• پنجشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404082213782
  • خبرنگار : 51017

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان: اصفهان رتبه اول تولید تخم‌مرغ کشور را دارد/ کمبود نهاده‌ باعث افزایش قیمت می‌شود

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان: اصفهان رتبه اول تولید تخم‌مرغ کشور را دارد/ کمبود نهاده‌ باعث افزایش قیمت می‌شود

ایسنا/اصفهان مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان گفت: این استان رتبه اول تولید تخم‌مرغ کشور را دارد و در حال حاضر بیش از سه برابر نیاز استان تولید داریم و هیچ‌گونه نگرانی از بابت تأمین تخم‌مرغ وجود ندارد، مگر اینکه تأمین نهاده‌های دامی و طیور با مشکل مواجه شود.

خسرو منصوری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت تولید و قیمت تخم‌مرغ در استان اصفهان اظهار کرد: این استان با داشتن بیش از ۱۵ میلیون مرغ تخم‌گذار، روزانه بالغ بر ۵۰۰ تن تخم‌مرغ تولید می‌کند که حدود ۲۰۰ تن آن در استان مصرف و مابقی به خارج از استان و بخشی نیز به خارج از کشور صادر می‌شود.

وی درباره تأثیر کمبود نهاده‌های دامی بر قیمت تخم‌مرغ افزود: قیمت فعلی تخم‌مرغ تقریباً مبتنی بر قیمت مصوب دولت است و در صورتی قابل استمرار است که نهاده‌ها با نرخ مصوب و دولتی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، اما اکنون به‌دلیل برخی شرایط در تأمین نهاده‌ها و افزایش دو تا سه‌ برابری قیمت ذرت و سویا، قیمت تمام‌شده تخم‌مرغ نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان درباره قیمت فعلی تخم‌مرغ ادامه داد: قیمت مصوب هر کیلوگرم تخم‌مرغ درب مرغداری، ۷۷ هزار تومان و برای مصرف‌کننده ۹۲ هزار تومان است.

احتمال افزایش قیمت تخم‌مرغ در صورت تداوم کمبود نهاده‌ها

منصوری در پاسخ به پرسشی درباره احتمال افزایش قیمت اظهار کرد: در صورتی که تأمین نهاده‌ها انجام نشود و کمبود فعلی ادامه پیدا کند، بسیاری از مرغداری‌ها ناگزیر به حذف گله خواهند شد، زیرا امکان تأمین خوراک کافی ندارند. اکنون نیز به‌دلیل تأخیر در رسیدن نهاده‌ها و ضعف در تأمین، برخی از گله‌ها با سوءتغذیه مواجه شده و کاهش تولید تا حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مشاهده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان تولید استان اصفهان کافی است، اما در صورت تداوم این وضعیت قطعاً منجر به کاهش عرضه و به‌دنبال آن افزایش قیمت خواهد شد.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان درباره تعداد واحدهای فعال در استان نیز گفت: در مجموع ۳۰۱ واحد تولیدی در حوزه پرورش پولت و مرغ تخم‌گذار در استان وجود دارد، از این تعداد ۲۰۷ واحد مرغ تخم‌گذار فعال، ۸۵ واحد پرورش پولت فعال و ۹ واحد غیرفعال هستند.

منصوری با اشاره به تعریف اصطلاح «پولت» توضیح داد: پولت به جوجه یک‌روزه‌ای گفته می‌شود که روی بستر زمین پرورش می‌یابد و قبل از رسیدن به سن بلوغ کامل، یعنی حدود ۱۰۰ روزگی، به قفس‌های واحد مرغ تخم‌گذار انتقال می‌یابد.

وی درباره وضعیت نظارت بر قیمت و کیفیت تخم‌مرغ در استان تصریح کرد: نظارت در تمام سطوح روی قیمت تخم‌مرغ وجود دارد، مانند سایر کالاهای اساسی که بخشی از سبد غذایی خانوار را تشکیل می‌دهند، این محصول نیز تحت نظارت دستگاه‌های مربوطه به لحاظ کیفی و کمی است. ضمن اینکه تولید استان از مرغوب‌ترین تخم‌مرغ‌های سطح کشور محسوب می‌گردد.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت تخم‌مرغ‌های بومی و صنعتی خاطرنشان کرد: تخم‌مرغ‌های صنعتی به‌صورت مدیریت‌شده و با رعایت استانداردهای لازم در مرغداری‌ها تولید می‌شوند. تخم‌مرغ ماهیتی دارد که یک بسته غذایی کامل محسوب می‌شود و به‌طور طبیعی امکان دخل و تصرف در ترکیب مواد مغذی آن وجود ندارد. از نظر ارزش تغذیه‌ای، تفاوت قابل توجهی میان تخم‌مرغ بومی و صنعتی وجود ندارد، مگر در مواردی که تخم‌مرغ به‌صورت ویژه غنی‌سازی شده باشد که آن بحثی جداست.

منصوری تأکید کرد: این تصور که تخم‌مرغ‌های بومی به لحاظ مواد مغذی برتری قابل توجهی نسبت به تخم‌مرغ‌های صنعتی دارند، صحیح نیست.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان: اصفهان رتبه اول تولید تخم‌مرغ کشور را دارد/ کمبود نهاده‌ باعث افزایش قیمت می‌شود

وی در واکنش به طرح شایعاتی درباره استفاده از هورمون در مرغ‌های تخم‌گذار تصریح کرد: مطرح کردن چنین موضوعی جای تأسف دارد و بیشتر از آنکه ناشی از بی‌اطلاعی باشد، گاهی به‌نظر می‌رسد مغرضانه بیان می‌شود. در واقع، استفاده از هورمون در صنعت طیور کشور نه از نظر فنی و علمی امکان‌پذیر است و نه از نظر اقتصادی توجیه دارد. مصرف هر نوع هورمون نیازمند دوز مشخص و شرایط کاملاً تخصصی است و علاوه بر آن، چنین موادی اساساً بسیار پرهزینه بوده و در دسترس مرغداران قرار ندارد.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان اصفهان افزود: تنها در حوزه دامپروری از برخی آمپول‌های هورمونی به میزان محدود و در موارد خاصی همچون زایمان در گاوهای شیری، آن هم در شرایط خاص مشابه با کاربرد داروهای انسانی استفاده می‌شود. در بخش طیور، هیچ منبع تأمین یا مجوزی برای استفاده از هورمون وجود ندارد و چنین اقدامی به‌هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست.

منصوری درباره وضعیت عرضه و تقاضای تخم‌مرغ در استان نیز گفت: در حال حاضر بیش از سه برابر نیاز استان تولید داریم و هیچ‌گونه نگرانی از بابت تأمین تخم‌مرغ وجود ندارد؛ مگر اینکه تأمین نهاده‌های دامی و طیور با مشکل مواجه شود که در آن صورت می‌تواند موجب نگرانی باشد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره واردات تخم‌مرغ به استان توضیح داد: تعاملات بین استانی در زمینه توزیع تخم‌مرغ وجود دارد، اما واردات در سطح ملی یا از کشورهای دیگر انجام نمی‌شود. در واقع ایران خود از صادرکنندگان تخم‌مرغ است و در حال حاضر در رتبه هشتم یا نهم تولید جهانی قرار دارد. استان اصفهان نیز رتبه نخست تولید تخم‌مرغ کشور را به خود اختصاص داده است.

قیمت‌گذاری تخم‌مرغ؛ فرایندی کشوری و مبتنی بر محاسبه کارشناسی هزینه‌ها

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان درباره نحوه قیمت‌گذاری تخم‌مرغ توضیح داد: قیمت‌گذاری این محصول کاملاً کشوری است. قیمت تمام‌شده ابتدا به‌صورت کارشناسی محاسبه و در وزارت جهاد کشاورزی بررسی و تأیید می‌شود. سپس در کارگروه تنظیم بازار کشور مطرح شده و پس از طی مراحل فنی و بررسی مجدد، نرخ مصوب نهایی اعلام می‌شود.

منصوری در تشریح عوامل مؤثر بر تعیین قیمت تمام‌شده افزود: پارامترهای اصلی تقریباً در تمام تولیدات مشابه است. در حوزه طیور، حدود ۷۵ درصد هزینه‌ها مربوط به نهاده‌های خوراکی شامل ذرت، سویا و سایر اقلام تغذیه‌ای است. مابقی هزینه‌ها نیز به جوجه یک‌روزه، دارو، واکسن، هزینه‌های کارگری، تأسیسات و استهلاک اختصاص دارد.

وی درباره تولید تخم‌مرغ‌های غنی‌شده گفت: برخی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی در زمینه تولید تخم‌مرغ‌های غنی‌شده با مواد مغذی مانند اسید فولیک یا امگا ۳ فعالیت دارند. در این شیوه، جیره غذایی مرغ به‌گونه‌ای تنظیم می‌شود که میزان برخی مواد مغذی در تخم‌مرغ نسبت به نمونه معمولی افزایش یابد. این فرآیند کاملاً تخصصی و تابع فرمول‌های تغذیه‌ای دقیق است.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان ادامه داد: این نوع تخم‌مرغ‌ها معمولاً به‌صورت محدود و برای مصرف‌کنندگان خاص عرضه می‌شوند و قیمت‌گذاری متفاوتی برای آن‌ها در نظر گرفته نمی‌شود و تنها به‌دلیل ماهیت خاص محصول، ممکن است با قیمتی اندکی بالاتر از تخم‌مرغ معمولی در بازار عرضه شوند.

منصوری در پاسخ به پرسشی درباره تخم‌مرغ‌های رنگی در بازار توضیح داد: تفاوت رنگ پوسته تخم‌مرغ‌ها به نژاد مرغ مربوط است. برخی از این نژادها خاستگاه آمریکایی یا اروپایی دارند، اما اصطلاحاتی مانند «تخم‌مرغ آمریکایی» به معنای وارداتی بودن محصول نیست. در فرآیند تشکیل پوسته، رنگدانه‌هایی در بدن مرغ ترشح می‌شود که ممکن است موجب رنگی شدن تخم‌مرغ شود. این موضوع هیچ تفاوتی از نظر کیفیت، ارزش غذایی یا ساختار با تخم‌مرغ‌های معمولی ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: تشکیل تخم‌مرغ در تمام نژادهای مرغ یک روند متابولیکی مشخص دارد و تفاوت رنگ صرفاً به ویژگی‌های ژنتیکی و شرایط تغذیه‌ای جزئی مربوط می‌شود، نه تفاوت در کیفیت محصول.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اصفهان در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر افزایش قیمت بر میزان فروش تخم‌مرغ در سال جاری نسبت به سال گذشته اظهار کرد: میزان مصرف هیچگاه با دقت قابل رصد نیست. براساس میزان تولید و عرضه و به‌دلیل این‌که تخم‌مرغ نسبت به ارزش غذایی خود نسبت به سایر خوراک‌ها همچنان ارزانترین محصول است، مصرف به لحاظ نسبی مشابه سال گذشته است و البته قطعا تحت تأثیر عواملی نظیر گرانی سایر اقلام سبد غذایی قرار گرفته است.

منصوری با اشاره به شاخص ارزش تغذیه و ارزش بازاری محصولات غذایی تصریح کرد: اگر نرخ هر واحد پروتئین، کربوهیدرات یا ویتامین را در مواد غذایی مختلف محاسبه و با میزان موجود در تخم‌مرغ مقایسه کنیم، مشخص می‌شود که تخم‌مرغ از نظر ارزش تغذیه‌ای به‌مراتب مقرون‌به‌صرفه‌تر است. به ازای مبلغی که برای خرید تخم‌مرغ پرداخت می‌شود، میزان مواد مغذی بسیار بیشتری دریافت می‌شود و اگر قرار باشد این مقدار مواد مغذی از سایر محصولات تأمین شود، هزینه آن حداقل سه برابر خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha