• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404043019145
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان‌وبلوجستان تاکید کرد

لزوم اقدام فوری برای احیای تالاب هامون

لزوم اقدام فوری برای احیای تالاب هامون

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات جدی در حوزه حفاظت از تالاب بین‌المللی هامون، بر لزوم اقدام فوری، مطالعات به‌روز و تخصیص حقابه مناسب برای احیای این تالاب تأکید کرد.

محمدرضا علیمرادی، امروز ۳۰ تیر در نشست کارگروه تالاب هامون از چالش‌های متعدد در حفاظت از تالاب بین‌المللی هامون و بحران‌های محیط زیست‌ی این منطقه خبر داد و افزود: مشکلات موجود به‌ویژه در حوزه‌های حفاظت و قرق، فراتر از مشکلات موجود در بحث خروج شترها از این منطقه است علاوه بر این، تخریب‌های گسترده‌ای در سطح تالاب، شامل برداشت شن و ماسه، قطع درختان و حتی برداشت بوته‌های خشک وجود دارد که این موارد، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به محیط زیست وارد می‌کند.

وی با اشاره به اثرات منفی حضور شترها در منطقه، بیان کرد: شترها بعنوان یک تهدید عمده برای اکوسیستم منطقه عمل می‌کنند این حیوانات علاوه بر ایجاد فشار به پوشش گیاهی، موجب تخریب شدید خاک و منابع آبی می‌شوند هر شتر به‌طور میانگین معادل ۱۶ واحد دام دیگر در ایجاد تخریب و برداشت علوفه، آسیب وارد می‌کند که این وضعیت برای تالاب و سایر منابع طبیعی بسیار خطرناک است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی در منطقه و تالاب هامون، اظهار کرد: حتی با تخصیص تعهد ۸۲۰ میلیون متر مکعب سهیمه آب ایران از رودخانه هیرمند، هنوز مشکلات جدی در جریان آب وجود دارد با توجه به میزان بسیار پایین آب جاری در رودخانه سیستان، در بهترین شرایط نیز نمی‌توان به تأمین آب مورد نیاز تالاب امیدوار بود.

وی ادامه داد: این موضوع بر اهمیت تخصیص آب زیستی مناسب برای تالاب تأکید دارد و باید از طریق مجامع بین‌المللی و همکاری با کشور افغانستان، این مشکل حل شود.

علیمرادی بر لزوم به‌روزرسانی مطالعات و ارزیابی‌های محیط‌زیستی اشاره کرد و افزود: نمی‌توان با اتکا به اطلاعات و مطالعات قدیمی، به‌ویژه در زمینه حفاظت از منابع آبی و زیست‌محیطی، اقداماتی مؤثر داشت نیاز است که همواره مطالعات به‌روز و دقیق برای ارزیابی مشکلات و مدیریت صحیح منابع انجام شود.

وی با اشاره به مشکلات ورود شترهای غیر بومی از استان‌های دیگر به سیستان و بلوچستان، افزود: این شترها عمدتاً از خراسان جنوبی و بلوچستان به سیستان وارد می‌شوند و موجب تخریب بیشتر محیط زیست این منطقه می‌شوند که این پدیده نیازمند مدیریت و نظارت دقیق‌تری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره بر اهمیت هم‌افزایی نهادهای مختلف و مشارکت مردم در حفظ و احیای تالاب هامون، گفت: شرایط کنونی ایجاب می‌کند که همه با هم همکاری کنیم حفاظت از تالاب هامون، تنها با اقدامات ملی و بین‌المللی قابل دستیابی است و نمی‌توان تنها به منابع موجود در سطح محلی اتکا کرد.

وی به حمایت‌های مالی از پروژه‌های حفاظت از تالاب اشاره کرد و گفت: استاندار نیز بر تخصیص بودجه‌های لازم برای پروژه‌های احیای تالاب تأکید کرده‌ اگر نیاز به تخصیص چندین هزار میلیارد ریال باشد، این منابع نیز تأمین خواهند شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، علیمردادی اضافه کرد: امیدواریم با همکاری تمامی نهادها و حمایت‌های مالی، پروژه‌های حفاظت از تالاب هامون به‌زودی به نتیجه برسد و از وضعیت بحرانی کنونی خارج شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha