رمضان رحیمی در گفتوگو با ایسنا درباره لزوم احیای زایندهرود و پروژه انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب از خلیجفارس به فلات مرکزی اظهار کرد: سه پروژه انتقال آب به اصفهان شامل دریا، تونل سوم کوهرنگ و انتقال آب از سد ماندگان مطرح بود که فاز اول انتقال آب از دریای عمان به پالایشگاه اصفهان رسیده و قرار است تا یک ماه آینده این مقدار آب به صنایع آببَر استان اصفهان تخصیص یابد تا دیگر از آب زایندهرود برداشت نشود و تنها برای کشاورزی و شرب از آب زایندهرود استفاده شود.
وی افزود: البته یکی دیگر از برنامهها برای تأمین آب صنایع استفاده از آب غیرمتعارف است، صنایع به دلیل همکاری که با محیطزیست باید داشته باشند دارای فضای سبز زیادی هستند که برای آبیاری فضای سبز و درختان غیرمثمری که دارند باید از پساب فاضلاب استفاده کنند تا بهطور کلی برداشت از زایندهرود متوقف شود. صنایع قراردادهایی با برخی شهرستانها برای استفاده از پساب فاضلاب دارند که باید به این قراردادها پایبند باشند و برای آبیاری فضای سبز از پساب بهره ببرند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه داد: در کل اگر بخواهیم رودخانه زایندهرود را احیا کنیم باید سه پروژه ذکر شده به بهرهبرداری برسد و میطلبد استاندار و مدیران آب منطقهای و آبفا با کمک وزیر نیرو و تلاش مجمع نمایندگان استان اصفهان طرحهای انتقال آب از قبیل تونل سوم کوهرنگ و سد ماندگان به بهرهبرداری برسد تا شاهد جاری شدن آب به شکل پایدار در زایندهرود باشیم و بهنوعی تالاب گاوخونی هم سیراب شود.
رحیمی تصریح کرد: تعداد صنایع موجود در استان اصفهان زیاد است، برای مثال مجتمع فولاد مبارکه شرکتهای تحت پوشش زیادی دارد و شرکتهای صنعتی که در جوار این کارخانههای مادر تشکیل شدهاند باید موظف شوند تنها از همین ۷۰ میلیون مترمکعب و آبهای غیرمتعارف استفاده کنند، همچنین این صنایع نباید گسترش پیدا کنند، چراکه اگر شاهد گسترش صنایع باشیم همین مقدار آب تأمین شده از دریا کفاف نخواهد داد، بنابراین باید نظارتها افزایش یابد تا صنایع تنها از این طریق آب برداشت کنند.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای لازمالاجرا برداشتهای غیرقانونی در بالادست زایندهرود با نظارت قانونی وزارت نیرو و آب منطقهای متوقف شود و این مطالبه مجمع نمایندگان استان بوده و ضروری است که در پشتِ سد زایندهرود آب به مقدار کافی برای شرب و کشاورزی وجود داشته باشد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس خاطرنشان کرد: البته تغییر الگوی کشت در استان اصفهان از سالها قبل آغاز شده است و آبیاری قطرهای بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و کشاورزان همکاری خوبی در این رابطه داشتهاند تا با راهکارهای اتخاذ شده از هدر رفت آب جلوگیری شود و با حداقل آب و استفاده از فناوریهای روز بیشترین بهرهبرداری را در کشاورزی شاهد باشیم.
رحیمی درباره آب شرب گفت: با توجه به اینکه تعداد انشعابات و متقاضیان بیشتر شده است میطلبد که شهروندان تا حد ممکن در مصرف آب صرفهجویی کنند تا شاهد قطع آب در طول تابستان نباشیم.
انتهای پیام
نظرات