به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و استماع گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارتباطات و ارتقاء امنیت شبکه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و ارائه برنامههای آن وزارتخانه جهت تکمیل شبکه ملی اطلاعات و حمایت و جهش کسب و کارهای دیجیتال در دستور کار مجلس قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه، رئیس مجلس به ارائه توضیحاتی درباره جلسه غیرعلنی صحن مجلس پرداخت و گفت: از ساعت ۶:۳۰ دقیقه صبح امروز جلسهای غیرعلنی صحن با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
عباس گودرزی سخنگوی هیات رئیسه مجلس هم به ارائه توضیحاتی درباره جلسه غیر علنی امروز صحن مجلس که با حضور وزیر ارتباطات پرداخت و گفت: انجام روزانه ۲۲ هزار عملیات سایبری علیه کشور طی جنگ ۱۲ روزه و ۲ روز قبل و بعد از آن حاکی از جنگ سایبری پیچیده ای علیه کشور است.
سپس وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن ارائه گزارش خود گفت: بیش از ۲۰ هزار حمله سایبری از خارج به سمت داخل شاهد بودیم. تلاش شد که این شرایط را مدیریت کرده و آسیبها به حداقل برسد. همچنین خدمات برخط کشور برقرار بوده و خدمترسانی به مردم متوقف نشود. البته در مواردی آسیب دیدیم که درس آموختهای برای ادامه راه ما است.
سید ستار هاشمی همچنین درباره آلودگی شبکه گفت: استفاده از فیلترشکن های مجانی در سال های گذشته باعث شده شبکه کشور آلوده شود به طوری که ۳۰ درصد از درخواست های مردم به واسطه آلودگیهای شبکه و استفاده از فیلترشکنها اجابت نمیشود که باید مورد توجه قرار گیرد و اینکه رضایت مردم مهم است.
بعد از ارائه گزارش وزیر ارتباطات در خصوص ارتقا امنیت شبکه در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، نمایندگان مجلس با تاکید بر لزوم توجه ویژه به حوزه امنیت سایبری، بیان کردند که دشمن صهیونیستی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برخلاف قواعد بین المللی از حوزه سایبری و شبکه اینترنت برای ترور استفاده کرد لذا باید برای پایدارسازی و امنیت حوزه سایبری به سرعت گام برداشته و نواقص مرتفع شود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن هم با بیان اینکه پاسخگویی واحد در زمینه امنیت شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد، گفت: به نظر میرسد در امنیت شبکه مشکل وحدت فرماندهی، سیاستگذاری و پاسخگویی وجود دارد، این پراکندگی باعث شده پاسخگوی واحد نداشته باشیم.
در ادامه محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه شورای عالی فضای مجازی مصوبه ۳۲ بندی برای حمایت از سکوهای داخلی دارد، در تذکر به رئیس سازمان صداوسیما تاکید کرد که باید سکوهای داخلی بدون اخذ وجه در صداوسیما تبلیغ شود که این مصوبه سران قوا و شورای عالی فضای مجازی است.
رئیس مجلس همچنین در پاسخ به تذکر آیین نامه ای اخلاقی امیری درباره استفاده از ابزارهای نظارتی نمایندگان در طرح سوال از وزرا، گفت: ۱۹۲۰ سوال از سوی نمایندگان مجلس از وزرا مطرح شده است، من قصد دفاع از عملکرد کمیسیونها را ندارم و اشکالاتی در این باره وجود دارد اما بعضا تعدادی از سوالات نمایندگان ضرورتی ندارد و برخی نیز منطقهای هستند. با این حال نمایندگان اصرار بر ملی بودن سوال خود دارند.
وی افزود: خواهش من از همکاران این است که توجه داشته باشند تا دچار مشکل نشویم؛ از این باب در آغاز اجلاسیه دوم نیز در ملاقات با رهبری مورد تذکر قرار گرفتیم. بر این اساس خواهش میکنم هم کمیسیونها و هم نمایندگان به این مسائل توجه کنند.
قالیباف با اشاره به اینکه حادثه تلخی برای زائران حرم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مسیر فیروزآباد و کوار رخ داد و ۲۲ نفر جان خود را از دست دادند و ۳۲ نفر نیز مصدوم شدند، به کمیسیون عمران ماموریت داد تا ابعاد حادثه واژگونی اتوبوس زائران امام رضا (ع) در جاده فیروزآباد را پیگیری کند.
ناطقین مجلس
عباسی کالی: مازندران پایتخت مهروزی و عاطفه ایران در جنگ ۱۲ روزه بود
طاهری: بهره گیری از ابزار دیپلماسی نیازمند داشتن قدرت دفاعی برتر است
بروجردی: سازمان ملل در نشستی فوقالعاده مانع از کشتار مردم غزه شود
توسلی: آنچه که امروز در غزه رخ می دهد، لکه ننگی بر جبین جهان امروز است
رحیمی: «فناوری هسته ای» و «توانمندی موشکی» خط قرمز ملت هستند
توکل شوریجه: ملت شریف ایران در کنار سجیل های غول پیکر و نقطه زن در صحنه ایستادند
***
در بخش دیگری از جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس در نامهای به مجالس کشورهای اسلامی خواستار اقدام فوری درخصوص رفع محاصره غزه و بحران غذا و نسلکشی در این جغرافیا شدند.
«رسیدگی به تأخیر شرکتهای بیمهای در پرداخت مطالبات داروخانهها» و «رسیدگی به وضعیت گرانی و کمبود دارو» و «لزوم حفاظت از اموال و ساختمانهای دولت و مردم ایران در انگلیس و سایر کشورهای اروپایی» هم از جمله تذکرات کتبی امروز نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور است.
در پایان جلسه علنی امروز، حمیدرضا حاجیبابایی نایب رئیس مجلس اعلام کرد: جلسه بعدی صحن مجلس ساعت ۶:۱۵ روز یکشنبه پنجم مردادماه ۱۴۰۴ برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات