علی محمدیفر در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: کشور در سال ۲۰۲۴، ۲.۴۱۲ میلیون تن فرآورده لبنی صادر کرده و رتبه نخست را در صادرات لبنیات در آسیا به خود اختصاص داده است و بر اساس پیشبینی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، این رقم در سال ۲۰۲۵ به ۳.۰۱۵ میلیون تن خواهد رسید.
این دکترای اقتصاد در خصوص موفقیت جهانی ایران در صادرات لبنیات بیان کرد: ایران رتبه پنجم جهان در صادرات کره را در اختیار دارد و با صادرات ۳۳ هزار تن کره در ۲۰۲۴، پیشبینی میشود رشد ۸۰ درصدی در ۲۰۲۵ تا ۶۰ هزار تن را داشته باشد.
محمدیفر اضافه کرد: کشور ایران رتبه چهارم جهان در صادرات شیرخشک صنعتی را دارد و با صادرات ۱۳۴ هزار تن در ۲۰۲۴، پیشبینی رشد ۳۰ درصدی تا ۱۷۴ هزار تن در ۲۰۲۵ را داریم.
این فعال اقتصادی اضافه کرد: ما در حال حاضر برای تامین شیرخشک مورد نیاز نوزادان کشورمان به مقدار ۶۰ تا ۷۰ میلیون قوطی شیرخشک در سال نیاز داریم که ۸۵ درصد مواد اولیه آن وارداتی است و برای تامین آن به حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار ارز نیاز داریم.
وی گفت: رسیدن در تولید مواد اولیه شیرخشک نوزاد یک پروژه ملی است و اگر مدیریت منابع در کشور با مبنای علمی و کارشناسی انجام شود، میتوانیم ماده اولیه شیرخشک نوزاد را که در حال حاضر از کشورهای اروپایی وارد میشود در داخل کشور تولید شود.
محمدیفر یادآور شد: مهمترین موادی که در تولید ماده اولیه صنعت شیرخشک مورد مصرف قرار میگیرد و تقریبا ۴۵ درصد این مواد را شامل میشود، آب پنیر بدون املاح است.
این کارشناس گفت: اگر کارخانههای تولیدی پنیر در کشورمان تامین شیر با کیفیت و تکمیل چرخه تکنولوژی و خطوط تولیدی آب پنیری با کیفیت مناسب و مطابق با استانداردهای روز دنیا را تولید و آمادهسازی کنند، میتوان امیدوار بود که بتوان ماده اولیه شیرخشک را در کشور تولید کرد.
این فعال اقتصادی و تولیدی گفت: برای اینکه تولید مواد اولیه شیرخشک نوزاد و غذای کودک به خودکفایی برسیم به مشارکت همزمان دولت و بخشخصوصی نیاز است.
وی با بیان اینکه دامپروریها و صنایع لبنی باید به سمت تکنولوژیهای جدید گام بردارند و تجهیز شوند، اضافه کرد: آب پنیر یک محصول ارزان قیمت در داخل کشور بوده و اگر این محصول مورد پردازش قرار گیرد تبدیل به بخشی از مواد اولیه شیرخشک نوزاد میشود که در حال حاضر به سختی از کشورهای اروپایی وارد میشود.
این کارشناس اقتصادی گفت: دولت میتواند با تشویق و حمایت شرکتهای دانش بنیان و توانمند داخلی و هدایت تخصصی ارز برای خریداری ماشینآلات پیشرفته و اعطای مجوز به واحدهای تولیدی بسترساز این اقدام بزرگ و راهبردی در زمینه امنیت غدایی و خودکفایی در تولید و تامین مواد اولیه شیرخشک نوزاد در کشور شود.
محمدیفر اظهار کرد: برای خودکفایی و عبور از این چالش غذایی به همت مدیرعامل صنایع شیر ایران و نیروهای متخصص و با دانش و متعهد این صنعت در سراسر کشور جهت تکمیل زیرساختهای تولید مواد اولیه شیرخشک مورد نیاز کشور نیاز داریم و با تحقق این اقدام بزرک ملی، از خارج شدن سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد و امنیت غذایی فرزندان ایران برای همیشه تامین میشود.
انتهای پیام
نظرات