• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1404043119367
  • خبرنگار : 71667

هاب‌های پستی؛ قلب تپنده‌ی شبکه توزیع مرسولات در کشور

هاب‌های پستی؛ قلب تپنده‌ی شبکه توزیع مرسولات در کشور

به دلیل رشد ترافیک مرسولات پستی و لزوم ارسال مرسولات در کوتاه‌ترین زمان به دست شهروندان در سال‌های گذشته پنج هاب منطقه‌ای تجهیز و راه‌اندازی شد و آنطور که مدیرعامل شرکت ملی پست اخیرا گفته یکی از این پروژه‌ها ایجاد هاب هوشمند جنوب کشور در شیراز است که علاوه بر مردم فارس، استان‌های جنوبی دیگر را نیز تحت پوشش قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، مرسوله پستی شامل پاکت و بسته می‌شود. پاکت یا پست‌نامه مثل قبوض، گذرنامه، گواهینامه که در پاکت ارسال می‌شود و در مقابل بسته و امانت هستند. در گذشته که افراد به هم نامه می‌نوشتند، ترافیک نامه خیلی بیشتر از بسته و امانات بود که به‌عنوان هدیه و سوغات می‌فرستادند. اما در سال‌های گذشته به خصوص شیوع بیماری کرونا، در همه دنیا حجم پست نامه کمتر و در مقابل بسته و امانت افزایش یافت.  

با توجه به رشد ترافیک مرسولات پستی و اینکه نیاز بود مرسولات در زمان کوتاهی به دست مشتریان برسد؛ پنج هاب منطقه ای دیگر تجهیز و راه اندازی شد.  

به گفته مسئولان هر کدام از این هاب‌ها استان‌های مختلفی را پوشش می‌دهند. تجزیه مبادلات اصفهان به عنوان هاب مرکزی، استان‌های چهارمحال بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، یزد، کرمان، مرکزی، همدان، کردستان، کرمانشاه و ایلام را پوشش می‌دهد.

طبق خطوط فرعی که در این استان‌ها وجود دارد و طی یک زمان‌بندی مشخص، ‌مرسولات به اصفهان می‌آید و مبادله می‌شود. هاب خراسان رضوی نیز خراسان شمالی و جنوبی و سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد.

با ایجاد این خطوط دیگر لازم نیست بسته‌ها ابتدا به تهران بیاید. بنابراین سرعت ارسال بالا می‌رود، زیرا مرسوله به جای اینکه به تهران بیاید و بعد به استان‌ها برود، مستقیم بین استان‌ها مبادله می‌شود. از طرفی چون تخلیه و بارگیری نمی‌شود، ضریب ایمنی مرسولات بالاتر می رود و عناصر کیفی ما بهبود پیدا می‌کند. همچنین وقتی خط‌های مستقیم برقرار می‌شود، در هزینه و زمان هم صرفه‌جویی می‌شود.

محمد احمدی- مدیرعامل شرکت ملی پست- در سفر اخیر خود به شیراز پروژه‌های کلان این شرکت را در دو محور اصلی اقتصاد دیجیتال و توسعه لجستیکی عنوان کرد و گفته است یکی از این پروژه‌ها ایجاد «هاب هوشمند جنوب کشور» در شیراز است که علاوه بر مردم فارس، استان‌های جنوبی دیگر را نیز تحت پوشش قرار خواهد داد.   

بدون تردید شبکه پستی کشور در راستای پاسخگویی به مشتریان، راهی جز به‌کارگیری تجهیزات به روز دنیا و مدرن ندارد؛ فراهم کردن زیرساخت های لازم و راه اندازی هاب پستی گامی برای ارسال سریع مرسولات به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha