• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404043119425
  • خبرنگار : 50211

دهیاری‌های استان مرکزی وارد عرصه تولید برق خورشیدی شدند

دهیاری‌های استان مرکزی وارد عرصه تولید برق خورشیدی شدند

ایسنا/مرکزی تفاهم‌نامه‌ای مشترک میان شرکت توزیع برق استان و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی با هدف توسعه نیروگاه‌های خورشیدی با استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها به امضا رسید.

مهدی الیاسی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی، ۳۱ تیر در آئین انعقاد این تفامه‌نامه با اشاره به تأکید استاندار مرکزی و معاون عمرانی استانداری بر گسترش استفاده از انرژی‌های پاک، گفت: یکی از پارامترهای توسعه کشور، توسعه روستاهاست. این طرح نوآورانه دهیاری‌ها را به عنوان بازیگران اصلی در تولید برق خورشیدی در روستاها وارد عمل می‌کند و از سویی برای آنها ایجاد درآمد کرده و در حوزه مصرف برق خورشیدی در روستاها فرهنگ‌سازی می‌کند.

وی با بیان اینکه در فاز نخست، اطلاعات مربوط به ۱۲ شهرستان و ۲۵ بخش جمع‌آوری شده، افزود: در گام اول، فضایی حدود چهار هکتار از مساحت دهیاری‌ها برای نصب پنل‌های خورشیدی آماده‌سازی می شود. تولید قریب به ۲.۸ مگاوات برق در این حوزه پیش‌بینی شده که برآورد این است که ظرف ۶ ماه آینده این ۲.۸ مگاوات وارد شبکه شود. 

الیاسی اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح، اعتبارات دهیاری و تسهیلات بانکی و توان فنی و مهندسی شرکت توزیع برق و پیمانکاران ذیصلاح این شرکت استفاده خواهد شد

محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی نیز در این مراسم اظهار کرد: ناترازی موجود در کشور، ۲۰ هزار مگاوات است و در پیک تابستان تا ۲۴ هزار مگاوات هم خواهد رسید. دولت چهاردهم توسعه ۳۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی را در دستور کار قرار داده است و استان مرکزی یکی از پیشگامان توسعه انرژی‌ خورشیدی در کشور است که یک برنامه سه ساله را برای تولید پنج هزار مگاوات برق خورشیدی تدوین کرد. 

وی افزود: تا امروز حدود ۶ هزار هکتار زمین با همکاری منابع طبیعی شناسایی شده و مراحل واگذاری چهار هزار مگاوات در حال انجام است. در حال حاضر برای تولید دو هزار مگاوات برق خورشیدی در استان درخواست وجود دارد و تا امروز ۱۲۷ مگاوات به شبکه وصل شده و حدود ۲۵۰ مگاوات نیز به سرعت در حال انجام است.

محمودی گفت: استان مرکزی تنوع سبد برنامه در این خصوص دارد و برنامه در ۱۱ بخش تدوین شده که شامل سرمایه‌گذاری و خرید تضمینی در بخش‌های مختلف است و از صنعت آغاز شده و در بخش کشاورزی و ادارات و خانگی نیز برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: یکی از بخش های ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو در این عرصه، تولید در محل مصرف است که به کاهش تلفات، حذف هزینه انتقال و افزایش بهره‌وری کمک می‌کند. 

محمودی گفت: این تفاهم‌نامه، نخستین مدل توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در کشور است که با مشارکت دهیاری ها انجام می شود که براساس آن، تولید در محل مصرف اتفاق می افتد و تلفات ندارد. دهیاری های استان سالانه ۷۵۰ هزار کیلووات ساعت برق مصرف می‌کنند که هزینه آن برای آنها سالیانه ۴۲۵ میلیون تومان است. اگر این برنامه اجرایی شود ۵ میلیون و ۵۰۰ کیلووات ساعت برق تولید می شود و علاوه بر تامین نیاز دهیاری‌ها و رایگان شدن برق مصرفی آنها، مابه التفاوت تولید به شبکه وصل می‌شود و درآمد پایدار برای آنها ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه این پروژه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و درآمد میانگین سالیانه آن ۲۰ میلیارد تومان خواهد بود، گفت: این طرح ظرف کمتر از چهار سال برگشت سرمایه دارد و از آن پس درآمد پایدار مادام‌العمر برای دهیاری‌ها ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha