• پنجشنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۴۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404050200826
  • منبع : نمایندگی اصفهان

ساخت آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی با کمترین مصرف انرژی در دانشگاه صنعتی اصفهان

ساخت آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی با کمترین مصرف انرژی در دانشگاه صنعتی اصفهان

ایسنا/اصفهان محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، موفق به طراحی، ساخت و نصب آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی با کمترین میزان مصرف انرژی و حداقل تولید پساب شدند.

رامین کوهی‌کمالی اظهار کرد: با توجه به بحران کم‌آبی در کشور و ضرورت تأمین پایدار آب شیرین، استفاده از آب‌شیرین‌کن‌هایی با فناوری نوین و کم‌مصرف که از انرژی‌های مازاد صنایع بهره می‌گیرند، می‌تواند به‌عنوان راه‌حلی کارآمد مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر لزوم کاهش مصرف انرژی در فرایند شیرین‌سازی آب افزود: آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی طراحی‌شده توسط محققان این دانشگاه، با استفاده از انرژی‌های کم‌ارزش و مازاد همچون حرارت تلف‌شده در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها، می‌توانند بدون ایجاد فشار بر شبکه انرژی کشور، آب شیرین مورد نیاز را با کمترین میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای تولید کنند.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: این فناوری علاوه بر مناطق ساحلی، برای صنایع واقع در مناطق درون‌سرزمینی که دارای منابع انرژی مازاد از نوع حرارتی، برقی یا خورشیدی هستند نیز قابلیت اجرا دارد.

کوهی‌کمالی با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی آب‌شیرین‌کن‌های متداول، به‌ویژه تولید پساب شور و آلاینده افزود: دانش فنی توسعه‌یافته در این پژوهش، با بهره‌گیری از فناوری "تخلیه صفر مایع" (ZLD)، قادر است ضمن بهره‌برداری از انرژی مازاد صنایع، حجم پساب را به کمتر از پنج درصد آب ورودی کاهش داده و حتی مواد معدنی ارزشمند موجود در پساب را بازیابی کند.

وی ادامه داد: توسعه سیستم‌های ZLD علاوه بر جلوگیری از آلودگی آب دریاها و خاک، می‌تواند در راستای اقتصاد چرخشی نیز نقش مؤثری ایفا کند. به‌ویژه در مناطق جنوبی و فلات مرکزی ایران که با بحران شدید آب مواجه‌اند، استفاده از این سامانه‌ها می‌تواند تحولی اساسی در تأمین پایدار آب ایجاد کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به سوابق اجرایی این تیم تحقیقات، خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۴ دستگاه آب‌شیرین‌کن صنعتی برای مناطق جنوبی کشور از جمله فازهای مختلف در عسلویه و جزایری نظیر خارک، سیری، لاوان، کیش و قشم طراحی و راه‌اندازی شده است. این تجربه‌ها نشان می‌دهد که با اتکا به فناوری‌های بومی، می‌توان نیاز آبی صنایع و جوامع محلی را به‌صورت پایدار تأمین کرد.

به  گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان در روز پنجشنبه دوم مرداد، کوهی‌کمالی از آمادگی کامل دانشگاه صنعتی اصفهان برای طراحی و اجرای آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی در مقیاس‌های مختلف خبر داد و افزود: این دانشگاه قادر است با مشارکت بخش خصوصی، سامانه‌های آب‌شیرین‌کن حرارتی را در مقیاس کوچک پرتابل (۵ تا ۳۰۰ مترمکعب در روز) و مقیاس بزرگ (تا ۵۰ هزار مترمکعب در روز به‌ازای هر واحد) طراحی و اجرا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha