مجتبی دهقانپور امروز دوشنبه ۳۰ تیر در نشست جهادکشاورزی فارس با بیان اینکه افزایش مکانیزاسیون در محصولات زراعی و باغی از جمله پنبه از اهداف اصلی این سازمان است، اظهار کرد: با ترویج، آموزش، تأمین دستگاههای الگویی و پرداخت تسهیلات اعتباری در خط مکانیزاسیون برای خرید دستگاههای ردیفکار و انواع خطیکار، بیش از ۹۳ درصد از سطح زیر کشت پنبه به روش مکانیزه انجام شده و درجه مکانیزاسیون نسبت به سال گذشته هشت درصد افزایش یافته است.
وی با تأکید بر مزایای روش کشاورزی حفاظتی گفت: این روش، الگویی پایدار است که کاهش مصرف نهادهها، افزایش بهرهوری آب و افزایش ماده آلی خاک را به دنبال دارد. در همین راستا حدود ۱۲ هزار هکتار از سطح زیر کشت پنبه به شیوه بیخاکورزی و کمخاکورزی انجام شده است.
شهرستانهای پیشتاز در کشت پنبه
دهقانپور بیشترین سطح زیر کشت پنبه را مربوط به شهرستانهای داراب، زریندشت، لارستان، فسا و جویم دانست و افزود: عمده ارقام کشتشده شامل ارقام داخلی گلستان، ساجدی، ارمغان، فجر، حکمت، شایان، تابان و بختگان و همچنین ارقام خارجی ماکسا، کاریسما و لیدر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین از اجرای کشت قراردادی پنبه در سطح دو هزار هکتار از اراضی شهرستان داراب خبر داد و گفت: در این طرح، نهادههای مورد نیاز کشاورزان شامل سم، کود و بذر توسط شرکت تعاونی تأمین میشود، کشت و برداشت به صورت مکانیزه انجام شده و نظارت فنی نیز بر مراحل کشت وجود دارد. در نهایت پس از فروش پنبه، هزینهها کسر و با کشاورزان تسویهحساب خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات