حجت الاسلام ناصر رفیعی شامگاه چهارم مرداد در مراسم سوگواری سیدالشهدا علیه السلام که با حضور گسترده مردم در مسجد تاریخی امام خمینی (ره) کرمان برگزار شد، با اشاره به آیه ۴۵ سوره انفال مبنی بر ایستادگی در میدان نبرد اظهار کرد: خداوند میفرماید هرگاه با دشمن مواجه شدید، ثبات داشته باشید و خداوند را بسیار یاد کنید.
وی در ادامه با اشاره به پنج عاملی که مانع از ثبات قدم است، افزود: تلوّن و تغییر رنگ دادن یکی از موانع است.
رفیعی تصریح کرد: مومن موضع ثابت دارد و نمیشود هر روزی به سمتی بچرخد. بنابراین یکی از علائم ثبات قدم این است که رنگ عوض نکنیم.
این سخنران مذهبی ادامه داد: در زندگی مشترک هم نباید چنین باشد که فرد رنگ عوض کند. در رفاقت، شغل، زندگی سیاسی و در اعتقادات، انسان باید ثابت قدم باشد.
وی با اشاره به اینکه تسویف (یعنی فرصتسوزی) یکی دیگر از عوامل بی ثباتی است، گفت: پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به ابوذر فرمود «از فردا فردا کردن بپرهیز» و در روایت دیگری از ایشان آمده بیشترین چیزی که در قیامت مردم افسوس میخورند، فرصتسوزی است.
رفیعی افزود: اگر قرار است صفت زشتی را کنار بگذاریم، از امشب باید این کار را بکنیم و به فردا موکول نکنیم.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه سومین نشانه بیثباتی، تردید است؛ گفت: باید استقامت داشت، تردید انسان را به زمین میزند. اگر حق را تشخیص دادیم، باید همان را دنبال کنیم. کاری نداشته باشید چه کسی در جبهه مقابل است؛ امیرالمومنین علیه السلام فرمود ما اعتقادمان را فدای نسب نکردیم. به عنوان مثال در جنگ اُحد حنظله با پدرش جنگید زیرا مکتب بر نسب مقدم است.
رفیعی چهارمین نشانه بی ثباتی را توجیه دانست و اظهار کرد: این توجیه است که اسم ربا، رشوه و ... را تغییر میدهند؛ یکی از بدترین امور در زندگی، توجیه است.
وی تصریح کرد: گاهی در قالب مناظره توهین میکنیم، در قالب بحث سیاسی، غیبت میکنیم که اینها درست نیست.
استاد حوزه علمیه گفت: پنجمین نشانه نداشتن ثبات، سستی و کم گذاشتن است.
وی در پایان سخنانش در جمع عزاداران حسینی در مسجد امام کرمان ضمن یادآوری مجدد آیه ۴۵ سوره انفال تاکید کرد: توکل و تکیه بر خداوند به پیروزی کمک میکند و اگر کسی این باور را داشت خدا با من است، دچار سستی، تردید، تلوّن و ... نمیشود.
انتهای پیام
نظرات