• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404050100305
  • خبرنگار : 50160

ارزیابی ۱۵۰ شرکت فناور برای حمایت هدفمند در زنجان

ارزیابی ۱۵۰ شرکت فناور برای حمایت هدفمند در زنجان
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان با اشاره به اجرای طرح ارزیابی جامع شرکت‌های فناور و توسعه مراکز رشد مشترک در استان، از هدف‌گذاری جدید برای حمایت هوشمندانه و اثربخش از شرکت‌های فناور خبر داد.

احسان خواصی امروز چهارشنبه یکم مرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف زیست‌بوم فناوری استان، اظهار کرد: با اشاره به وجود سه پارک علم و فناوری و چندین مرکز رشد در استان، گفت: برخلاف بسیاری از استان‌ها که تنها یک مجموعه فناور فعال دارند، در زنجان به دلایل مختلف، پارک‌هایی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه زنجان و مجموعه کارت سلامت نیز فعال هستند. این تنوع اگرچه چالشی بوده، اما اکنون آن را به فرصتی برای هم‌افزایی تبدیل کرده‌ایم.

او ادامه داد: مرکز رشد مشترک بین پارک و جهاد دانشگاهی از ابتدای سال راه‌اندازی شده است. همچنین از مهر مرکز رشد مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی به بهره‌برداری خواهد رسید. مراکز رشد مشترک دیگری نیز با دانشگاه علوم پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان فنی و حرفه‌ای در حال شکل‌گیری است. این مراکز می‌توانند با استانداردسازی، استفاده مشترک از امکانات، همفکری در تدوین ضوابط و تشکیل کمیته‌های مشترک، اثرگذاری بیشتری داشته باشند.

خواصی گفت: با بازتعریف اهداف پارک بر مبنای اسناد بالادستی، به‌ویژه اساسنامه وزارت علوم، تمرکز ما بر سه کلیدواژه اصلی یعنی «فناوری»، «نوآوری» و «افزایش ثروت» قرار گرفته است. پارک علم و فناوری نقش تسهیلگر دارد و باید به کاهش نرخ شکست کسب‌وکارهای نوپا کمک کند.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان در ادامه به اجرای فرایند گسترده ارزیابی شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: برای هر شرکت چهار ارزیاب در نظر گرفتیم؛ دو ارزیاب تخصصی فناوری (معمولاً از میان اساتید دانشگاه) و دو ارزیاب کسب‌وکار که وضعیت مالی و مدل اقتصادی شرکت‌ها را بررسی می‌کنند. این ارزیابی که همچنان ادامه دارد، تاکنون بر روی ۱۵۰ شرکت انجام شده و بیش از ۲۰ شرکت موفق به کسب امتیاز بالای ۵۰ از مجموع ۶۸ شده‌اند که نشان‌دهنده وضعیت نسبتاً مطلوب شرکت‌های فناور استان است.

وی با اشاره به نتایج این ارزیابی‌ها، گفت: هدف از این ارزیابی، شناسایی دقیق نیازهای هر شرکت است. برخی شرکت‌ها نیازمند آموزش، برخی نیازمند مشاوره تخصصی و برخی دیگر نیازمند تسهیلات یا فضای کاری مناسب هستند. بر همین اساس، تسهیلات حمایتی نیز متناسب با سطح بلوغ و نیازهای واقعی شرکت‌ها تعریف شده است.

خواصی ادامه داد: برای شرکت‌های پسارشد، بسته‌های حمایتی تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان در قالب سرمایه در گردش در نظر گرفته‌ایم. برای شرکت‌های در مرحله رشد نیز دو نوع بسته یکی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای سه شرکت منتخب، و دیگری بین ۷۵ تا ۱۲۵ میلیون تومان برای شرکت‌های دارای امتیاز متوسط طراحی شده است.

رئیس پارک علم و فناوری زنجان با تأکید بر محدود بودن منابع حمایتی، گفت: تلاش ما این است که منابع را هوشمندانه و هدفمند به کار بگیریم. حتی در تعامل با شرکت‌های بزرگ نیز می‌توان از الگوهای متفاوت استفاده کرد؛ مثلاً از آن‌ها بخواهیم که مرکز R&D تأسیس کنند، یا شرکت‌های زایشی راه‌اندازی کرده یا در قالب حمایت از مراکز نوآوری وارد تعامل شوند.

خواصی ضمن تشریح چشم‌انداز فعالیت‌های آتی مجتمع فناوری، از طراحی و پیاده‌سازی چند رویداد ملی و استانی با محوریت انتقال تجربه، تعامل صنعت و فناوری و ناترازی انرژی نیز خبر داد.

وی همچنین اعلام کرد: به‌زودی مذاکرات برای تخصیص زمین ثبتی ۳۰ هکتاری دانشگاه زنجان آغاز می‌شود تا منطقه‌ای ویژه نواوری در کنار دانشگاه شکل بگیرد.

وی گفت: تاکنون در طول دو–سه سال گذشته، هر بخش از اعضای اکوسیستم فناوری، رویدادهای پراکنده‌ای برگزار کرده‌اند؛ از صندوق پژوهش تا دانشگاه، پارک و نهاد اجرای طرح‌ها. تصمیم گرفتیم ضمن هم‌افزایی، برنامه هماهنگ و منسجمی طراحی کنیم؛ مثلاً جشنواره‌ای در اسفند داشته باشیم؛ مانند نمونه‌های موفق در اصفهان یا تبریز. بخش‌هایی از جشنواره هم شامل انتقال تجربه، جذب سرمایه‌گذار و ارتباط صنعت با فناوری خواهد بود.

خواصی ادامه داد: مشکل اصلی پیاده‌سازی این برنامه‌ها فقدان فضای متمرکز است. زمین کنونی پارک، سرپوشیده و تنها ۲۰۰۰ متر است؛ برای تکمیل نیازمند ۳۰–۴۰ میلیارد تومان هستیم. خوشبختانه صبح امروز جلسه‌ای با دانشگاه زنجان برگزار شد؛ طبق مصوبه هیئت‌امنا در سال ۹۵، قرار بود ۳۰ هکتار زمین به پارک اختصاص یابد. اکنون دانشگاه همان را آزاد کرده و مقدمات آن در حال پیگیری است.

او افزود: اگر این زمین در کنار دانشگاه اختصاص یابد، می‌توانیم منطقه‌ای مشابه ناحیه نوآوری دانشگاه شریف یعنی ناحیه ویژه فناوری دانشگاه-شهرک صنعتی ایجاد کنیم. گفت‌وگوها در حال پیگیری البته زمان‌بر است، اما امید به تحقق وجود دارد.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان افزود: هفته آینده رویداد ناترازی انرژی در محل اتاق بازرگانی زنجان برگزار می‌شود. پارک به‌واسطه افراد قدیمی و مسئولیت‌پذیر توانسته این رویداد را پیش ببرد. قصد داریم صاحبان صنایع، فعالان فناوری و نهادهای سیاست‌گذار را گردهم آوریم. از ۶۴ ایده ارسال‌شده، ۴۷ ایده به مرحله داوری رسیدند؛ سه ایده نهایی قابلیت جذب سرمایه صندوق خطرپذیر را دارند و آماده عقد قرارداد در حدود ۱۵ میلیارد تومان هستند.

وی ادامه داد: در ارزیابی اولیه، علاوه بر داوران استان، داورانی از خارج استان از لحاظ فنی و اقتصادی شرکت داشتند. گرچه برخی ایده‌های بسیار خلاقانه هستند، اما اغلب هزینه‌بر و ریسک‌پذیرند. هدف ما یافتن پروژه‌هایی است که هم نوآوری فناورانه قوی داشته باشند و هم دارای بازار و قابلیت تجاری‌سازی باشند.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان از اجرای طرح ارزیابی جامع شرکت‌های فناور، توسعه مراکز رشد مشترک و هدف‌گذاری جدید برای حمایت اثربخش از شرکت‌های فناور در استان نیز خبر داد.

خواصی با اشاره به وجود چندین پارک و مرکز رشد در استان، گفت: برخلاف بسیاری از استان‌ها، در زنجان سه پارک علم و فناوری وابسته به دانشگاه‌های مختلف و مجموعه‌های فناور دیگری فعال هستند که این تنوع، به جای چالش، به فرصتی برای همکاری تبدیل شده است.

وی افزود: مرکز رشد مشترک بین پارک و جهاد دانشگاهی از ابتدای سال راه‌اندازی شد و مرکز رشد مشترک با دانشگاه آزاد نیز از مهرماه به بهره‌برداری می‌رسد. مراکز رشد دیگری با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان فنی‌وحرفه‌ای در دست طراحی است که با استفاده از زیرساخت‌های مشترک، استانداردسازی و کمیته‌های تخصصی مشترک، اثربخشی بیشتری خواهند داشت.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان با اشاره به بازتعریف مأموریت پارک در چارچوب اسناد بالادستی، تصریح کرد: تمرکز ما بر سه محور کلیدی «فناوری»، «نوآوری» و «ثروت‌آفرینی» است و پارک باید به‌عنوان تسهیل‌گر، در کاهش نرخ شکست استارتاپ‌ها نقش ایفا کند.

او در ادامه گفت: طرح ارزیابی دقیق شرکت‌های فناور با حضور چهار ارزیاب برای هر شرکت در حال اجراست. تاکنون ۱۵۰ شرکت ارزیابی شده‌اند که از این میان، بیش از ۲۰ شرکت موفق به کسب بیش از ۵۰ امتیاز از ۶۸ امتیاز ممکن شده‌اند که آماری امیدوارکننده برای استان است.

خواصی با تأکید بر لزوم مدیریت هوشمند منابع، اظهار کرد: تعامل با شرکت‌های بزرگ یکی از راهبردهای اصلی پارک است. پیشنهادهایی از جمله تأسیس مراکز تحقیق و توسعه (R&D)، راه‌اندازی شرکت‌های زایشی و مشارکت در مراکز نوآوری از جمله رویکردهایی است که می‌تواند پیوند بین صنایع و زیست‌بوم نوآوری استان را تقویت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha