مهدی جمالینژاد در نشست بخشداران و دهیاران استان، بر نقش محوری و بیبدیل مدیریت روستایی در تحقق امنیت غذایی، خودکفایی ملی و توسعه متوازن تأکید کرد و با اشاره به اینکه این نشست فرصتی برای تقدیر از زحمات بیوقفه دهیاران و بخشداران در عرصه خدمترسانی و عمران روستایی است، اظهار کرد: روستاها بهعنوان قلب تپنده اقتصاد مقاومتی و عدالت اجتماعی به تبیین راهبردهای کلیدی برای تقویت میپردازند.
وی با تأکید به اینکه روستا بهعنوان رکن اساسی امنیت غذایی و خودکفایی کشور مورد توجه قرار گرفته است، افزود:نگاه به روستا باید فراتر از یک سکونتگاه باشد و روستا بستر تحقق عدالت فضایی، توسعه پایدار و اقتصاد غیرنفتی است که با بهرهگیری از ظرفیتهای منحصربهفرد روستاها در حوزههای گردشگری بومی، صنایع دستی و تولیدات کشاورزی، میتوان چرخه اقتصادی روستاها را تقویت کرد.
اصلاح الگوی کشت و مدیریت هوشمند آب
استاندار اصفهان یکی از محورهای اصلی را لزوم اصلاح الگوی کشت و بهینهسازی مصرف آب در روستاهای استان برشمرد و ادامه داد: با توجه به چالشهای کمآبی، دهیاران و بخشداران موظف شدند با همکاری کشاورزان و استفاده از فناوریهای نوین، بهرهوری منابع آبی را افزایش دهند.
جمالینژاد در این نشست بر ضرورت حرکت به سمت برنامهمحوری به جای اقدامات پراکنده و پروژهزدگی تأکید کرد و گفت: دهیاریها و بخشداریها باید با نگاهی کلنگر و مشارکتی، برنامههای بلندمدت تدوین کنند تا از موازیکاری و انفعال در هماهنگی بین دستگاهها جلوگیری شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، امروز پنجشنبه ۲ مرداد، وی خواستار توجه ویژه به روستاهای کمبرخوردار و کوهستانی در شرق و غرب استان شد و افزود: تغییر کاربریهای غیرمجاز و گسترش بیضابطه شهرها به حریم روستاها، تهدیدی جدی برای هویت و اقتصاد روستایی است و باید با آن مقابله شود.
استاندار اصفهان گفت: دهیاران باید با حضور میدانی، ارتباط مستمر با مردم، شوراها، معتمدان و جوانان و تسلط بر قوانین و بودجهها، مدیریتی پویا و اثربخش ارائه دهند.
وی با اشاره به دهیاران و بخشداران به داشتن روحیه جهادی، شجاعت در تصمیمگیری و چابکی در عمل، بر لزوم گزارشدهی شفاف و مسئلهمحور به فرمانداران و استانداری تأکید کرد و افزود: الگوبرداری از دهیاریها و بخشداریهای موفق و بومیسازی تجربیات آنها نیز میتواند راهگشای سایر مناطق باشد.
انتهای پیام
نظرات