به گزارش ایسنا، دفتر رسانهای دولت در غزه از جامعه بینالمللی و سازمان ملل متحد خواست تا موضعی فوری و قاطع علیه «تجاوز اسرائیل» اتخاذ کنند.
از سوی دیگر، جنبش مقاومت اسلامی (حماس) عملیات اشغالگران را به شدت محکوم کرد و آن را «چالش آشکار اراده انسانی و افشای دروغین بودن اشغالگری» دانست.
این جنبش، دولت نتانیاهو را مسؤول امنیت فعالان دانست و خواستار ادامه حرکت ناوگانها تا زمان لغو محاصره شد.
جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز این حمله را به شدت محکوم کرد و آن را «جنایت جدید دزدی دریایی» توصیف کرد که به سابقه حملات اسرائیل علیه فعالان بینالمللی میافزاید.
این جنبش از جامعه بینالمللی خواست تا این حادثه را محکوم کرده و تلاشها برای شکستن محاصره تحمیلی بر غزه را تشدید کند.
«آن رایت»، عضو کمیته راهبری ناوگان آزادی، گفت: «اسرائیل هیچ اختیار قانونی برای بازداشت غیرنظامیان بینالمللی در کشتی حنظله ندارد. این یک موضوع داخلی اسرائیل نیست. اینها شهروندان خارجی هستند که تحت قوانین بینالمللی و در آبهای بینالمللی فعالیت میکنند. بازداشت آنها خودسرانه و غیرقانونی است و باید فوراً پایان یابد.»
کشتی حنظله حامل ۲۱ فعال بینالمللی از ملیتهای مختلف است که در تلاشی جدید برای شکستن محاصره غزه که بیش از ۱۷ سال است ادامه دارد، به راه افتاده است.
از زمان حرکت کشتی از بندر گالیپولی ایتالیا در یکشنبه گذشته، ائتلاف ناوگان آزادی، حرکات آن را به صورت زنده در حساب یوتیوب خود پخش کرده و تصاویر راداری را به صورت زنده به اشتراک گذاشته است.
نیروهای صهیونیست در هفتمین روز سفر کشتی «حنظله» که توسط کمیته بینالمللی شکستن محاصره نوار غزه و با هدف پایان دادن به محاصره چندین ساله اسرائیل به سمت نوار غزه حرکت کرده بود، به آن حمله کردند.
این حمله در حالی رخ داد که کشتی در آبهای بینالمللی بود و پس از یک سری تهدیدهای اسرائیل به خدمه کشتی، از جمله تهدید به توقیف اجباری در صورت ادامه حرکت به سمت سواحل غزه، رخ داد.
طبق آخرین تصاویر پخش شده قبل از قطع ارتباط، سربازان اسرائیلی در حال مصادره دوربینهای نظارتی و متوقف کردن پخش زنده از کشتی دیده شدند، در حالی که پس از نزدیک شدن دو قایق ناشناس و پهپادهای اسرائیلی، وضعیت اضطراری در کشتی اعلام شده بود.
فعالان همبستگی در کشتی «حنظله» در بیانیههای اخیر خود، آمادگی کامل خود را برای همه سناریوهای ممکن تاکید کردند و افزودند که صرف نظر از عواقب آن، به ماموریت خود برای شکستن محاصره ادامه خواهند داد.
کمیته بینالمللی شکستن محاصره همچنین اعلام کرد که فعالان - از جمله نمایندگان پارلمانهای اروپایی و هنرمندان و چهرههای رسانهای - در صورت توقیف کشتی، دست به اعتصاب غذای نامحدود خواهند زد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ توقیف کشتی در آبهای بینالمللی، خارج از آبهای سرزمینی فلسطین در سواحل غزه را محکوم کرد و آن را «نقض آشکار قوانین بینالمللی دریانوردی» دانست.
انتهای پیام
نظرات