مهدی عابدینینیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هدایت تحصیلی، فرایندی مشاورهای است که به دانشآموزان کمک میکند تا با در نظر گرفتن استعداد، علایق و تواناییهای خود، رشته تحصیلی و مسیر شغلی مناسبی را انتخاب کنند. این برنامه با هدف کمک به تصمیمگیری آگاهانه و مبتنی بر شناخت ظرفیتهای فردی و اجتماعی دانشآموزان از مهر ۱۴۰۳ آغاز شده و اکنون با چاپ نمونهبرگهای هدایت تحصیلی به مراحل پایانی خود نزدیک شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای این برنامه شامل برگزاری ۲۳۴۸ جلسه تخصصی برای والدین و ۴۷۰۰ جلسه تخصصی برای دانشآموزان در ۵۸۷ مدرسه متوسطه اول (دولتی و غیردولتی) بوده، افزود: در جریان این برنامه، حدود ۲۳ هزار و ۷۰۰ نفر از دانشآموزان پایه نهم و والدین آنها توجیه شدهاند.
عابدینینیا خاطرنشان کرد: فرایند هدایت تحصیلی از دو بخش بررسیهای مشاورهای و عملکرد تحصیلی تشکیل شده است. در آبان ۱۴۰۳، دانشآموزان پایه نهم با شرکت در آزمونهای رغبت و توانایی، تیپهای شخصیتی و قابلیتهای خود را شناسایی کردند که این بخش ۳۵ امتیاز از مجموع امتیازات هدایت تحصیلی را شامل میشود.
وی ادامه داد: در زمستان ۱۴۰۳ نیز نظر مشاور (۱۰ امتیاز)، نظر دبیران (۱۰ امتیاز) و نظر والدین (۵ امتیاز) از طریق ثبت در سامانه مربوطه دریافت شده که در مجموع، بررسیهای مشاورهای ۶۵ امتیاز از فرآیند هدایت تحصیلی را تشکیل میدهد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان افزود: ۳۵ امتیاز دیگر این فرآیند مربوط به عملکرد درسی دانشآموزان در پایههای هفتم، هشتم و نهم است که نمرات دروس پایه هفتم و هشتم با ضریب ۱ و پایه نهم با ضریب ۳ در سامانه سیدا محاسبه شده و در تعیین اولویت رشتهها مؤثر خواهد بود.
وی بیان کرد: از ۲۸ تیر ۱۴۰۴، چاپ نمونهبرگهای هدایت تحصیلی بر اساس محاسبات سامانه آغاز شده و دانشآموزان میتوانند با توجه به اولویتهای کسبشده، نسبت به ثبتنام در مدارس دوره دوم متوسطه اقدام کنند.
عابدینینیا با اشاره به راهاندازی خط ملی مشاوره ۱۵۷۰، تصریح کرد: مانند سالهای گذشته، این خط در زمان صدور نمونهبرگهای هدایت تحصیلی از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب آماده پاسخگویی به سوالات دانشآموزان، والدین، مدیران و کارکنان مدارس است. کارشناسان این خط مشاورهای بهطور ویژه در حوزه هدایت تحصیلی آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند و آماده ارائه راهنماییهای تخصصی هستند.
انتهای پیام
نظرات