به گزارش ایسنا، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه با حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری که در محل وزارت ارتباطات برگزار شد، بر ضرورت همگرایی و هم افزایی بیشتر میان وزارت ارتباطات و معاونت علمی تاکید کرد.
وی به وجود برخی از اختلافنظرها، مانند تشکیل سازمان هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: در این موضوع، در ابعادی نگاه مشترک و در ابعاد دیگری اختلافنظر وجود داشت اما دولت چهاردهم درباره این موضوع به تصمیمی رسیده که باید به آن احترام گذاشت.
وی به حضور صبح امروز خود در مجلس برای پاسخگویی به نمایندگان اشاره کرد و افزود: موضوعاتی که امروز در مجلس مطرح شد، حتماً باید با همکاری هم انجام شود و بهصورت جداگانه نمیتوانیم این موضوعات را حل کنیم.
هاشمی به طیف وسیع و پیچیده حملات سایبری در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: با وجود تهدیدات و حملات متعدد، ارائه خدمات به مردم عزیز متوقف نشد؛ این امر حاصل فعالیت های مشترک و بینبخشی در کشور بود که نباید فراموش شود و باید از آموخته آن برای آینده استفاده کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با وجود سند پیشگیری و مقابله در موضوع امنیت سایبری، میتوان با مشخص بودن مسئولیتها و شناسایی چالشها، با یک وحدت رویه، این موضوع را به پیش برد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در حوزه تولید محتوا تلاش داریم شرکتهای بخش خصوصی پای کار باشند، افزود: اگر بحث تولید محتوا به سمت نهادهای دولتی سپرده شود، این حوزه از مسیر اصلی خود منحرف می شود.
وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات و تلاشهای انجام شده در گذشته برای تحقق دولت الکترونیک و هوشمند، تصریح کرد: این تلاشها به اهداف مورد نظر نرسید و باید الگوهای خود را عوض کنیم. استفاده از ظرفیت اپراتورهای بخش خصوصی، با تقسیم کار مشخص، میتواند به تحقق دولت هوشمند کمک کند.
هاشمی به همکاری معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری با وزارت ارتباطات در بحث آموزش دانشآموزان اشاره کرد و گفت: نتیجه این همکاری میتواند جهش خوبی در این حوزه ایجاد کند.
وزیر ارتباطات از معاونین دو مجموعه خواست متن تفاهمنامه همکاری را تهیه کنند تا در اسرع وقت به امضا برسد.
ساماندهی حوزه امنیت شبکه و ارتباطات
حسین افشین، معاون علمی رییسجمهور نیز در این جلسه با اشاره به چالشهای موجود در حوزه امنیت شبکه و ارتباطات گفت: توقع این است که معاونت علمی با همکاری وزارت ارتباطات در قالب یک برنامه منسجم، این موضوع را ساماندهی کند.
وی افزود: گزارشهای ارائهشده از سوی افتا حاکی از این است که ۵۱ درصد دستگاههای اجرایی نیازمند ارتقا امنیت شبکه هستند.
افشین همچنین از تایید ۹ هسته پژوهشی توسط معاونت علمی خبر داد که بهزودی ابلاغ و از طریق فراخوان به اطلاع عموم رسانده خواهد شد تا افراد حمایت شوند.
افشین با اشاره به فعالیتهای مشترک در زمینه حسگرها و رایانش کوانتومی با دستگاههای مختلف، افزود: برخی دستگاهها نیز در زمینه ارتباطات کوانتومی خواهان همکاری هستند اما ما معتقدیم هسته اصلی باید وزارت ارتباطات باشد و سایر دستگاهها در قالب تفاهمنامهها همکاری مشترک داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات