نزدیک به چهل روز پیش، دلمشغولی اکثر مردم نه گرانی بود، نه کمبود، نه آینده مبهم؛ تنها دلواپسیشان، حال عزیزانی بود که شاید در خطوط مقدم، جان بر کف ایستاده بودند. دل نگرانی مردم وطن بود. در همان روزها، یک ملت با هر پوشش، سلیقه و نگاه، یکدل شد. به راستی که وطندوستی، پررنگترین فصل این روزها بود.
اکنون که نزدیک به چهل روز از آتشبس جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران میگذرد، حس غرور و وطندوستی در میان مردم بیش از پیش نمایان است. اتحاد ملت ایران، نقشههای دشمن را نقش بر آب کرد. در همان روزها، شعری از دکتر قربان ولیئی، دانشیار ادبیات دانشگاه زنجان، در صفحه مجازی منتشر شد که گوشهای از روح بلند ملت ایران را چنین توصیف میکرد: «ایران کشور که نیست ... منظومهایست ... ایران نمردنیست، ققنوس دیگریست ... ایران سیاوش است از خان آتشین ... خواهد گذشت از هفت خان رزم ... تا هفت شهر عشق ...».
ثمین رضایی، دانشجوی دانشگاه زنجان نیز در دلنوشتهای در فضای مجازی، برای همان اندک وطنفروشان نوشت: «ایران را همچون شیری میبینم که از بلاهایی جان سالم به در برده که دیگر هیچ اتفاقی برایش دشوار نیست ... آنجا که فرزندانش خاکش را به بیگانه میفروشند، همانجاست که درد میکشد ... اگر توانستید به مگسها بفهمانید گل از زباله بهتر است، میتوان به خائنان وطن نیز فهماند که کشور از ثروت بهتر است.»
مبینا کاهه، دیگر دانشجوی دانشگاه زنجان، در پستی نوشت: «مردم ایران همچون انگشتان یک دستاند ... متفاوت اما متحد. هیچ جنگی، چه سخت و چه نرم، نتوانسته این وحدت را بشکند. همدلی ملت ماست که امنیت را معنا میبخشد و باطلکننده همه نقشههای دشمنان است.»
نسل Z؛ ایستاده بر قله آگاهی
در شرایطی که دشمنان ایران اسلامی سالها است با صرف میلیاردها دلار در پی ایجاد گسست نسلی، تغییر باورها و جدایی جوانان از نظام جمهوری اسلامی بودهاند، رخدادهای اخیر از جمله جنگ ۱۲ روزه، حقیقتی متفاوت را آشکار کرد، حقیقتی که نه تنها معادله رسانهای دشمن را در هم شکست، بلکه نقش کلیدی نسل نوجوان امروز را در میدان تبیین و مقاومت برجسته کرد.
نسل Z، نسلی که با وجود همه تهاجمهای فرهنگی، هنوز میان حق و باطل، روشنی و فریب، استقلال و سلطه تمایز قائل میشود. نسلی که با زبان همنسلان خود، بیشتر از هر سخنرانی رسمی، آگاهی میبخشد.
سیدهکوثر موسوی، دانشآموز ۱۷ ساله زنجانی در گفتوگو با ایسنا میگوید: مردم ایران از نوجوان تا کهنسال، با هر طرز فکری، وقتی پای وطن در میان باشد، کنار هم میایستند و نمیگذارند بیگانگان سرنوشت این کشور را تعیین کنند. این همان روحیه عاشورایی و شعار هیهات منالذله است که امروز هم در میدان عمل از سوی ملت ما زنده نگه داشته شده است.
وی با اشاره به تأثیر وحدت مردم در برابر تهدیدها میافزاید: در جنگ ۱۲ روزه اخیر، شاهد جلوهگری دوباره وحدت ملی بودیم. مردم در راهپیماییها، هیئات مذهبی و مراسم محرم حضور چشمگیری داشتند و نشان دادند که پای آرمانهای کشورشان ایستادهاند.
این دانشآموز زنجانی با اشاره به سیاستهای استکباری آمریکا در سطح جهان، ادامه میدهد: دشمنی آمریکا فقط با ملت ایران یا جمهوری اسلامی نیست. در طول تاریخ، این کشور در بسیاری از کشورها مانند شیلی، کوبا، گواتمالاو... مداخله کرده و مانع استقلال ملتها شده است. در کشور خودمان نیز از ماجرای ملی شدن نفت گرفته تا کودتاهای متعدد، آمریکا همواره تلاش کرده مانع ایستادگی ملت ایران شود.
جوانان زنجانی؛ پیشگامان عرصه مسئولیتپذیری
علی پرتویان، دبیر یک سایت فعال در استان زنجان نیز با اشاره به نقش داوطلبانه جوانان زنجانی، میگوید: در این روزهای سخت، ۱۱ کمیته تخصصی با حضور جوانان دغدغهمند شکل گرفت که در زمینههایی مانند سلامت، امداد و معیشت، به مردم خدمات ارائه میدهند. این مشارکتها، نه از سر سیاست، بلکه از دل عشق به ایران و احساس مسئولیت بود. وحدت مردمی، قویترین پاسخ ما به تهدیدهای خارجی است.
حمدالله محمدی، عضو هئیت علمی دانشگاه فرهنگیان نیز در رابطه با اهمیت تابآوری در شرایط خاصبه خبرنگار ما میگوید: ما به عنوان قشر فرهنگی و معلمان جامعه باید تابآوری را به دانش آموزانمان آموزش دهیم. تابآوری به این معنا است که ما باید رنجها را بپذیریم و از آنها عبور کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید رنجها را به عنوان بخشی از زندگی خود قبول کنیم و راه عبور از آنها را بیابیم نه راه فرار از آنها میافزاید: در وقایع اخیر و تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک مقدس کشورمان که در نگاه ما عادی جلوه میکنند را برایمان روشن سازد ما شاهد ارزشهای زیبایی از وطن دوستی و هویت ملی بودیم که شاید در دوره فراغت تعلیم و تربیت حاوی تاب آوری به این راحتی به چشم نمیآمدند و این ارزشها و این بایدهای تربیت است که بعضاً نادیده گرفته شده اند.
جنگ ۱۲ روزه تمام شد، اما آگاهی آغاز شد. امروز ملت ایران بیش از همیشه، به خود و قدرت اتحادش ایمان دارد. نسل نوجوان و جوان، نهتنها تماشاگر صحنهها نبود، بلکه خود صحنهگردان آگاهی و اتحاد شد. آنچه در این روزها اتفاق افتاد، بیش از یک پیروزی نظامی بود؛ این، پیروزی اندیشه بود. پیروزی وطندوستی بر تفرقه و پیروزی نسل آگاه بر نقشههای دشمن.
انتهای پیام
نظرات