش خبرگزاری سبأ، «نامه وزیر امور خارجه خواستار الزام رعایت دستورالعملها و تصمیمات صادر شده توسط نیروهای مسلح یمن توسط همه کشتیهای تجاری و شرکتهای کشتیرانی در این زمینه شده است و هرگونه بیتوجهی به این دستورالعملها، مسئولیت کامل هرگونه عواقب احتمالی را بر عهده طرفهای متخلف خواهد گذاشت.»
به گفته این خبرگزاری، «دولت صنعا به همه نهادها، چه دولتی و چه خصوصی، توصیه کرد که از هرگونه معامله یا همکاری با هرگونه دارایی یا منافع متعلق به رژیم صهیونیستی خودداری کنند تا از هرگونه خطری که ممکن است از ادامه تجاوز ناشی شود، جلوگیری شود. دولت تأکید کرد که ادامه تجاوز اسرائیل، امنیت و ثبات منطقهای و بینالمللی را تهدید میکند.»
چهارشنبه گذشته، گروه انصارالله اعلام کرد که کشتی «ایترنیتی سی» را با یک قایق بدون سرنشین و شش موشک کروز و بالستیک هدف قرار داده و آن را در حالی که به سمت بندر ایلات در سرزمینهای اشغالی در حرکت بود، غرق کرده است.
پیش از این، انصارالله در ۷ ژوئیه حمله به یک کشتی به نام «مجیک سیز» با دو قایق بدون سرنشین، پنج موشک بالستیک و کروز و سه پهپاد در دریای سرخ را اعلام کرد.
گروه انصارالله از نوامبر ۲۰۲۳، در پاسخ به جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، حملاتی را علیه اسرائیل و کشتیهای وابسته به آن و همچنین ایالات متحده و انگلیس در دریای سرخ آغاز کرده است. از زمان از سرگیری عملیات نظامی تلآویو در نوار غزه در ۱۸ مارس، گروه انصارالله در یمن حملات خود را علیه اسرائیل و کشتیهای وابسته به آن و همچنین آمریکا و انگلیس تشدید کرده است. این امر باعث شد نیروهای آمریکایی صدها حمله هوایی به مواضع این گروه در یمن انجام دهند. بعدا انصارالله و واشنگتن در ۶ مه به توافق آتشبس رسیدند. با این حال، انصارالله تأکید کرد که این توافق شامل عملیات علیه اسرائیل نمیشود.
انتهای پیام
نظرات