• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404050401951
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

آغاز فاز سوم عملیات مرمتی در عمارت تاریخی ساعت تبریز

آغاز فاز سوم عملیات مرمتی در عمارت تاریخی ساعت تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی فاز سوم عملیات مرمتی در عمارت تاریخی ساعت تبریز با هدف تکمیل فرآیند استحکام‌بخشی، بازآفرینی ساختارهای فرسوده و ساماندهی اجزای کالبدی این بنای نمادین، بزودی از سوی شهرداری منطقه ۸ آغاز می‌شود.

این تصمیم در روز شنبه ۴ مرداد، در جریان نشستی تخصصی با حضور یعقوب هوشیار شهردار تبریز، حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچی‌لر عضو شورای اسلامی شهر و شهردار منطقه ۸ اتخاذ شد. در پایان این جلسه، مسئولان از بخش‌های مختلف عمارت تاریخی ساعت بازدید کردند.

یعقوب هوشیار در حاشیه این بازدید با تأکید بر جایگاه نمادین عمارت ساعت در حافظه تاریخی شهر تبریز، اظهار کرد: این بنای فاخر، صرفاً یک ساختمان اداری نیست بلکه بخش مهمی از هویت معماری و فرهنگی شهر را نمایندگی می‌کند. با توجه به فرسودگی برخی بخش‌ها، شهرداری منطقه ۸ طی ماه‌های گذشته فازهای اول و دوم مرمت را اجرا کرده و اکنون وارد مرحله نهایی و تکمیلی مرمت می‌شویم.

وی با تشریح اقدامات انجام‌شده در مراحل گذشته افزود: تزریق بتن برای استحکام‌بخشی ساختار، مرمت و احیای پایه‌های محوطه، بازسازی کامل زیرزمین، مرمت و نوسازی پنجره‌ها، تعمیر ساعت مرکزی، اصلاح و ساماندهی ناودان‌ها، گچ‌کاری ایوان‌ها و بازپیرایی سنگفرش محوطه از جمله اقدامات شاخص در فازهای پیشین بوده است.

وی ادامه داد: در فاز سوم، مرمت ضلع شرقی زیرزمین، ساماندهی آب‌نمای محوطه و تکمیل مرمت پنجره‌ها در دستور کار قرار دارد. این اقدامات با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی و بر پایه اصول فنی مرمت ابنیه تاریخی انجام خواهد شد تا پس از اتمام پروژه، این بنای ارزشمند مجدداً در اختیار عموم شهروندان و گردشگران قرار گیرد.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز با قدردانی از اقدامات مدیریت شهری در حفظ و احیای بافت‌های ارزشمند تاریخی، گفت: عمارت ساعت از مهم‌ترین سرمایه‌های میراثی تبریز است و تداوم و تسریع در روند مرمت آن، ضرورتی انکارناپذیر در مسیر حفظ هویت فرهنگی شهر به شمار می‌رود.

گفتنی است عمارت شهرداری تبریز که با نام «عمارت ساعت» نیز شناخته می‌شود، از مهم‌ترین بناهای تاریخی و نمادهای شهری تبریز به‌شمار می‌رود. این عمارت در سال ۱۳۱۴ شمسی به‌دستور شهردار وقت و توسط مهندسان آلمانی طراحی و احداث شد. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، معماری کم نظیر، برج ساعت مرکزی با ارتفاع بیش از ۳۰ متر، شاخص‌ترین بخش آن به‌شمار می‌رود. این عمارت یکی از مهم‌ترین آثار شهری تبریز است که در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha