به گزارش ایسنا، به گفته دو منبع آگاه و سندی که توسط رویترز مشاهده شده است، برنامهریز دولتی چین، پس از رونق سه ساله ساخت دیتاسنترها، در حال انجام ارزیابی سراسری از این بخش است.
مشاوران سیاستگذاری دولت چین اظهار کردند: پکن همچنین به دنبال راهاندازی یک سرویس ابری ملی و دولتی برای مهار قدرت رایانشی مازاد است. وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین با سه شرکت مخابراتی دولتی در مورد راههایی برای اتصال دیتاسنترها در یک شبکه برای ایجاد بستری که بتواند قدرت رایانشی را بفروشد، همکاری میکند.
قدرت رایانشی، عنصری حیاتی در رقابت برای برتری فناوری میان چین و آمریکا است. قدرت رایانشی بلااستفاده و دیتاسنترهای متزلزل از نظر مالی، علاوه بر اینکه برای پکن مایه شرمساری است، میتواند مانع جاهطلبیهای چین در توسعه قابلیتهای هوش مصنوعی شود.
چن ییلی، معاون مهندس ارشد اندیشکده «آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین» که وابسته به وزارت صنعت است، ماه گذشته در یک کنفرانس صنعتی در پکن گفت: همه چیز به فضای ابری ما واگذار خواهد شد تا قابلیتهای سازماندهی، هماهنگی و برنامهریزی یکپارچه را انجام دهد.
چن جزئیات این پیشنهاد سرویس ابری را مشخص نکرد، اما مطالب ارائه شده نشان میداد که چین تا سال ۲۰۲۸، اتصال استاندارد قدرت رایانش عمومی را در سراسر کشور هدف قرار داده است.
رونق ساخت دیتاسنترهای چین در سال ۲۰۲۲ پس از آن آغاز شد که پکن یک پروژه زیرساختی بلندپروازانه به نام «دادههای شرقی، رایانش غربی» را با هدف هماهنگی ساخت دیتاسنترها با تمرکز تاسیسات در مناطق غربی که هزینههای انرژی ارزانتر است، برای پاسخگویی به تقاضای قطبهای اقتصادی شرقی، آغاز کرد.
چن ییلی، در رویداد ژوئن گفت که وزارت صنعت تاکنون به حداقل ۷۰۰۰ مراکز رایانشی، مجوز داده است.
بر اساس گزارش رویترز، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) که نهاد برنامهریزی دولتی است، برای تنظیم رشد این بخش، اوایل امسال یک ارزیابی سراسری را آغاز کرد که بررسی دقیق پروژههای جدید دیتاسنترها که پس از ۲۰ مارس برنامهریزی شدهاند را تشدید کرده و دولتهای محلی را از مشارکت در پروژههای زیرساخت محاسباتی کوچک منع کرده است.
انتهای پیام
نظرات