• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404043018649
  • خبرنگار : 50105

تکنیک‌های پیشرو مدیریت آب در برخی کشورها

تکنیک‌های پیشرو مدیریت آب در برخی کشورها

ایسنا/خراسان رضوی جمعیت جهان در حال افزایش و آب‌وهوا در حال تغییر است، بنابراین فناوری‌های آب برای افزایش حفاظت و دسترسی به آب تمیز و شیرین، بیش از گذشته مهم خواهد بود.

بهره‌وری از فناوری‌ها در حوزه مدیریت آب بر اساس کشور یا شهر و همچنین نوع نیازهای مدیریتی آنان ازجمله نمک‌زدایی، حفاظت و تصفیه آب متفاوت است. شهرهایی که در حفاظت از آب، الگوی جدیدی ارائه کردند در ادامه معرفی شدند:

عربستان سعودی

عربستان سعودی به دلیل موقعیت بیابانی‌ خود، نوآور واقعی در تکنیک‌های نمک‌زدایی بوده است. این کشور برای بهبود هرچه بیشتر حفاظت از آب، تامین نیروی تمام کارخانه‌های نمک‌زدایی خود را با انرژی خورشیدی آغاز کرده است.

بوستون، آمریکا

این شهر با کسب رتبه برتر در بهره‌وری انرژی شهری از «شورای اقتصادی بهره‌وری انرژی امریکا» (ACEEE) در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵، در مسیر تمرکز شهرهای آمریکا بر صرفه‌جویی در مصرف آب و بهره‌وری انرژی پیشرو است. این شهر از تمام ساختمان‌های بزرگ می‌خواهد که میزان مصرف آب خود را گزارش دهند و هر پنج سال یکبار ارزیابی انجام دهند تا از مصرف صحیح آب اطمینان حاصل شود.

بنگلور، هند

این شهر با تقریبا ۴۵۰ دریاچه آب شیرین احاطه شده و محل زندگی ۱۰ میلیون نفر است. در سال ۲۰۱۰، دریاچه‌های بنگلور در معرض خطر خرید مالکان خصوصی قرار گرفتند و باعث شد، برای حفاظت در دسترس نباشند و از سفره‌های آب زیرزمینی که آب شهر را تامین می‌کنند، جدا شوند. سازمان ملل‌متحد در سال ۲۰۱۲، گواهینامه بهترین شیوه‌های آب را به بنگلور اعطا کرد تا از دستاوردهای آنان در زمینه حفاظت از آب قدردانی کند.

 شمال چین

طبق گزارش ایا اروپ، با توجه به کشاورزی در مقیاس بزرگ که در شمال چین در حال انجام است، این کشور ابتکاراتی را برای صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش بهره‌وری آب انجام داده است. در سال ۲۰۰۸، این کشور ۷۴ میلیون دلار برای پروژه حفاظت از آب دشت شمال چین اختصاص داد تا شیوه‌های کشاورزی که در بیش از ۲۵۰ هزار مزرعه در دشت شمال چین انجام می‌شود را بهبود بخشد. پیشرفت‌های اصلی این پروژه شامل زهکشی و آبیاری کارآمدتر، آب‌پاش‌ها و چاه‌ها، شیوه‌های کشاورزی مانند نظارت بر خاک و محیط زیست، پشتیبانی از تسطیح زمین و شیوه‌های نهادینه شده حفاظت از آب و خاک است. از زمان شروع این ابتکار، بهره‌وری ۶۰ تا ۸۰ درصد افزایش و تخلیه آب‌های زیرزمینی کاهش یافته یا در برخی مناطق کاملا از بین رفته است.

کیپ تاون، آفریقای جنوبی

اگرچه جمعیت این شهر در ۱۵ سال گذشته افزایش یافته است اما آنان موفق به کاهش مصرف کلی آب شده‌اند. این شهر برای دستیابی به این هدف، دو راهبرد را اجرا می‌کند که استفاده از فناوری‌ها برای استفاده بهینه از منابع آب و متقاعد کردن شهروندان به مصرف کمتر آب است. این شهر همچنین برنامه آموزشی آب در مدارس را اجرا می‌کند و شهروندان جوان خود را در مورد اهمیت حفاظت از آب آموزش می‌دهد.

تکنیک‌های پیشرو مدیریت آب در برخی کشورها

سانفرانسیسکو، آمریکا

این شهر آمریکایی در رتبه‌بندی بهره‌وری انرژی، رتبه بالایی دارد و شیوه‌های صرفه‌جویی در مصرف آب را برای مالکان املاک اجرا می‌کند. این قوانین شامل استفاده از سردوش‌های کم‌فشار، شیرهای آب صرفه‌جویی در مصرف آب و نصب عایق روی آبگرمکن‌ها و اتاق‌های زیرشیروانی برای کاهش هزینه‌های گرمایش و سرمایش است. برنامه نظارت بر انرژی سانفرانسیسکو برنامه‌ای است که به مالکان املاک برای سرمایه‌گذاری در لوازم صرفه‌جویی در مصرف انرژی پاداش می‌دهد.

بریتانیا

بریتانیا در فناوری اندازه‌گیری آب، پیشرو جهانی است و نحوه تنظیم مصرف آب توسط ساکنان خود را با استفاده از پایگاه‌های داده آنلاین بهبود می‌بخشد. کنتورهای هوشمند برای شهروندان این امکان را فراهم می‌کند که نگاهی دقیق به مصرف آب خود و میزان آن داشته باشند. این روش به خانوارها اجازه می‌دهد تا دریابند که آب، بیشتر در کجا مصرف می‌شود و در صورت افزایش قابل توجه مصرف که می‌تواند نشان‌دهنده نشتی یا مشکل دیگری باشد، هشدار می‌دهند. بریتانیا همچنین مشوق‌هایی را برای صاحبان خانه فراهم می‌کند تا فناوری‌های صرفه‌جویی در مصرف آب و لوازم خانگی هوشمند آب را برای ترویج کلی صرفه‌جویی در مصرف نصب کنند.

کره جنوبی

سایت ایمپکس گزارش کرد، دولت کره جنوبی در سال ۲۰۰۴، پروژه‌ای را آغاز کرد که بر روی یک جزیره مصنوعی ساخته شده و برای تامین «فضای سبز» مانند پوشش گیاهی پشت‌بام‌ها استفاده می‌شود. آنان همچنین سیستم‌های جمع‌آوری آب باران را نصب کرده‌اند که آب را برای بازیافت و استفاده در لوازم خانگی، آبیاری پارک‌ها و ساختمان‌های صنعتی جمع‌آوری کرده و تقاضا برای آب شیرین را کاهش می‌دهند. این سیستم‌ها نه فقط آب باران را جمع‌آوری، بلکه آن را در ظروف ذخیره می‌کنند تا استفاده تجاری از آب شیرین گرانبها را کاهش دهند.

اگرچه اقدامات فنی و عملیاتی منفرد می‌توانند به افزایش بهره‌وری آب منجر شوند اما اجرای این اقدامات در کنار سایر اقدامات پشتیبانی‌کننده بسیار مهم است. این اقدامات شامل مشارکت ذینفعان، کمپین‌های آگاهی‌بخشی عمومی، اندازه‌گیری آب، اجرای مقررات برداشت، قیمت‌گذاری آب و اعمال اصل بازیابی هزینه است. همچنین با توجه به عدم قطعیت‌های فزاینده در مورد دسترسی فصلی به آب به دلیل تغییرات اقلیمی، به بهبود داده‌ها و اطلاعات موجود در مورد منابع آب و تقاضای آب در بخش‌های مختلف نیاز شدیدی وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha