قاسم خالدی سهشنبه ۳۱ تیر در نشست تبیینی با عنوان مدیریت رسانه در بحران در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: هرچه شدت درگیریهای نظامی و صدای موشکها کاهش یابد، جنگ رسانهای و مدیریت افکار عمومی در فضای مجازی پررنگتر و تأثیرگذارتر میشود.
مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی گفت: معجزه بزرگی که رخ داد، این بود که نشان داد ملت ما هرگاه با دشمن خارجی مواجه شود، اختلافات داخلی و تفاوتهای سلیقهای را کنار میگذارد و یکپارچه برای مقابله با دشمن متحد میشود.
وی افزود: دشمن در جنگ ترکیبی دیگر مانند گذشته عمل نمیکند، بهویژه وقتی پای جمهوری اسلامی ایران در میان باشد، ابزارها و سلاحهایش تغییر کرده و شیوههای جدیدی به کار میگیرد.
خالدی تصریح کرد: در ایام جنگ دوازدهروزه، صحنههای بسیار زیبایی از همدلی و انسجامی که رسانهها ایجاد کردند، مشاهده شد، این نشان میدهد که میتوانیم از سلاح رسانه برای تقویت امنیت روانی جامعه، همدلی و انسجام ملی استفاده کنیم.
مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی کشور توضیح داد: دشمن با توجه به اینکه در جنگ ۱۲ روزه به اهداف خود نرسید در تلاش است با مدیریت افکار وحدت عمومی را خدشه دارد کند. نباید اجازه دهیم دشمن به اهداف خود برسد، وظیفه رسانه ها در این حوزه تأثیرگذار است.
وی با تأکید بر اینکه نقد بسیار سازنده است، گفت: اختلاف سلیقه در جامعه و در هر کشوری طبیعی است، همچنین نقد سازنده لازمه رشد و توسعه است و این موضوع آسیبی به اقتدار کشور وارد نمیکند.
خالدی در ادامه با تأکید بر اینکه رسانه نباید آب به آسیاب دشمن بریزد، گفت: میشود از راه درست نقد سازنده داشت و اجازه نداد دشمن از مطالبه گری درست و نقد سوءاستفاده کند.
مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی کشور با اشاره به نقش رسانه در حفظ اقتدار کشور در بحرانها، گفت: در مقالههای علمی منتشر شده، رسانه و فضای مجازی بعنوان یک سلاح شناخته میشود، تبیین نقش فضای مجازی کارکرد این نوع رسانه را بخوبی بیان میکند.
وی با بیان اینکه رسانه چشم بیدار یک جامعه است، گفت: رسانه های میتوانند دیده بان خوبی در پایش آسیبهای اجتماعی در کشور باشند.
خالدی با اشاره به اینکه رسانهها در مدیریت بحرانها در کشور نقش موثری دارند گفت: در بحرانها باید ظرفیت رسانه به کار گرفته شود، همواره بر نقش فضای مجازی در ایجاد بحران تأکید میشود، اما هیچگاه به نقش فضای مجازی در حل بحرانها توجه جدی صورت نگرفته است، باید مصادیق استفاده از ظرفیت مجازی در حل بحرانها را احصا کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در بحث امنیت روانی دو مولفه مهم وجود دارد، ادامه داد: بزرگترین عامل ناامنساز در حوزه رسانه، فیک نیوزها هستند که به تولید اخبار جعلی و شایعه و دروغ میپردازند، گاهی اخبار جعلی میتواند نتایج یک انتخابات بزرگ را نیز تغییر دهد.
خالدی ادامه داد: تولید اخبار جعلی در جنگ دوازدهروزه بیسابقه بود و این اخبار جعلی افکار عمومی مردم را متأثر میکرد، همچنین مقابله با اخبار جعلی کار دشواری است.
وی مقابله با اخبار جعلی را یکی از راهکارهای تأمین امنیت روانی و ملی در کشور بیان کرد و گفت: اصحاب رسانه باید خبرها را دروازهبانی کنند و کیفیت را فدای سرعت نکنند، همچنین خبرنگار زمانی که خبری را دریافت میکند باید قبل از انتشار صحت سنجیهای اولیه را بر روی خبر انجام دهد.
مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی کشور بیان کرد: خبرنگار نباید عامل انتشار خبر یا تحلیل جعلی باشد، این موضوع میتواند باعث به خطر انداختن امنیت روانی جامعه شود.
وی با بیان اینکه رسانه امروز مهم ترین سلاح جنگهای نوین است، اظهار کرد: تأثیر رسانه در بحرانها از بمب و موشک به مراتب بیشتر است. تخریب موشک با انجام هزینه در یک مدت مشخص قابل جبران و بازسازی است اما رسانه میتواند باوری را تغییر دهد که اثرات آن به آسانی قابل جبران نیست، دشمن از این سلاح بر علیه کشور در حال استفاده است، دشمن با استفاده از سلاح رسانه امنیت روانی در جامعه را تخریب میکند.
انتهای پیام
نظرات