محمدحسین سلطانی، کارگردان «راه باریک پشت کوه» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: حسن، شخصیت اصلی نمایش، مرد بسیار سادهای است. او در دیاری زندگی میکند که مردمانش سالها است خوابی نمیبینند. چهلگیس، معشوقه حسن، شبی به خواب او میآید و میگوید یک نفر فرشته خواب را دزدیده است.
وی افزود: حسن در جستوجوی فرشته خواب سفری آغاز میکند که بابتش تمام ایران را زیر پا میگذارد. فرشته خواب باید پیدا شود تا آدمهای آن دیار از خواب غفلت برخیزند. اگر بخواهم داستان «راه باریک پشت کوه» را در یک عبارت کلیدی خلاصه کنم، بیگمان «بیدارشدن» است.
نورپردازی بیسابقه در تئاتر ایران
کارگردان «راه باریک پشت کوه» با نظر به نمایشنامه ادامه داد: نمایشنامه که نثرش گاهی مسجع میشود، اثری وزین از افشین هاشمی است که سالها پیش نوشته شده و میتوان گفت که این متن به ادبیات و نمایش ایرانی تعلق دارد، اما اثر در سطح کارگردانی رنگوروی دیگری میگیرد و برداشت ما کاملاً پستمدرن میشود. بهطور کلی، در کارگردانی از متدهای مدرنی بهره گرفتهایم.
سلطانی یادآور شد: نورپردازی اثر متأثر از درونمایه آن یک کار مدرن محسوب میشود، با اطمینان به شما میگویم که قبل از این در تئاتر ایران چنین نورپردازیای وجود نداشته است. نورپردازی این نمایش با تجهیزات سینمایی صورت میگیرد. طراحی صحنه، لباس و گریم نیز هرکدام در جایگاه خود خاص و پرجاذبه است.
نمایش اصفهانی، انیمیشن، ویدئومپینگ
وی حالوهوای «راه باریک پشت کوه» را رئالیسم جادویی توصیف کرد و توضیح داد: در کنار میزانسنی که بازیگران خلق میکنند، کل این اثر یک روایت انیمیشن و ویدئومپینگ هم دارد. «راه باریک پشت کوه» یک نمایش چندرسانهای بهحساب میآید. همین ویژگی که از ابتدا تا انتهای نمایش با آن همراه است، بسیار بر چشمنوازی نمایش برای مخاطب اثر دارد.
کارگردان «راه باریک پشت کوه» با تأکید بر اینکه موسیقی این نمایش بهطور زنده اجرا میشود، بیان کرد: موسیقی «راه باریک پشت کوه» یک موسیقی تجربی است. نوع خاص پوستر هم از ویژگیهای مهم این نمایش محسوب میشود. «راه باریک پشت کوه» را ترکیبی از هنرمندان باتجربه و نوپا اما مستعد روی صحنه میبرند.
اشتیاق و شور کار حتی در اوج سختی
سلطانی با تأکید بر اینکه تئاتر اصفهان از تولید و تمرین تا اجرا در وضعیت سختی بهسر میبرد، گفت: ما تحت فشارهای خاصی که تئاتر اصفهان دارد، با اشتیاق کارمان را روی صحنه بردهایم و یک گروه کاملاً مستقل هستیم. مخاطب جزو ارکان اصلی تئاتر است و امیدوارم «راه باریک پشت کوه» موردقبول آنان قرار بگیرد و یک تجربه دیداری و شنیداری جذاب برایشان رقم بخورد.
مهمانی «پرواز»
به گزارش ایسنا، عوامل نمایش «راه باریک پشت کوه» که از یکم تا هفدهم مرداد ۱۴۰۴در تالار «پرواز» فرشچیان روی صحنه میرود، به این شرح است: نویسنده: افشین هاشمی، طراح و کارگردان: محمدحسین سلطانی، بازیگران: کوروش عنایتی، محمدجواد پاکنژاد، رضا توکلی، عرفان ناطقی، فروغ زمانی، پریناز صادقی، سبحان حلاجی، مهدی کاشی، غزل تاجدین، مهدی کریمی، ریحانه خسروی، محمدرضا اکبری، غزل نصر، الهه آقانقی، سارا احمدیمهر، علیرضا حسینی، رومینا کیانی، محمدرضا جانثاری، آهنگساز: گروه خواب، جلوههای صوتی زنده: فراز عبدالهی، ادوات کوبهای: پدرام مشکینفر، ویولن: امیرمسعود اقبالی، انیمیشن و ویدئومپینگ: الهه رفیعی، انیماتورها: نرگس فرهادی و آریانا مسلمی، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: نوشا کریمی، مدیر اجرا: نوشزاد کیانیپور، مدیر تولید: سبحان حلاجی و احمدرضا ظهرابینژاد، منشی صحنه: سما صادقی و حسام عینی، مدیر صحنه: مهشید یحییآبادی، دستیار صحنه: سبحان حلاجی و نیما شعرباف، ساخت دکور: احمدرضا ظهرابینژاد، مدیر ارتباطات و رسانه: مهدی زرگر، ویدئوآرت و عکس: حسین بیباک، عکاس: بهارین کیامرثیزاده و نگین مبشری، طراحی پوستر و بروشور: ابوالفضل کوهیان و استودیو دبیره، طراحی گریم: سعید مؤذنی، طراحی لباس: شهرزاد اسدی، بهاره غلامیان، مبینا قنبری و فاطمه فرهادی، دستیار دوخت: فاطمهزهرا محمدی، مهرداد روحانیاصفهانی، سمانه ملک، توران خسروی، طراحی صحنه، نور و حرکت: محمدحسین سلطانی و نوشا کریمی، طراحی قطعات پارچهای: شهرزاد اسدی.
انتهای پیام
نظرات