آیتالله حبیب الله شعبانی موثقی یکشنبه ۵ مرداد در جلسه قرارگاه راهبری مسجد، با اشاره به ساختار جدید قرارگاه مسجد، اظهارکرد: در گذشته ارکان مختلف مسجد مانند هیئت امنا، بهصورت جداگانه و بعضاً با تداخل فعالیت میکردند اما اکنون با وفاق بین نهادهای کلیدی مانند اوقاف، حوزه علمیه، سپاه و کانونهای فرهنگی، قرارگاه مشترک با پنج کمیته تخصصی شکل گرفته است.
وی افزود: بر اساس تقسیم وظایف جدید، امور عمرانی بر عهده اوقاف، تربیت و انتصاب ائمه جماعات با حوزه علمیه و دبیرخانه قرارگاه با مدیر امور مساجد استان خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان با اشاره به ظرفیت بالای ۱۸۰۰ مسجد در استان گفت: سهم استان همدان در طرح مساجد شاخص، ۳۸۰ مسجد است که باید بهعنوان محور محله در حوزههایی چون سلامت، معیشت و مدیریت اجتماعی نقشآفرینی کنند.
شعبانی ضمن تأکید بر حل اختلافات میان ارکان مسجد، افزود: امام جماعت باید محور اصلی اداره مسجد باشد و دیگر نهادها با هماهنگی کامل در کنار ایشان فعالیت کنند.
وی با اشاره به نیاز به منابع مالی پایدار و هماهنگی فعال کمیتهها، تاکید کرد: در اجرای برنامه هفتم توسعه، مسجد باید جایگاه شایسته خود را بازیابد بنابراین از مسئولان میخواهیم با تلاش مضاعف، انسجام داخلی و ارتباط با نهادهای ملی، راه تقویت و احیای نقش مسجد را هموار کنند.
تقویت نقش مردم و مساجد در حکمرانی محلی ضروری است
حمید ملانوری شمسی، استاندار همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه تقویت نقش مردم و مساجد در حکمرانی محلی ضروری است، اظهارکرد: برای تحقق حکمرانی بومی، پیشنهاد میکنم کمیته رسانه و کمیته درآمد پایدار به ساختار استانی اضافه شود و زیرساخت لازم برای تأمین منابع مالی محلی فراهم شود.
وی با اشاره به تجربه موفق مدیریت محلی در بحران اخیر، افزود: در جنگ تحمیلی اخیر توانستیم با تکیه بر ظرفیتهای داخلی، بازار، تأمین کالاهای اساسی و سوخت را با همراهی شورای تأمین و مردم مدیریت کنیم. این تجربهی قابل اتکایی در حوزه حکمرانی محلی بود.
استاندار با اشاره به لزوم ایجاد درآمد پایدار برای امور فرهنگی، دینی و اجتماعی، بیان کرد: با اتکا صرف به کمکهای دولت نمیتوان برنامهها را پیش برد بنابراین باید از ظرفیتهای اقتصادی استان مانند معادن استفاده کنیم و شرکتهایی برای حمایت مالی از برنامههای محلهمحور تأسیس شود.
ملانوری تاکید کرد: مساجد، باشگاههای فرهنگی، کانونهای ورزشی و دیگر مراکز جوانمحور باید به عنوان مراکز مدیریت محلی شناخته شوند تا ظرفیت جذب نسل جوان افزایش یابد و مسجد باید به جایگاه اصیل خود در مکتب اسلام و انقلاب بازگردد.
وی با انتقاد از کاهش نقش عملیاتی شوراها، گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا که قرار بود بازوی اجرایی مردم در اداره محله باشند، متأسفانه عمدتاً به مطالبهگر صرف از دولت تبدیل شدهاند برهمیناسای این روند باید اصلاح شود و شوراها نقش فعالتری در اداره امور محلی ایفا کنند.
مقام عالی دولت در استان همدان با اشاره به برگزاری سمینار ملی حکمرانی محلهمحور، بر تأثیر مثبت این نوع مدیریت در توسعه متوازن تأکید کرد و افزود: سالهاست به صورت تخصصی در حوزه حکمرانی محلی مطالعه و فعالیت کردهام و معتقدم نسخه واحد کشوری جواب نمیدهد. هر شهر و استان باید با دستورالعمل بومی اداره شود.
ملانوری از همراهی آیتالله شعبانی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، در حمایت از دولت و تعامل سازنده با مدیران اجرایی استان صمیمانه قدردانی کرد و گفت: حضور ایشان در جلسات مختلف، همواره موجب دلگرمی و پیشبرد بهتر امور بوده است.
انتهای پیام
نظرات